umeclidinium és vilanterol inhalációs

Asztmával összefüggő halál: hosszú hatású béta (2)-adrenerg agonisták (LABA) növeli az asztmával összefüggő halál. Adatokat egy nagy, placebo-kontrollált amerikai vizsgálatban, a biztonsági másik LABA (szalmeterol) placebóval hozzá a szokásos asztma terápia növekedést mutatott az asztmával összefüggő halálesetek kapó salmeterol. Ez a megállapítás a szalmeterol tekinthető egy osztály hatását minden LABA, beleértve vilanterol, az egyik az aktív összetevők a umeclidinium / vilanterol kombinációban. Biztonságosságát és hatásosságát umeclidinium / vilanterol asztmás betegeknél nem állapították meg. Umeclidinium / vilanterol nem javallt az asztma kezelésére.

Használja a umeclidinium és vilanterol

Terápiás Osztály: Légzőszervi Agent

Farmakológiai Osztály: Umeclidinium

Umeclidinium és vilanterol kombináció nem alkalmazható akut légzési problémák vagy asztmás betegeknél.

Az inhalációs umeclidinium egy antikolinerg. Az inhalációs vilanterol egy hosszú hatású hörgőtágító. Bronchodilatátorok olyan gyógyszerek, amelyek lélegzett a száján keresztül, hogy nyissa ki a hörgőkben (légút) a tüdőben.

umeclidinium és vilanterol csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert umeclidinium és vilanterol, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a umeclidinium és vilanterol vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt umeclidinium és vilanterol

Használata umeclidinium és vilanterol együttes alkalmazása nem javasolt gyermekeknél. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát umeclidinium és vilanterol kombináció az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed umeclidinium és vilanterol, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Segítségével umeclidinium és vilanterol bármely az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Segítségével umeclidinium és vilanterol bármely az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata umeclidinium és vilanterol bármely, a következő általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja umeclidinium és vilanterol, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát umeclidinium és vilanterol. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Használja umeclidinium és vilanterol csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, és ne használja gyakrabban, mint az orvos rendelt. Továbbá, ne hagyja abba a umeclidinium és vilanterol nélkül hatásos orvosával. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Az inhalációs umeclidinium és vilanterol kombináció jön beteg irányokat vagy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el az utasításokat, mielőtt használatba venné umeclidinium és vilanterol. Ha nem érti az irányokat, vagy nem biztos benne, hogyan kell használni az inhalátort, kérdezze meg orvosát, hogy mutassa meg, hogy mit kell tennie. Továbbá, kérdezze meg orvosát, hogy rendszeresen ellenőrizze, hogyan használja az inhalátort, hogy biztosan használ rendesen.

Használja umeclidinium és vilanterol ugyanabban az időben minden nap.

Ne hagyja abba a umeclidinium és vilanterol vagy egyéb légzési gyógyszerek, hogy az orvos által felírt, kivéve, ha ezt megbeszélte orvosával.

Ahhoz, hogy használni az inhalátort

Az adagot a umeclidinium és vilanterol különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú umeclidinium és vilanterol. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag umeclidinium és vilanterol, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Helyes használata umeclidinium és vilanterol

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tartsuk umeclidinium és vilanterol száraz helyen, hőtől és napfénytől. Dobja umeclidinium és vilanterol 6 héttel megnyitása után, vagy amikor a számláló így szól: “0”.

Ha lesz használva umeclidinium és vilanterol sokáig, nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze az esetleges nemkívánatos hatások.

Tájékoztassa orvosát, ha Ön is alkalmazott egyéb gyógyszerek a COPD.

umeclidinium és vilanterol nem szabad használni, ha vannak olyan súlyos COPD-támadás, vagy ha a tünetek a COPD támadás már megkezdődött. Lehet, hogy orvosa más gyógyszert az Ön számára arra az esetre, akut COPD támadást. Ha a másik gyógyszer nem működik olyan jól, értesítse orvosát azonnal.

Beszéljen orvosával vagy forduljon orvoshoz azonnal, ha

Óvintézkedések használat közben umeclidinium és vilanterol

umeclidinium és vilanterol nem használható együtt a hasonló inhalációs gyógyszerek, mint például arformoterol (Brovana®), budezonid / formoterol (Symbicort®), formoterol (Foradil®, Perforomist®), indakaterolra (Onbrez®), vagy salmeterol (Serevent®).

umeclidinium és vilanterol okozhat paradox bronchospasmus, ami azt jelenti, hogy a légzés vagy nehézlégzés romlani fog. Paradox bronchospasmus lehet életveszélyes. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha köhögés, nehézlégzés, légszomj, zihálás vagy használata után umeclidinium és vilanterol.

Ha bőrkiütés, csalánkiütés vagy bármilyen allergiás reakció umeclidinium és vilanterol, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás, olvasási nehézség, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik kezelés alatt vagy után. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

umeclidinium és vilanterol befolyásolhatja a vércukor és a kálium szintjét. Ha szívbetegségben szenved, vagy cukorbeteg, és vegyük észre a változást az eredmények a vérben és a vizeletben cukor vagy kálium-teszt, kérdezze meg orvosát.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

umeclidinium és vilanterol Side Effects

umeclidinium / vilanterol

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

COPD, karbantartás Spiriva, Symbicort, albuterol, Advair Diskus Ventolin, ProAir HFA, ipratropium, Xopenex, Proventil, Breo Ellipta, Atrovent, Combivent

COPD prednizolon, Symbicort, Xopenex, Breo Ellipta, Anoro Ellipta, Daliresp, budezonid / formoterol, levalbuterol, Incruse Ellipta, Stiolto Respimat, Tudorza Pressair, Xopenex HFA

 vagy csatlakozz a umeclidinium / vilanterol támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.