ultram

A molekulatömege tramadol-hidroklorid 299,8. A tramadol-hidroklorid egy fehér, keserű, kristályos és szagtalan por. Ez könnyen oldódik vízben és etanolban, és pKa értéke 9,41. Az n-oktanol / víz megoszlási együttható log (logP) 1.35 pH = 7 Ultram ® tabletta 50 mg tramadol-hidroklorid és fehér színű. Egyéb összetevők a tabletta előzselatinált kukoricakeményítő, módosított keményítő (kukorica), hipromellóz, laktóz, magnézium-sztearát, mikrokristályos cellulóz, polietilénglikol, poliszorbát 80, nátrium-keményítő-glikolát, a titán-dioxid és a karnaubaviasz.

Opioid aktivitás oka, hogy mind az alacsony affinitással kötő a kiindulási vegyület és a magasabb affinitással kötődik az O-demetilált metabolit M1 u-opioid receptorokhoz. Az állati modellek, M1 akár 6-szor hatásosabb, mint a tramadol fájdalomcsillapító hatás és 200-szor hatásosabb a μ-opioid kötődési. Tramadol által kiváltott fájdalomcsillapítás csak részben hatást a opiát antagonista naloxon több állatkísérleteket. A relatív hozzájárulását egyaránt tramadol és M1 humán fájdalomcsillapítással függ a plazmakoncentrációját az egyes vegyületek (lásd a klinikai farmakológia, Farmakokinetika).

Tramadol kimutatták, hogy gátolják a noradrenalin újrafelvétel és szerotonin in vitro, mint néhány egyéb opioid analgetikumok. Ezek a mechanizmusok hozzájárulhatnak függetlenül az általános fájdalomcsillapító profilja Ultram ®. Fájdalomcsillapítás emberben kezdődik körülbelül egy órán belül az adagolás után, és eléri a csúcsot körülbelül két-három órán át.

Eltekintve fájdalomcsillapítás, Ultram ® adagolás termelnek konstelláció tünetek (beleértve a szédülés, aluszékonyság, hányinger, székrekedés, izzadás és viszketés) hasonló volt az egyéb opiátok. Ezzel szemben a morfin, tramadol nem kimutatták, hogy a hisztamin felszabadulását. Terápiás adagokban Ultram ® nincs hatással a szívritmus, a bal kamra funkciót vagy kardiális index. Ortosztatikus hipotenzió volt megfigyelhető.

Steady-state plazmakoncentrációja mindkét tramadol és M1 belül éri el a két nap napi négy adagolást. Nincs bizonyíték az ön-indukció (lásd 1. ábra és 1. táblázat alább).

1. ábra: átlagos tramadol és M1 plazmakoncentrációja után egyszeri 100 mg-os adag után huszonkilenc 100 mg orális dózisban a tramadol HCI adott négyszer naponta.

Körülbelül 7% -át a lakosság csökkent aktivitása a CYP2D6 izoenzim a citokróm P-450. Ezek az egyének “gyengén metabolizáló” a debrizokvin, dextrometorfán, triciklikus antidepresszánsok, többek között a kábítószer. Populáció farmakokinetikai elemzése során az I. fázisú vizsgálatokban egészséges egyéneken, koncentrációját tramadol megközelítőleg 20% ​​-kal magasabb “gyengén metabolizáló” versus “jól metabolizáló”, míg az M1 koncentrációja 40% -kal alacsonyabb. Egyidejű kezelés CYP2D6-inhibitorok esetében, mint például a fluoxetin, a paroxetin és a kinidin vezethet jelentős gyógyszerkölcsönhatást. In vitro gyógyszerkölcsönhatás vizsgálatokban a humán májmikroszómákban CYP2D6-inhibitorok esetében, mint a fluoxetin és metabolitja norfluoxetin, amitriptilin és a kinidin gátolják a tramadol metabolizmusát különböző mértékben, ami arra utal, hogy egyidejű adása ezek a vegyületek növekedését eredményezi tramadol koncentrációk és a csökkent koncentrációjú M1. A teljes farmakológiai hatását ezek a változások szempontjából a hatásosság vagy biztonsági ismeretlen. Egyidejű alkalmazása szerotonin újrafelvétel gátlók és MAO-gátlók fokozhatják a nemkívánatos események kockázatát, beleértve a lefoglalás (lásd Figyelmeztetések) és a szerotonin szindróma.

Az egyadagos modell követő fájdalom szájsebészet, fájdalomcsillapítás mutatták ki egyes betegeknél dózisban 50 mg-os és 75 mg-ot. Egy adag 100 mg Ultram ® hajlamos, hogy a fájdalomcsillapítás felülmúlja kodein-szulfát 60 mg, de ez nem volt olyan hatékony, mint a kombináció aszpirin 650 mg kodein-foszfát 60 mg.

Ultram ® vizsgálták három hosszú távú kontrollált vizsgálatok során összesen 820 beteg, 530 kapó betegek ultram ®. A betegek, akiknek a különböző krónikus fájdalmas állapotok vizsgálták kettős-vak vizsgálatokban 1-3 hónap időtartamú. Átlagos napi adag körülbelül 250 mg Ultram ® osztott dózisokban általában összehasonlítható volt öt dózisban paracetamol 300 mg kodein-foszfát 30 mg (Tylenol ® kodein # 3), naponta öt adag aszpirint 325 mg kodein-foszfát napi 30 mg vagy 2-3 dózisú paracetamol 500 mg oxikodon-hidroklorid 5 mg (TYLOX ®) naponta.

Egy 16 napos titrálás menetrend, kezdve 25 mg QAM és használata további dózisok 25 mg-os lépésekben minden harmadik nap és 100 mg / nap (25 mg négyszer naponta), majd ezt követően 50 mg-os lépésekben a teljes napi dózis minden harmadik napon 200 mg / nap (50 mg napi négy) eredményezte, hogy kevesebb miatti felfüggesztése hányinger vagy hányás, és kevesebb miatti felfüggesztése bármely okból, mint ezt egy 10 napos titrálás ütemezése.

2. ábra

Adminisztráció Ultram ® fokozhatja a roham kockázatát szedő betegekben

Görcsrohamok kockázatát is növeli epilepsziás betegek, akiknek az anamnézisében görcsroham vagy olyan betegeknél, akiknek ismert kockázati lefoglalás (például fejsérülés, anyagcserezavarok, az alkohol és a kábítószer megvonása, CNS-fertőzések). Ebben Ultram ® túladagolás naloxon adagolása növelheti a kockázatát roham.

Tramadol összefüggő haláleset történt betegek korábbi történetét érzelmi zavarok vagy öngyilkossági gondolatok vagy kísérletek, valamint történetét visszaélés nyugtatók, alkohol és más központi idegrendszerre ható gyógyszerek (lásd FIGYELMEZTETÉSEK, túladagolás kockázatának).

A szerotonin szindróma lehetnek mentális állapot változásai (pl izgatottság, hallucinációk, kóma), a vegetatív instabilitás (pl tachycardia, labilis vérnyomás, hyperthermia), neuromuszkuláris rendellenességek (pl hyperreflexia, koordinációs zavar) és / vagy gyomor-bélrendszeri tünetek (pl, hányinger , hányás, hasmenés).

Az a lehetőség, hogy illegális vagy tiltott használat során figyelembe kell venni előírása vagy adagoló Ultram ® olyan helyzetekben, amikor az orvos vagy a gyógyszerész aggódik fokozott a helytelen használat, vagy elterelés. Visszaélés vagy jelentős kockázatot jelent, hogy a bántalmazó, aminek az eredménye a túladagolás és a halál (lásd kábítószerrel való visszaélés és függőség és a TÚLADAGOLÁS).

Aggodalmak visszaélés, hozzászokás és elterelés nem akadályozza meg a megfelelő kezelése a fájdalom. A fejlesztés a függőség opioid fájdalomcsillapítók megfelelően kezelt betegek fájdalom már ritkának jelentették. Az adatok azonban nem állnak rendelkezésre, hogy létrehozza a valódi előfordulási függőség krónikus fájdalomban szenvedő betegek.

Súlyos lehetséges következményei túladagolás Ultram ® (tramadol-hidroklorid) tabletta központi idegrendszer depressziót, légzésdepresszió és halál. Néhány haláleset történt következtében a véletlen lenyelése túlzott mennyiségű tramadol önmagában vagy más gyógyszerekkel kombinálva. Kezelésében Túladagolás elsődleges figyelmet kell fordítani a fenntartása megfelelő szellőztetés mellett általános szupportív kezelés (lásd TÚLADAGOLÁS).

A felezési idő megnyúlása ilyen körülmények között, elérését steady-state késik, úgyhogy lehet, hogy több napig emelkedett plazmakoncentrációja fejleszteni.

A tramadol nem volt mutagén a következő vizsgálatok: Ames Salmonella microsomalis aktiválási vizsgálat, CHO / HPRT emlős sejt vizsgálat, az egér lymphoma vizsgálat (a metabolikus aktiváció nélkül), domináns letális mutációs teszt egereken, kromoszóma-rendellenesség vizsgálat kínai hörcsög, és a csont csontvelő micronucleus tesztek egereket és kínai hörcsögöket. Enyhén mutagén eredmények fordultak elő, metabolikus aktiváció az egér lymphoma vizsgálat és mikronukleusz teszt patkányokban. Összességében a bizonyítékok e vizsgálatok azt mutatják, hogy a tramadol nem jelent genotoxikus kockázatot az emberre.

Nincs hatással a fertilitásra megfigyeltük tramadol orális dózis szinten legfeljebb 50 mg / kg (300 mg / m 2) a hím patkányok és 75 mg / kg (450 mg / m 2) nőstény patkányokban. Ezek a dózisok 1,2 és 1,8-szerese a maximális napi humán dózis 246 mg / m 2 volt.

Nem kábítószerrel összefüggő teratogén hatást figyeltek meg utódait egerek (legfeljebb 140 mg / kg vagy 420 mg / m 2), patkányokon (legfeljebb 80 mg / kg vagy 480 mg / m 2) vagy nyulak (legfeljebb 300 mg / kg-os vagy 3600 mg / m 2) kezeltük tramadol különböző utakon. Embrionális és magzati toxicitási elsősorban abból állt, csökkent magzati testtömeget, a csontképződés és a fokozott számfeletti bordák az anyára toxikus dózisban. Átmeneti késedelmes fejlődési vagy viselkedési paraméterek is látható kölykök patkány gátak a szülést lehetővé. Embrionális és magzati halandóság számoltak csak egy nyúl tanulmány 300 mg / kg (3600 mg / m 2), egy adag, ami okozhat extrém anyai toxicitást a nyúl. A dózisok felsorolt ​​egér, patkány és nyúl 1,7, 1,9 és 14,6-szerese a maximális napi emberi dózis (246 mg / m 2), ill.

Nincsenek megfelelő és jól kontrollált vizsgálatokat terhes nők esetében. Ultram ® kell használni terhesség alatt csak akkor, ha a potenciális előny meghaladja a potenciális magzati kockázatot. Az újszülöttkori görcsök, újszülöttkori megvonási szindróma, magzati halált és még a születés számoltak be poszt-marketing.

A hatás a Ultram ®, ha van ilyen, a későbbi növekedés, fejlődés és a funkcionális éréséhez a gyermek ismeretlen.

Összesen 455 idős (65 éves vagy idősebb) alanyok voltak kitéve Ultram ® kontrollált klinikai vizsgálatokban. Közülük 145 alanyok 75 évesek és idősebbek.

Azokban a vizsgálatokban, beleértve az idős betegek, kezelést korlátozó mellékhatások magasabb volt azoknál, 75 év feletti életkor, mint azok, 65 év alatti életkor. Pontosabban, 30% -a több mint 75 éves volt gyomor-kezelést korlátozó mellékhatásokat, mint a 17% -a 65 év alatti életkor. Székrekedés eredményezett a kezelés befejezését 10% -a 75 év feletti.

Az egész testet érintő: Rossz közérzet.

Kardiovaszkuláris: Vazodilatáció.

Központi idegrendszer: szorongás, zavartság, koordinációs zavar, eufória, Miosis, idegesség, alvászavar.

Emésztőrendszeri: hasi fájdalom, étvágytalanság, puffadás.

A csont-izomrendszer: Hypertonia.

Bőrkiütés.

Különleges Senses: Látászavar.

Urogenitális: klimaxos tünetek, gyakori vizelés, vizeletretenció.

Előfordulási kevesebb, mint 1%, esetleg okozati összefüggésben: a következő mellékhatásokat sorolja, hogy történt egy előfordulása kevesebb, mint 1% a klinikai vizsgálatok során a tramadol és / vagy jelentették a forgalomba hozatalt követő tapasztalatok tramadol-tartalmú termékeket.

Az egész testet érintő véletlen sérülés, allergiás reakció, anafilaxia, Halál, öngyilkossági hajlam, súlyvesztés, szerotonin-szindróma (a mentális állapot változása, hyperreflexia, láz, hidegrázás, remegés, izgatottság, izzadás, görcsök, kóma).

Kardiovaszkuláris: ortosztatikus hipotónia, Ájulás, tachycardia.

Központi idegrendszer: járászavar, amnézia, kognitív diszfunkció, delírium, Depresszió, koncentrálási nehézség, hallucinációk, mozgászavar, Paresztézia, lefoglalásáról (lásd FIGYELMEZTETÉSEK), beszédzavar, tremor.

Anyagcsere- és táplálkozási betegségek és tünetek: Olyan esetek hipoglikémia már nagyon ritkán jelentettek olyan betegeknél tramadol. A legtöbb jelentés betegeknél hajlamosító kockázati tényezők, mint például a cukorbetegség vagy veseelégtelenség, vagy idős betegeknél.

Légzési: Nehéz légzés.

Bőr: Stevens-Johnson-szindróma / toxikus epidermális necrolysis, urticaria, hólyagok.

Különleges Senses: ízérzés zavar, mydriasis.

Urogenitális: Dysuria, Menstruációs zavar.

Kardiovaszkuláris: Kóros EKG, magas vérnyomás, alacsony vérnyomás, miokardiális ischaemia, szívdobogás, tüdőödéma, tüdőembólia.

Központi idegrendszer: Migrén.

Emésztőrendszeri: emésztőrendszeri vérzés, Hepatitis, stomatitis, májelégtelenség.

Laboratóriumi eltérések: kreatininszint emelkedés, emelkedett májenzimek, hemoglobin csökkenés, proteinuria.

Érzékszervi: Szürkehályog, Siketség, Tinnitus.

Függőség egy primer, krónikus, neurobiologic betegség, genetikai, pszichológiai és környezeti tényezők befolyásolják a fejlődés és a megnyilvánulásai. Kábítószer-függőség jellemzi viselkedések, amelyek egy vagy több az alábbiak közül: felület felett a kábítószer-használat, a kényszeres használat, nem gyógyászati ​​célra, és a folyamatos használat ellenére a kárt vagy veszélyt, és a sóvárgás. Drogfüggőség egy gyógyítható betegség, kihasználva a multidiszciplináris megközelítés, de a visszaesés gyakori.

Kábítószer-kereső “viselkedés nagyon gyakori a szenvedélybetegek és kábítószeresek. Drogkereső taktika, segélyhívásra vagy látogatás vége felé munkaidejében megtagadása a tudást vizsgálat, tesztelés, illetve beterjesztést, ismétlődő” veszteség “a receptek meghamisítása előírások és vonakodtak attól, hogy az előzetes orvosi feljegyzések és egyéb elérhetőségeiről más kezelőorvos (ok). “Doktor shopping”, hogy további előírások körében gyakori a kábítószer-fogyasztók és szenvedők kezeletlen függőség.

Visszaélés és a függőség különálló, és fizikai függőség és a tolerancia. Orvosok tisztában kell lenniük azzal, hogy a függőség nem kíséri egyidejű tolerancia és a tünetek fizikai függőség minden függők. Emellett visszaélés Ultram ® előfordulhat hiányában igazi függőség és jellemzi a visszaélés nem gyógyászati ​​célokra, gyakran együtt más pszichoaktív szerek.

Aggodalmak és függőség nem akadályozza meg a megfelelő kezelése a fájdalom. Azonban az összes kezelt betegek opioidokkal gondos megfigyelést igényelnek jeleit és függőség, mert használata opioid fájdalomcsillapító termék magában hordozza az addikció még megfelelő orvosi felhasználásra.

Megfelelő értékelése a beteg és az időszakos újraértékelése terápia megfelelő intézkedéseket, amelyek segítenek, hogy korlátozzák a visszaélés a termék.

Ultram ® célja kizárólag szájon át alkalmazható.

Az opioid absztinencia vagy elvonási tünetegyüttes jellemzi egy részét vagy egészét a következő: nyugtalanság, könnyezés, orrfolyás, ásítozás, izzadás, hidegrázás, izomfájdalom, és mydriasis. Egyéb tünetek is kialakulhat, beleértve az ingerlékenység, a szorongás, hátfájás, ízületi fájdalom, gyengeség, hasi görcsök, álmatlanság, hányinger, étvágytalanság, hányás, hasmenés, vagy megnövekedett vérnyomás, légzési sebesség, vagy a szívfrekvenciát.

Általában, a tolerancia és / vagy kivonására nagyobb valószínűséggel fordulnak elő a már beteg folyamatos terápia Ultram ®.

Halálesetek túladagolás miatt számoltak be a visszaélés és a tramadol (lásd FIGYELMEZTETÉSEK, visszaélés, és átirányítás). Felülvizsgálata esetén jelentések jelezte, hogy a halálos túladagolás kockázatát tovább növekedett, amikor a tramadol visszaélés egyidejűleg alkohol vagy más központi idegrendszeri depresszáns, többek között más opioidok.

A kezelés a tramadol túladagolás elsődleges figyelmet kell fordítani az újbóli létrehozását az átjárható légutak és intézmény asszisztált vagy kontrollált lélegeztetést. Szupportív kezelés (beleértve az oxigént és vazopresszorok) kell alkalmazni a menedzsment a keringési sokk és a tüdőödéma kísérő túladagolás jelzett. Szívleállás vagy szívritmuszavarok megkövetelheti szívmasszázs vagy defibrillálás.

Míg a naloxon visszafordul néhány, de nem az összes, a tünetek okozta túladagolás tramadol rohamok előfordulásának kockázata is nőtt a naloxon beadása. Azokban az állatokban, görcsök beadását követően toxikus dózisok Ultram ® gátolhatja a barbiturátok és benzodiazepinek, de emelkedett a naloxon. A naloxon beadása nem változtatta meg a halálozási túladagolás egerekben. A hemodialízis nem várható, hogy hasznos lehet a túladagolás, mivel eltávolítja a kevesebb mint 7% a beadott dózis egy 4 órás dialízis időszak alatt.

A részhalmaza a beteg számára gyors fellépése fájdalomcsillapító hatásra van szükség, és akik számára az előnyök meghaladják a kockázatot miatti felfüggesztés társuló mellékhatások nagyobb kezdő dózisok, Ultram ® 50 mg és 100 mg beadhatók szükség fájdalomcsillapításra minden 4-6 órán át, hogy ne haladja meg a 400 mg naponta.

Palack 100 tabletta: NDC 50458-659-60

Készítette

Janssen Ortho, LLC; Gurabo, Puerto Rico 00778

gyártottak

Janssen Pharmaceuticals, Inc .; Titusville, New Jersey 08560

Janssen Pharmaceuticals, Inc. 2003; július 2014

Ultram ®; (Tramadol HCI tabletta); CIV

50 mg

Szerzett; TABLETTA

100 tabletta

Rx csak.

Janssen