Tylenol w / kodein

Paracetamol összefüggésbe hozták Akut májelégtelenség, időnként okozhat máj transzplantáció és a halál. A legtöbb esetben a májkárosodás társított felhasználásával acetaminofen olyan dózisokban, amelyek haladhatja meg a 4000 mg / nap, és gyakran egynél több acetaminofen-tartalmú termék. Légzésdepresszió és a halál fordult elő gyermekekben, akik kodein után mandulaműtét, adenoidectomy, vagy mindkettő. Ezek a betegek bizonyítja, hogy ultragyors metabolizáló kodein miatt CYP2D6 polimorfizmus.

Használja a Tylenol w / kodein

Terápiás Osztály: Az opioid / Paracetamol kombinált

Kémiai Osztály: kodein

Paracetamol használják fájdalomcsillapításra és csökkentik a lázat betegeknél. Ez nem lesz szokásformáló amikor azt sokáig. De acetaminofen okozhat nem kívánt hatásokat, ha nagyobb adagot, beleértve a súlyos májkárosodás. Ritkán ugyan, de használata paracetamol számoltak vezet májtranszplantáció és a halált, általában nagyobb adagok, amikor több paracetamol-tartalmú termékek használata.

Kodein tartozik nevezett gyógyszerek csoportjába kábító fájdalomcsillapítók (fájdalomcsillapító gyógyszerek). Úgy működik, a központi idegrendszer (CNS) enyhíti a fájdalmat.

Amikor kodein használják hosszú ideig, akkor válhat szokásformáló, ami a mentális vagy fizikai függőség, ha használják hosszú ideig vagy nagy dózisban. Fizikai függőség is vezethet megvonási tünetet, ha abbahagyja a gyógyszer szedését. Azonban súlyos elvonási mellékhatások általában megelőzhető fokozatos csökkentésével az adagot egy ideig, mielőtt a kezelést teljesen leállt.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Használata előtt Tylenol w / kodein

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor a hatását a paracetamol és a kodein belsőleges szuszpenzió fiatalabb gyermekeknél, mint 3 éves. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Nem áll rendelkezésre információ a kapcsolat a kor hatását a paracetamol és a kodein tabletta a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Tylenol® kodein nem alkalmazható fájdalomcsillapításra műtét után a mandulák eltávolítása és / vagy orrpolip semmilyen gyermekek. Súlyos légzési problémák és halálesetet jelentettek néhány kapó gyermekek kodein után mandula vagy adenoid műtét.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát acetaminofen és kodein az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese- vagy májbetegségben szenved, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél paracetamol és a kodein.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

Ezzel a gyógyszert a következők közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a megfelelő használata számos olyan terméket, amely a paracetamol és a kodein. Lehet, hogy nem kifejezetten a Tylenol w / kodein. Kérjük, olvassa el gondosan.

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ez különösen fontos az idősebb betegeknél, akik érzékenyebbek lehetnek a hatását a fájdalom gyógyszer. Ha túl sok a gyógyászat venni hosszú ideig, akkor válhat szokásformáló (ami szellemi vagy fizikai függőség), vagy okozhat a túladagolás. Emellett nagy mennyiségű paracetamol májkárosodást okozhat, ha azt sokáig.

Gondosan ellenőrizze a címkéket az összes gyógyszerről, amit használ, mert ezek is tartalmazhatnak acetaminofen. Nem biztonságos a használata több mint 4 gramm (4000 mg) acetaminofen egy nap (24 óra), mert ez növelheti a kockázatot a súlyos májbetegségben szenved.

Rázza fel a belsőleges szuszpenzió is minden használat előtt. Mérjük meg a gyógyszert egy jelölt kanál, fecskendőt, vagy gyógyszert csésze. Az átlagos háztartás teáskanál nem tölthetnek be a megfelelő mennyiségű folyadékot.

Helyes használata paracetamol és a kodein

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek, amíg ezt a gyógyszert szedi. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy Ön vagy gyermeke továbbra is biztosítani kell azt. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Óvintézkedések használat közben Tylenol w / kodein

Ez a törvény ellen és veszélyes bárki másnak, hogy használja a gyógyszert. Tartsa a fel nem használt gyógyszer biztonságos helyre. Emberek, akik a kábítószerfüggő érdemes ellopni ezt a gyógyszert.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Kodein változik morfin a szervezetben. Néhány ember változtatni kodein a morfin gyorsabban, mint mások. Ezek a személyek az úgynevezett “ultra-gyors metabolizáló kodein”. Azonnal forduljon orvosához, ha azt tapasztalja, a szélsőséges álmosság, zavartság, vagy felületes légzés. Ezek a tünetek azt jelzik, hogy az “ultra-gyors metabolizáló kodein”. Ennek eredményeként túl sok a morfin a szervezetben, és több mellékhatást a morfin, mint egyébként. A gyermekek különösen érzékenyek erre a célra.

Ha a szoptató anya egy ultra-gyors metabolizáló kodein, ahhoz vezethet, hogy a morfin túladagolás az ápolási baba, ami nagyon súlyos mellékhatások.

Szoptatós anyáknak szedni ezt a gyógyszert

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hagyja abba a gyógyszer, és hívja orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer is szédülést vagy álmosságot. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött.

Tylenol w / kodein Side Effects

Tylenol kodein (acetaminofen / kodein)

Ez a gyógyszer növeli a hatását az alkohol és más központi idegrendszeri depresszáns (gyógyszerek, amelyek álmosságot vagy csökkenti az éberséget). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer allergia vagy megfázás nyugtatók, nyugtatók, illetve alvás gyógyszert; egyéb vényköteles fájdalomcsillapítót vagy kábítószer; gyógyszert görcs vagy barbiturátok, izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Emellett előfordulhat, hogy nagyobb a májkárosodás kockázata, ha inni 3 vagy több alkoholt szedése alatt paracetamol. Ne igyon alkoholos italokat, és kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt e gyógyszerek bármelyikét használata közben ezt a gyógyszert.

A narkotikumok hosszú ideig okozhat súlyos székrekedés. Ennek megakadályozása érdekében, kezelőorvosa közvetlen, hogy a hashajtók, igyon sok folyadékot, vagy növelje a rost az étrendben. Feltétlenül kövesse az utasításokat gondosan, mert a folyamatos székrekedés vezethet komolyabb problémákat.

Ne változtassa meg az adagot, vagy hirtelen abbahagyja a gyógyszer ellenőrzése nélkül orvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen. Ez segíthet megelőzni súlyosbodása állapotát és csökkenti a megvonási tünetek, például hasi vagy hasi görcsök, szorongás, láz, hányinger, orrfolyás, izzadás, remegés, vagy alvászavar.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy Ön vagy gyermeke ezt a gyógyszert szedi. Az eredmények bizonyos vizsgálatok hatással lehet ezt a gyógyszert.

Ha úgy gondolja, vagy valaki más vett be túladagolta ezt a gyógyszert, hogy orvosi segítséget egyszerre. A túladagolás tünetei a közé sötét vizelet, nehéz vagy zavaros légzés, szabálytalan, gyors vagy lassú, vagy felületes légzés, hányinger vagy hányás, fájdalom a has felső részén, halvány vagy kék ajkak, körmök, vagy a bőr, pontosan a tanulók a szem, vagy sárga szemek vagy a bőr.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend M Többszörös: 3,5

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Fájdalom tramadol, oxikodon, acetaminofen, Tylenol, naproxen, aszpirin, ibuprofén, hidrokodon

Osteoarthritis prednizon, a naproxen, a Cymbalta, aszpirin, ibuprofen, a meloxicam, diklofenak

Köhögés Benadryl, benzonatát, Dilaudidot, difenhidramin, Mucinex, kodein, guaifenezin, hidromorfon