tubersol

Terápiás Osztály: Diagnosztikai minőségben, tuberkulin

Használja a Tubersol

Tuberkulin bőrteszt végzi intravénás tuberkulin PPD a felszíni réteg a bőr. Ha a teszt pozitív, a reakció lesz látható és a körül helyén injekció vagy szúrás. Ha a vizsgálatot adott használatával egy injekciót, E reakciót általában egy kemény, emelt terület egyértelmű árrést. Ha a vizsgálatot adott használatával a szúrás eszközöket, a reakció általában egy duzzadt területet a szúrás helyén. A méret a reakciót mérni és regisztrálni, és az eredményeket a teszt tanulmányozzuk után 48-72 órán keresztül.

Ezt a gyógyszert csak akkor adható meg, illetve felügyelete alatt egy orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy diagnosztikai teszt minden kockázatot a vizsgálatot meg kell mérni a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Emellett más dolgok is befolyásolhatják a vizsgálat eredményét. Ehhez a vizsgálathoz, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát tuberkulin injekció gyerekek.

Bár a megfelelő vizsgálatok a kapcsolatot a kor hatását tuberkulin injekció nem végeztek az idős populációban, nem geriátriai-specifikus problémák is dokumentálták a mai napig.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Használata előtt Tubersol

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a készítmény alkalmazásával diagnosztikai teszt. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek tuberkulin. Lehet, hogy nem kifejezetten a Tubersol. Kérjük, olvassa el gondosan.

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert a kórházban vagy klinikán. Ezt a gyógyszert fecskendeznek a bőr az alkarját.

A bőr vörös és duzzadt a területen, ahol a gyógyszert kapott.

Vissza kell térnie az orvos irodájában 2 vagy 3 napon belül tuberkulin. Ennek célja, hogy ellenőrizze az, ahogyan a bőre reagált a gyógyszerre.

Ez a gyógyszer okozhat komoly típusú allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, vagy a száj, miután megkapta ezt a gyógyszert.

Ájulás előfordulhat, miután megkapta ezt a tesztet. Ez akkor fordulhat elő, más tünetek, köztük: szédülés, izomgyengeség, vagy görcsrohamok.

Fals pozitív vagy negatív tuberkulin bőrteszt reakció előfordulhat néhány betegnél. Ez akkor fordulhat elő, ha a kapott vakcina tuberkulózis elleni (pl BCG), vagy ha már ki vannak téve a többi mycobacteria.

Győződjön meg róla orvosával, ha használ gyógyszert, amely gyengíti az immunrendszert, így például a szteroid vagy rák kezelése.

Tuberkulin bőrteszt nem adható 1 hónapon belül a betegek, akik megkapták az élő vakcinák. Ezek a vakcinák közé kanyaró, mumpsz, rubeola, orális polio, sárgaláz, varicella.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Helyes használata tuberkulin

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

A diagnózis és a vizsgálat glukagon, mannit, arginin, L-arginin, Lexiscan, GlucaGen, Thyrogen Aplisol, inulin, regadenozon Gastrografin, Lipiodol Ultra-Fluide, diatrizoáttal, Lipiodol gadobutrol, Provocholine, Metopirone, tuberkulin tisztított fehérje származék, Cardiolite, Amyvid , metakolin, indocianin zöld, HICON, nátrium-jodid-i-131, tositumomab

Óvintézkedések használat közben Tubersol

Tubersol Side Effects

Tubersol (tuberkulin tisztított fehérje származék)