ultram er (orális)

Tram-a-dol

Az USA-ban.

Elérhető adagolási formák

Terápiás Osztály: Fájdalomcsillapító

Kémiai Osztály: opioid

Tramadol enyhítésére használják mérsékelt vagy közepesen súlyos fájdalom, a fájdalom a műtét után. A kiterjesztett felszabadulású vagy hosszú hatástartamú tablettát használunk a krónikus folyamatos fájdalom.

A tramadol tartozik nevezett gyógyszerek csoportjába opioid fájdalomcsillapítók. Úgy működik, a központi idegrendszer (CNS) enyhíti a fájdalmat. Amikor a tramadol használata hosszú ideig, akkor válhat szokásformáló (ami szellemi vagy fizikai függőség). Fizikai függőség vezethet mellékhatások, ha abbahagyja a gyógyszer szedését.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását Rybix ™ ODT, Ryzolt ™ és Ultram® tabletta alatti gyermekek 16 éves korig. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását Ultram® ER retard tabletta a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát tramadol az idősek. Az idős betegek azonban sokkal valószínűbb, hogy a nem kívánt mellékhatásokat (például, székrekedés, szédülés, szédülés vagy ájulás; gyomorpanaszokat, gyengeség) és a korral járó máj-, vese-, vagy szívproblémák, ami megkövetelheti óvatosság és kiigazítást a adag kapó betegeknél tramadol.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek tramadol. Lehet, hogy nem kifejezetten a Ultram ER. Kérjük, olvassa el gondosan.

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Ha úgy gondolja, hogy ez a gyógyszer nem működik olyan jól, miután már a szedését néhány hétig, nem növeli az adagot. Ehelyett, kérdezze meg kezelőorvosát.

Ha használja a széteső tabletta, győződjön meg róla, hogy a kezei szárazak, mielőtt hozzányúlna a tablettát. Ne nyissa ki a buborékcsomagolás, amely tartalmazza a tabletta, amíg készen áll, hogy vegye. Vegye ki a tablettát a buborékcsomagolás bontsa fel a fóliát, majd vesz ki a tablettát. Ne nyomja át a tablettát a fólián. Ne törje, ne törje össze, és ne rágja szét azt. Helyezze a tablettát a szájába. Meg kell olvad gyorsan. Miután a tabletta nem olvad, nyelni, vagy egy korty vizet.

Nyelje le a kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát egészben folyadékkal. Ne törje, ne törje össze, és ne rágja szét azt.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások ellenőrizze, hogy a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze az esetleges nemkívánatos hatások.

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszeri depresszáns gyógyszert (ami akkor álmos vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, egyéb allergiák, vagy megfázás nyugtatók, nyugtatók, illetve alvás gyógyszer; vényköteles fájdalomcsillapítót vagy kábítószer; orvostudomány görcs vagy barbiturátok; izomlazítók; vagy anesztetikumok, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Ne igyon alkoholos italokat, és kérdezze meg kezelőorvosát vagy fogorvosát, mielőtt e gyógyszerek bármelyikét használata közben ezt a gyógyszert.

Feltétlenül közölje orvosával, ismer minden egyéb gyógyszerről, amit használ. Ez a gyógyszer fokozhatja a görcsrohamok. (Görcsök) és okozhat súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma.

Ez a gyógyszer növelheti öngyilkossági gondolatok. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha kezdi érezni magát több depressziós, vagy gondolatok fáj magad. Bármilyen szokatlan gondolatok vagy viselkedés, hogy baj van, különösen, ha azok az új vagy rosszabbodnak gyorsan. Győződjön meg róla, hogy a gondozó tudja, ha van alvászavar, ideges könnyen, egy nagy energiaárak növekedése, vagy kezdenek, vakmerő. Mondja el orvosának, ha bármilyen hirtelen vagy erős érzelmek, mint például ideges, dühös, nyugtalan, erőszakos, vagy félek. Tudassa orvosával, ha Ön vagy valaki a családban a bipoláris zavar (mániás-depressziós betegség), vagy megpróbált öngyilkos lenni.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés; viszkető; rekedtség; légzési nehézség; nyelési; duzzanat a kéz, arc, vagy a száj; vagy mellkasi fájdalom használata közben ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, hogy legyen álmos, szédül, feledékenység, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött.

Győződjön meg róla orvosával, ha terhes, terhes lehet, vagy terhességet tervez.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel, különösen, ha felkel hirtelen fekvő vagy ülő helyzetben. Felállt, lassan segíthet csökkenti ezt a problémát.

Hányinger vagy hányás fordulhat elő, különösen azután, hogy az első pár adagot. Ez a hatás elmúlik, ha lefekszel egy kicsit. Azonban, ha hányinger vagy hányás folytatódik, kérdezze meg orvosát. Fekvő le egy kicsit is segíthet enyhíteni néhány más mellékhatásokat, mint a szédülés, vagy szédülés, hogy előfordulhat.

Mielőtt bármilyen sebészeti beavatkozás (fogászati ​​műtét) vagy sürgősségi ellátást, tájékoztassa az orvost vagy a fogorvost a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. Tramadol gyógyszerekkel együtt, amelyek során sebészeti vagy fogászati ​​vagy sürgősségi kezelések emelkedését okozhatja mellékhatásokat.

Ha úgy gondolja, vagy valaki más vett túladagolása tramadol, hogy orvosi segítséget egyszerre. A túladagolás tünetei a a görcsök (görcsrohamok); nehéz vagy zavaros légzés; szabálytalan, gyors vagy lassú, vagy felületes légzés; halvány vagy kék ajkak, körmök, vagy a bőr; pontosan a tanulók a szem, vagy légszomj.

Ne hagyja abba hirtelen a gyógyszer szedését anélkül, hogy először beszélt kezelőorvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen. Ez segíthet abban, hogy egy esetleges súlyosbodása állapotát és csökkenti a megvonási tünetek, mint a szorongás, hasmenés, fejfájás, hányinger, hidegrázás, izzadás, remegés, vagy alvászavar.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Miután hagyja abba a gyógyszer, akkor még olyan mellékhatásokat okoz, hogy szükség van a figyelmet. Ez alatt az idő alatt, kérdezze meg orvosát, ha azt veszi észre, a következő mellékhatásokat

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.