ultravate krém

Abbahagyására, ha a vezérlés érhető el. Ha nem látható javulás két héten belül, újraértékelése diagnózis szükséges lehet.

A kezelés két héten túl nem javasolt, és a teljes dózis nem haladhatja meg a 50 g (50 ml) hetente, mert a potenciális gyógyszer elnyomja a hipotalamusz-hipofízis-mellékvese (HPA) tengely [lásd Figyelmeztetések és óvintézkedések 5.1]. Ne használjon okklúziv kötésben hacsak az orvos.

Ultravate Lotion kizárólag külső használatra.

Kerüljük az arcon, fejbőrön, az ágyék, vagy hónaljba.

Ultravate Lotion nem szemészeti, orális, vagy intravaginálisan.

Szisztémás hatásai kortikoszteroidokkal reverzibilis HPA tengely elnyomása, azzal a veszéllyel glükokortikoszteroid elégtelenség. Ez előfordulhat a kezelés során vagy azt követően a kezelés leállítása a lokális kortikoszteroid.

A potenciális hipotalamusz-hipofízis mellékvesekéreg (HPA) elnyomás Ultravate Lotion értékelték tanulmány 20 felnőtt közepesen súlyos plakkos psoriasis járó ≥20% -át testfelület. Ultravate Lotion előállított HPA tengely elnyomása, ha kétszer használjuk két héten keresztül naponta 5 out of 20 (25%) szenvedő felnőtt betegek plakk psoriasisban. Recovery HPA funkció általában rövid átfutási idővel a kezelés megszakítása [lásd Klinikai Farmakológiai (12,2)].

Mivel fennáll a lehetősége a szisztémás felszívódás során a helyi kortikoszteroidok, beleértve Ultravate testápoló, előírhatja, hogy a betegek időszakonként értékelni a bizonyítékokat HPA elnyomás. Tényezők, amelyek hajlamossá páciens esetében a lokális szteroid a HPA tengely elnyomása között szerepelnek a hatásosabb kortikoszteroidok használata nagy felületek, hosszan tartó használata, elzáródásos használatra használjon egy megváltozott bőrgátat egyidejű használata több kortikoszteroid-tartalmú termékek, máj kudarc, és a fiatal korban. ACTH stimulációs teszt hasznos lehet értékelésénél betegek HPA elnyomás.

Ha HPA tengely elnyomása dokumentálják, próbálja fokozatosan visszavonja a gyógyszer csökkenti az alkalmazás gyakorisága, vagy helyettesítse kevésbé hatásos szteroidot. Megnyilvánulásai mellékvese-elégtelenség miatt szükség lehet kiegészítő szisztémás kortikoszteroid. Recovery HPA függvény általános azonnali és teljes leállítását követően a lokális kortikoszteroidok.

Szisztémás hatások helyi kortikoszteroidok is tartalmazhat Cushing-szindróma, hiperglikémia, és glycosuria. Használata több mint egy kortikoszteroid-tartalmú termék egyidejűleg növelheti a teljes szisztemikus kitétel a lokális kortikoszteroidok.

Gyermekgyógyászati ​​betegek hajlamosabbak lehetnek, mint a felnőttek, hogy a szisztémás toxicitás alapján a lokális kortikoszteroidok miatt nagyobb felület-testtömeg aránya [lásd Alkalmazás specifikus populációkban (8,4)].

Során randomizált, kontrollált, vak klinikai vizsgálatokban 277 felnőttek plakkos pszoriázis kezeltük Ultravate Lotion naponta kétszer két hétig (legfeljebb körülbelül 50 gramm / hét).

Az 1. táblázat a mellékhatások bekövetkezett legalább 1% -ánál kezelt Ultravate Lotion naponta kétszer két hétig, és gyakrabban, mint a gépjármű-kezelt betegeknél.

1. táblázat Mellékhatások Előforduló ≥ 1% -ánál kezelt Ultravate Lotion akár két hét

Kevésbé gyakori mellékhatások (előfordulási kevesebb, mint 1%, de nagyobb, mint 0,1%), hogy történt a kezelt betegek Ultravate Lotion tartalmazza az alkalmazás helyén elszíneződés, herpes zoster, influenza, nasopharyngitis, középfülgyulladás akut, torokgyulladás, seb, és a megnövekedett vérnyomás.

Nincsenek adatok a helyi halobetasol propionát terhes nőknek, hogy tájékoztassa az gyógyszerrel kapcsolatos kockázatok születési rendellenességeket vagy vetélést. Állatokon végzett reprodukciós vizsgálatokban, halobetasol propionát beadott rendszerszinten alatt organogenesis vemhes patkányoknak 13 és 33-szer az emberi lokális dózis és a vemhes nyulaknak 3-szor az emberi lokális adag a teratogén és magzatkárosító hatásra [lásd Data]. A klinikai jelentősége az állat megállapítások nem egyértelmű.

A kialakulásának kockázata a súlyos születési rendellenességek és a vetélés, a jelzett népesség ismeretlen. Az Amerikai Egyesült Államokban lakosság becsült kialakulásának kockázata a súlyos születési rendellenességek és a vetélés klinikailag ismert terhességek 2-4% és 15-20% -kal.

Adat

állati adatok

Halobetasol propionát kimutatták, hogy teratogén patkányokban és nyulakban, amelyek szisztémásán organogenezis során dózisban 0,04-0,1 mg / kg / nap patkányokban és 0,01 mg / kg / nap nyulakban. Ezek az adagok körülbelül 13, 33, és 3-szor, illetve a humán topikális dózis halobetasol propionát, 0,05%. Halobetasol propionát volt embriotoxikus nyulak, de nem patkányokban.

Szájpadhasadék volt megfigyelhető mindkét patkányokban és nyulakban. Omphalocele észleltek patkányokban, de nyulakban nem.

Nincsenek adatok a jelenléte halobetasol propionát vagy metabolitjai az emberi anyatejben, a hatása a szoptatott csecsemő vagy a tejtermelésre gyakorolt ​​hatások helyi alkalmazás után a szoptató anyáknak.

A szisztémásan alkalmazott kortikoszteroidok az anyatejbe, és tudta elnyomni a növekedés, zavarja endogén kortikoszteroid termelés, vagy egyéb ok kellemetlen hatásokat. Nem ismert, hogy a lokális beadása kortikoszteroidok vezethet elegendő szisztémás felszívódást hogy az mennyiségileg kimutatható az anyatejbe. A fejlesztési és egészségügyi előnyei szoptatás együtt figyelembe kell venni az anya klinikai igény Ultravate Testápoló és az esetleges káros hatással a szoptatott csecsemőt Ultravate Lotion vagy a mögöttes anyai állapot.

klinikai szempontok

Tanácsot szoptató nők ne alkalmazzák Ultravate Lotion közvetlenül a mellbimbó és bimbóudvar, hogy elkerüljék a közvetlen csecsemő expozíciót.

Mivel a nagyobb bőrfelszínt testtömeg arány, a gyermekekben nem nagyobb a kockázata, mint a felnőttek HPA elnyomás és Cushing-szindróma, amikor kezelni lokális kortikoszteroidok. Ezért ezek is nagyobb a kockázata a mellékvese-elégtelenség alatt vagy a kezelés befejezése után. Mellékhatások, többek között striák számoltak be a lokális kortikoszteroidok csecsemők és gyermekek [lásd figyelmeztetések és óvintézkedések (5.1)].

HPA tengely elnyomása, Cushing-szindróma, lineáris növekedési retardáció, késleltetett súlygyarapodás és a koponyaűri nyomásfokozódás jelentettek gyermekeknél, akik lokális kortikoszteroidok. Megnyilvánulásai mellékvese elnyomás gyermekek közé tartozik az alacsony plazma kortizol szintje és távollét válasz ACTH stimuláció. Megnyilvánulásai intracranialis hypertensio közé duzzadó kutacsok, fejfájás, valamint a két- papilla [lásd figyelmeztetések és óvintézkedések (5.1)].

Egy gramm Ultravate Lotion 0,5 mg halobetasol propionát egy fehér-törtfehér krém bázis amely diizopropil-adipát, oktil-dodekanol, cetet-20, a poloxamer 407, a cetil-alkohol, sztearil-alkohol, propil-parabén, butil-parabén, a propilén-glikol, glicerin, karbomer homopolimer, nátrium-hidroxid, és a víz.

A potenciális hipotalamusz-hipofízis mellékvesekéreg (HPA) elfojtás értékelték tanulmány 20 felnőtt közepesen súlyos plakkos psoriasis. Átlagos dózist 3,5 gramm Ultravate lotion alkalmaztak naponta kétszer két hétig, és előállított HPA tengely elnyomása 5 20 (25%) betegnél. Ebben a vizsgálatban, a kritériumokat HPA tengely elnyomása volt szérum kortizol szintje kevesebb, vagy egyenlő, mint 18 mikrogramm per deciliter után 30 perccel stimulálás cosyntropin (adrenokortikotrop hormon). Ezek a hatások visszafordítható behajtására HPA tengely funkció általában rövid átfutási idővel a kezelés megszakítása [lásd figyelmeztetések és óvintézkedések (5.1)].

A 2. fázis HPA klinikai vizsgálatban [lásd Klinikai Farmakológiai (12,2)], farmakokinetikáját értékelték alcsoportban 12 felnőtt egyénekkel. A 8. napon vért vettünk csak előtt és 1, 2, 4, 6, 8 és 12 órával az utolsó alkalmazás. Plazmakoncentráció halobetasol propionát volt mérhető minden egyedben. Alapján a geometriai átlag plazmakoncentrációját 12 órával alkalmazásának időbeli, az egyensúlyi állapot érhető el, a 8. napon az átlagos (± szórás) C max koncentrációk Ultravate Lotion 8. napon volt 201,1 ± 157,5 pg / ml, a a megfelelő medián Tmax értéke 3 óra (0-6 óra); alatti átlagos terület halobetasol propionát koncentráció-idő görbe két adag bevétele között (AUCt) volt 1632 ± 1147 pg • h / ml volt.

Egy 90-napos, ismételt dózisú toxicitási vizsgálatok során patkányokban, helyi adagolása halobetasol propionát krém dózisban koncentrációk 0,05% és 0,1%, illetve 0,25-0,5 mg / kg / nap halobetasol propionát eredményezett toxicitási profilja összhangban hosszú távú expozíció kortikoszteroidok, beleértve a mellékvese atrophia, kórszövettani elváltozások több szervrendszer indikatív a súlyos immunszuppresszió, és opportunista gombás és bakteriális fertőzések. A káros hatást nem okozó szint (NOAEL) nem lehet megállapítani ebben a vizsgálatban. Bár a klinikai jelentősége a megállapítások állatok és az emberek nem világos, tartós glükokortikoid kapcsolatos immunszuppresszió növelheti a fertőzés kockázatát, és talán a kockázat kialakulásában.

Halobetasol propionát nem bizonyult genotoxikus Ames / szalmonella vizsgálat során, sem a kínai hörcsög CHO / HGPRT vizsgálatban az egér micronucleus teszt a testvér cromatidcsere vizsgálat szomatikus sejtekben, a kínai hörcsög vagy a kromoszóma-rendellenesség vizsgálat szomatikus sejtek kínai hörcsögök. Pozitív mutagén hatásokat figyeltek meg két genotoxicitási vizsgálatok: aranyhörcsög nukleáris anomália teszt és egér lymphoma génmutáció vizsgálat in vitro.

A patkányokon orális beadást követően dózisban 50 mg / kg / nap jelezte nem károsította a fertilitást vagy az általános reprodukciós teljesítmény.

Ezeket a vizsgálatokat végeztek 443 alanyok 18 éves és idősebb, plakk psoriasisban járó 2% és 12% testfelület. Alapvonal betegség súlyossága alkalmazásával határoztuk meg egy statikus, öt-szintű globális értékelő skála, amelyen a tárgyat szerzett vagy mérsékelt vagy súlyos. Összességében 57% -ánál volt férfi és 86% -a kaukázusi volt.

Témák alkalmazott Ultravate Lotion vagy a jármű valamennyi érintett területen naponta kétszer, legfeljebb 14 egymást követő napon át.

A hatékonyság elsődleges mértéke volt Összességében Kezelés sikeres, definíció szerint azon betegek aránya, akik lezárták, vagy majdnem kitisztult legalább két fokozatú javulás a kiinduláshoz képest a 2. héten (a kezelés végén). A 2. táblázat mutatja be ezeket az eredményeket.

2. táblázat teljes kezelési siker tárgyai plakk psoriasisban a 2. héten

* Tárgyai, amelynek állapota törlődik, vagy majdnem megtisztítják a jelzéseket a pikkelysömör és legalább két fokozatú javulás a kiindulási értékhez képest.

A hatékonyság másodlagos mértéke volt Kezelés sikeres egyéni jelei pikkelysömör (méretezés, bőrpír, és a plaque magassága) a kezelés végén (lásd 3. táblázat).

3. táblázat Az egyes jelek kezelése siker tárgyai plakk psoriasisban a 2. héten

* Az alanyok, akik kiirtották, vagy majdnem törlődik a kijelölt klinikai tünetek legalább két fokozatú javulás a kiindulási értékhez képest.

NDC 10631-122-04 60 ml (59g) palack

Tárolandó 25 ° C (77 ° F); kirándulások megengedett 15 ° C és 30 ° C (59ºF a 86ºF) [lásd USP ellenőrzött szobahőmérsékleten]. Nem fagyasztható.

Betegeket a Ultravate Lotion a következő információkat és utasításokat

Fontos Administration utasítások; A betegeket fel abba Ultravate Lotion ha psoriasis vezérli. Ultravate lotion nem használható tovább, mint 2 hét. A betegeket, hogy forduljon orvoshoz, ha nincs javulás 2 héten belül. Tájékoztatják a betegeket, hogy a teljes dózis nem haladhatja meg az 50 grammot hetente [lásd Adagolás és alkalmazás (2)].

A betegeket fel kell kötözés, csomagolópapír, vagy más módon elzárva a kezelt terület (ek), kivéve, ha erre az orvos. A betegeket, hogy ne használja az arcon, fejbőrön, az ágyék, vagy hónaljba [lásd Adagolás és alkalmazás (2)].

Tájékoztatják a betegeket, hogy Ultravate Lotion kizárólag külső használatra. A betegeket, hogy Ultravate Lotion nem szemészeti, orális vagy hüvelyi használatra [lásd Adagolás és alkalmazás (2)].

Szoptató nők ne alkalmazzák Ultravate Lotion közvetlenül a mellbimbó és bimbóudvar elkerülni közvetlenül kitéve a csecsemő [lásd Szoptatás (8,2)].

Hatások Endokrin rendszer; Ultravate Lotion okozhat HPA tengely elnyomása. A betegeket, hogy a helyileg alkalmazott kortikoszteroidok, beleértve Ultravate testápoló, előírhatja időszakos értékelési HPA tengely elnyomása. Kortikoszteroidokkal más endokrin hatások. Egyidejű alkalmazása több kortikoszteroid tartalmú készítmények növelhetik a teljes szisztémás expozíció lokális kortikoszteroidok [lásd figyelmeztetések és óvintézkedések (5.1)].

Helyi mellékhatások; Tájékoztatják a betegeket, hogy a lokális kortikoszteroidok okozhatnak helyi mellékhatásokat, amelyek közül néhány visszafordíthatatlan lehet. Ezek a reakciók nagyobb valószínűséggel fordulnak elő elzáródásos használat, hosszan tartó használata vagy felhasználása nagyobb hatékonysággal kortikoszteroidok, beleértve Ultravate testápoló [lásd figyelmeztetések és óvintézkedések (5.2)].

Csak Rx

ULTRAVATE védjegye Ranbaxy Laboratories, Inc.

Gyártottak Ranbaxy Laboratories, Inc., Jacksonville, FL 32257; By: Ferndale Laboratories, Inc., Ferndale MI 48220

Amerikai egyesült államokbeli szabadalmi 8.962.028

Dokumentum ellenőrző szám 6997I

Felülvizsgált: 11/2015