ultram ODT

Ultram ODT szállítjuk, orálisan széteső tabletta, amely 50 mg tramadol-hidroklorid orális beadásra.

A tramadol-hidroklorid egy fehér, keserű, kristályos és szagtalan por. Ez könnyen oldódik vízben és etanolban, és pKa értéke 9,41. Az n-oktanol / víz megoszlási együttható log (logP) 1.35 pH 7-nél.

A tabletták színe fehér, és tartalmazzák az inaktív összetevőket aszpartám, kopovidon, kroszpovidon, cellulóz, magnézium-sztearát, mannit, menta íz, és a szilícium-dioxid.

Opioid aktivitás oka, hogy mind az alacsony affinitással kötő a kiindulási vegyület és a magasabb affinitással kötődik az O-demetilált metabolit M1 u-opioid receptorokhoz. Az állati modellek, M1 akár 6-szor hatásosabb, mint a tramadol fájdalomcsillapító hatás és 200-szor hatásosabb a μ-opioid kötődési. Tramadol által kiváltott fájdalomcsillapítás csak részben hatást a opiát antagonista naloxon több állatkísérleteket. A relatív hozzájárulását egyaránt tramadol és M1 humán fájdalomcsillapítással függ a plazmakoncentrációját az egyes vegyületek (lásd a klinikai farmakológia, Farmakokinetika).

Tramadol kimutatták, hogy gátolják a noradrenalin újrafelvétel és szerotonin in vitro, mint néhány egyéb opioid analgetikumok. Ezek a mechanizmusok hozzájárulhatnak függetlenül az általános fájdalomcsillapító profilja tramadol. Fájdalomcsillapítás emberben kezdődik körülbelül egy órán belül az adagolás után, és eléri a csúcsot körülbelül két-három órán át.

Eltekintve fájdalomcsillapítás, tramadol adagolás termelhetnek konstelláció tünetek (beleértve a szédülés, aluszékonyság, hányinger, székrekedés, izzadás és viszketés) hasonló volt az egyéb opiátok. Ezzel szemben a morfin, tramadol nem kimutatták, hogy a hisztamin felszabadulását. Terápiás adagokban a tramadol nem befolyásolja a szívfrekvenciát, a bal kamra funkciót vagy kardiális index. Ortosztatikus hipotenzió volt megfigyelhető.

Nincs különbség észlelhető a szisztémás expozíció (AUC), csúcs expozíció (Cmax), ideje, hogy kiemelkedő kockázatot (T max), és a látszólagos eliminációs felezési ideje (t 1/2) a tramadol és metabolitjai az M1 és M5 beadása között ultram ODT és anélkül vízzel és ultram ®.

Steady-state plazmakoncentrációja mindkét tramadol és M1 belül éri el a két nap q.i.d. adagolást. Nincs bizonyíték az ön-indukció (lásd 1. ábra és 1. táblázat alább).

1. ábra: átlagos tramadol és M1 plazmakoncentrációja után egyszeri 100 mg-os adag után huszonkilenc 100 mg orális dózisban a tramadol HCI adott q.i.d.

Körülbelül 7% -át a lakosság csökkent aktivitása a CYP2D6 izoenzim a citokróm P-450. Ezek az egyének “gyengén metabolizáló” a debrizokvin, dextrometorfán, triciklikus antidepresszánsok, többek között a kábítószer. Populáció farmakokinetikai elemzése során az I. fázisú vizsgálatokban egészséges egyéneken, koncentrációját tramadol megközelítőleg 20% ​​-kal magasabb “gyengén metabolizáló” versus “jól metabolizáló”, míg az M1-koncentráció 40% -kal alacsonyabb. Egyidejű kezelés CYP2D6-inhibitorok esetében, mint például a fluoxetin, a paroxetin és a kinidin vezethet jelentős gyógyszerkölcsönhatást. In vitro gyógyszerkölcsönhatás vizsgálatokban a humán májmikroszómákban CYP2D6-inhibitorok esetében, mint a fluoxetin és metabolitja norfluoxetin, amitriptilin és a kinidin gátolják a tramadol metabolizmusát különböző mértékben, ami arra utal, hogy egyidejű adása ezek a vegyületek növekedését eredményezi tramadol koncentrációk és a csökkent koncentrációjú M1. A teljes farmakológiai hatását ezek a változások szempontjából a hatásosság vagy biztonsági ismeretlen. Egyidejű alkalmazása szerotonin újrafelvétel gátlók és MAO-gátlók fokozhatják a nemkívánatos események kockázatát, beleértve a lefoglalás (lásd Figyelmeztetések) és a szerotonin szindróma.

Az abszolút biohasznosulás tramadol 73% volt a férfiak és 79% a nőknél. A plazma clearance 6,4 ml / perc / kg férfiakban és 5,7 ml / perc / kg nőkben követően 100 mg dózisú tramadol.

A szájban lenyelni azonnali felszabadulású tabletta tramadol kapott egyszeri orális dózisban 50, 75 és 100 mg fájdalomban szenvedő betegeknél a műtéti eljárások és követő fájdalom szájsebészet (kitermelése hatással zápfog).

Az egyadagos modell követő fájdalom szájsebészet, fájdalomcsillapítás mutatták ki egyes betegeknél dózisban 50 mg-os és 75 mg-ot. Egy adag 100 mg orálisan lenyelt azonnali hatóanyag-leadású tabletta tramadol inkább fájdalomcsillapításra felülmúlja kodein-szulfát 60 mg, de ez nem volt olyan hatékony, mint a kombináció aszpirin 650 mg kodein-foszfát 60 mg.

A szájban lenyelni azonnali felszabadulású tabletta tramadol vizsgálták három hosszú távú kontrollált vizsgálatok során összesen 820 beteg, 530 részesülő betegeknél szájon át lenyelt azonnal felszabaduló tabletta tramadol. A betegek, akiknek a különböző krónikus fájdalmas állapotok vizsgálták kettős-vak vizsgálatokban 1-3 hónap időtartamú. Átlagos napi adag körülbelül 250 mg orálisan lenyelt azonnal felszabaduló tabletta tramadol dózisra osztva általában összehasonlítható volt öt dózisban paracetamol 300 mg kodein-foszfát napi 30 mg, öt dózisban aszpirint 325 mg kodein-foszfát napi 30 mg, vagy 02:58 dózisú paracetamol 500 mg oxikodon-hidroklorid 5 mg naponta.

2. ábra: Protokoll CAPSS -047 Ideje abbahagyása miatt hányinger / hányás

Adminisztráció Ultram ODT fokozhatja a roham kockázatát szedő betegekben

Görcsrohamok kockázatát is növeli epilepsziás betegek, akiknek az anamnézisében görcsroham vagy olyan betegeknél, akiknek ismert kockázati lefoglalás (például fejsérülés, anyagcserezavarok, az alkohol és a kábítószer megvonása, CNS-fertőzések). Ebben Ultram ODT túladagolás naloxon adagolása növelheti a kockázatát roham.

A felezési idő megnyúlása ilyen körülmények között, elérését steady-state késik, úgyhogy lehet, hogy több napig emelkedett plazmakoncentrációja fejleszteni.

A tramadol nem volt mutagén a következő vizsgálatok: Ames Salmonella microsomalis aktiválási vizsgálat, CHO / HPRT emlős sejt vizsgálat, az egér lymphoma vizsgálat (a metabolikus aktiváció nélkül), domináns letális mutációs teszt egereken, kromoszóma-rendellenesség vizsgálat kínai hörcsög, és a csont csontvelő micronucleus tesztek egereket és kínai hörcsögöket. Enyhén mutagén eredmények fordultak elő, metabolikus aktiváció az egér lymphoma vizsgálat és mikronukleusz teszt patkányokban. Összességében a bizonyítékok e vizsgálatok azt mutatják, hogy a tramadol nem jelent genotoxikus kockázatot az emberre.

Nincs hatással a fertilitásra megfigyeltük tramadol orális dózis szinten legfeljebb 50 mg / kg (300 mg / m 2) a hím patkányok és 75 mg / kg (450 mg / m 2) nőstény patkányokban. Ezek a dózisok 1,2 és 1,8-szerese a maximális napi humán dózis 246 mg / m 2 volt.

Tramadol kimutatták, hogy embriotoxikus és fetotoxikus egerekben, (120 mg / kg vagy 360 mg / m 2), patkányokon (≥25 mg / kg vagy 150 mg / m 2) és a nyulak (≥75 mg / kg vagy 900 mg / m 2) az anyára toxikus adagok esetén, de nem mutatott teratogén ilyen dózisban. Ezek a dózisok a mg / m 2 alapon vannak 1.4, ≥0.6, és ≥3.6 alkalommal a maximális napi humán dózis (246 mg / m 2) egér, patkány és nyúl, ill.

Nem kábítószerrel összefüggő teratogén hatást figyeltek meg utódait egerek (legfeljebb 140 mg / kg vagy 420 mg / m 2), patkányokon (legfeljebb 80 mg / kg vagy 480 mg / m 2) vagy nyulak (legfeljebb 300 mg / kg-os vagy 3600 mg / m 2) kezeltük tramadol különböző utakon. Embrionális és magzati toxicitási elsősorban abból állt, csökkent magzati testtömeget, a csontképződés és a fokozott számfeletti bordák az anyára toxikus dózisban. Átmeneti késedelmes fejlődési vagy viselkedési paraméterek is látható kölykök patkány gátak a szülést lehetővé. Embrionális és magzati halandóság számoltak csak egy nyúl tanulmány 300 mg / kg (3600 mg / m 2), egy adag, ami okozhat extrém anyai toxicitást a nyúl. A dózisok felsorolt ​​egér, patkány és nyúl 1,7, 1,9 és 14,6-szerese a maximális napi emberi dózis (246 mg / m 2), ill.

Nincsenek megfelelő és jól kontrollált vizsgálatokat terhes nők esetében. Tramadol kell használni terhesség alatt csak akkor, ha a potenciális előny meghaladja a potenciális magzati kockázatot. Az újszülöttkori görcsök, újszülöttkori megvonási szindróma, magzati halált és még a születés számoltak be poszt-marketing.

A hatás a tramadol vonatkozó esetleges későbbi növekedés, fejlődés, és funkcionális éréséhez a gyermek ismeretlen.

Összesen 455 idős (65 éves vagy idősebb) alanyok voltak kitéve tramadol kontrollált klinikai vizsgálatokban. Közülük 145 alanyok 75 évesek és idősebbek.

Azokban a vizsgálatokban, beleértve az idős betegek, kezelést korlátozó mellékhatások magasabb volt azoknál, 75 év feletti életkor, mint azok, 65 év alatti életkor. Pontosabban, 30% -a több mint 75 éves volt gyomor-kezelést korlátozó mellékhatásokat, mint a 17% -a 65 év alatti életkor. Székrekedés eredményezett a kezelés befejezését 10% -a 75 év feletti.

Az egész testet érintő: Rossz közérzet.

Kardiovaszkuláris: Vazodilatáció.

Központi idegrendszer: szorongás, zavartság, koordinációs zavar, eufória, Miosis, idegesség, alvászavar.

Emésztőrendszeri: hasi fájdalom, étvágytalanság, puffadás.

A csont-izomrendszer: Hypertonia.

Bőrkiütés.

Különleges Senses: Látászavar.

Urogenitális: klimaxos tünetek, gyakori vizelés, vizeletretenció.

Az egész testet érintő véletlen sérülés, allergiás reakció, anafilaxia, Halál, öngyilkossági hajlam, súlyvesztés, szerotonin-szindróma (a mentális állapot változása, hyperreflexia, láz, hidegrázás, remegés, izgatottság, izzadás, görcsök, kóma).

Kardiovaszkuláris: ortosztatikus hipotónia, Ájulás, tachycardia.

Központi idegrendszer: járászavar, amnézia, kognitív zavarok, depresszió, koncentrálási nehézség, hallucináció, paraesthesia, lefoglalásáról (lásd FIGYELMEZTETÉSEK), tremor.

Légzési: Nehéz légzés.

Bőr: Stevens-Johnson-szindróma / toxikus epidermális necrolysis, urticaria, hólyagok.

Különleges Senses: ízérzés.

Urogenitális: Dysuria, Menstruációs zavar.

Kardiovaszkuláris: Kóros EKG, magas vérnyomás, alacsony vérnyomás, miokardiális ischaemia, szívdobogás, tüdőödéma, tüdőembólia.

Központi idegrendszer: migrén, beszédzavarok.

Emésztőrendszeri: emésztőrendszeri vérzés, Hepatitis, stomatitis, májelégtelenség.

Laboratóriumi eltérések: kreatininszint emelkedés, emelkedett májenzimek, hemoglobin csökkenés, proteinuria.

Érzékszervi: Szürkehályog, Siketség, Tinnitus.

Azoknál a betegeknél, mérsékelt vagy mérsékelten súlyos krónikus fájdalom nem igénylő gyors kialakulása a fájdalomcsillapító hatás, a tolerálhatóságot a tramadol-hidroklorid tabletták javítható terápia megkezdése egy titrálási adagolásban. A teljes napi dózis növelhető 50 mg tolerálható 3 naponta elérheti a 200 mg / nap (50 mg q.i.d.). Titrálás utáni Ultram ODT 50-100 mg beadhatók, ha szükséges a fájdalomcsillapítás minden 4 és 6 óra, hogy ne haladja meg a 400 mg / nap.

A részhalmaza a beteg számára gyors fellépése fájdalomcsillapító hatásra van szükség, és akik számára az előnyök meghaladják a kockázatot miatti felfüggesztés társuló mellékhatások nagyobb kezdő dózisok, Ultram ODT 50 mg és 100 mg beadhatók szükség fájdalomcsillapításra minden 4 és 6 óra, és nem haladja meg a 400 mg naponta.

Helyezzük Ultram ODT tablettát a nyelvére, amíg teljesen szétesik, majd lenyelni. Ez eltarthat körülbelül egy percig a tabletta szétesik a nyelv. Tabletta bevehető vízzel vagy víz nélkül.

Minden beteg kreatinin-clearance kevesebb, mint 30 ml / perc, ajánlott, hogy az adagolási intervallum Ultram ODT növelhető 12 óra, a maximális napi adag 200 mg-ot. Mivel csak 7% -a alkalmazott adag hemodialízis útján eltávolítható, dializált betegek kaphatnak rendszeres adag napján dialízis.

Az ajánlott dózis felnőtt betegek cirrhosis 50 mg 12 óránként.

Általában dózisának időskorú 65 év feletti, legyen óvatos, általában a kezdő alsó végén az adagolási tartományban, ami a nagyobb gyakorisága csökkent máj-, vese- vagy szívműködés és a kísérő betegségeket és egyéb gyógyszeres terápia. Idős betegek esetében több mint 75 éves, a teljes napi adag nem haladhatja meg a 300 mg / nap.

NDC # 0062-0660-30

Tárolandó 25 ° C (77 ° F); kirándulások megengedett, hogy 15-30 ° C (59-86 ° F).

Forgalmazza; PriCara, egységnyi Ortho-McNeil, Inc .; Raritan, NJ 08869

LB0051-00

12-May