Truvada

Tejsavas acidózist és súlyos hepatomegalia steatosissal, beleértve a halálos kimenetelű eseteket is jelentettek a nukleozid-analógok használata, beleértve a tenofovir-dizoproxil-fumarát, alkatrész emtricitabin / tenofovir-dizoproxil-fumarát. Nem javallott a krónikus hepatitis B vírus (HBV) fertőzés, és a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg olyan betegeknél egyidejűleg fertőzött HBV és HIV-1. Súlyos akut fellángolása hepatitis B számoltak be a betegek, akik együtt HBV-vel fertőzött és HIV-1, és megszűnt az emtricitabin / tenofovir; kíséri májfunkció a kezelés abbahagyása után. Emtricitabin / tenofovir-dizoproxil-fumarát használt Prep kijelzés csak a HIV-negatív egyének állapota azonnal nyugtázza megkezdése előtt és közben rendszeresen. A gyógyszer-rezisztens HIV-1 variánsokat azonosítottak felhasználásával emtricitabin / tenofovir-dizoproxil-fumarát egy Prep jelzés következő észrevétlen akut HIV-1-fertőzést.

Használja a Truvada

Terápiás osztály: Az antiretrovirális Agent

Farmakológiai Osztály: nukleozid reverz transzkriptáz inhibitor

Emtricitabint és tenofovir kombináció nem gyógyítja vagy HIV-fertőzés megelőzésére vagy a tünetek az AIDS. Ez segít megőrizni a HIV szaporodását, és úgy tűnik, hogy lassítja a pusztítás az immunrendszer. Ez segíthet késleltetni a komolyabb egészségügyi problémák általában kapcsolódik az AIDS vagy HIV-fertőzés. Emtricitabint és tenofovir kombináció nem tartja meg a terjedését a HIV másoknak. Az emberek, akik ezt a gyógyszert továbbra is, hogy más problémák általában kapcsolódik az AIDS vagy HIV-fertőzés.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot kor hatásaival emtricitabin és tenofovir kombináció alatti gyermekek 12 éves korig, és a súlya kevesebb, mint 35 kg-ot. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Használata előtt Truvada

Bár a megfelelő tanulmányok összefüggést kor hatásaival emtricitabin és tenofovir kombináció nem végeztek az idős populációban, nem geriátriai-specifikus problémák is dokumentálták a mai napig. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő máj, vese vagy szív problémák, amelyek megkövetelik óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél emtricitabin és tenofovir pályára.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Ez a gyógyszer jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Olvasd el újra minden alkalommal, amikor újratölteni recept abban az esetben van új információkat. Meg kell beszélni a kezelőorvosával, ha bármilyen kérdése van.

Ez a gyógyszer étellel együtt vagy anélkül is bevehető.

Tartsa ezt a gyógyszert a teljes kezelés ideje alatt, akkor is, ha Ön vagy gyermeke jobban érzi magát. Fontos az is, hogy mindaddig szedje az összes gyógyszert, amit orvosa adott Önnek a HIV-fertőzést.

Ezt a gyógyszert akkor működik a legjobban, ha van egy állandó összeget a vérben. Hogy segítsen megőrizni az összeg állandó, ne hagyjon ki egyetlen adagot.

Ne változtassa meg az adagot, vagy hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. Ha a kínálat a gyógyszer fogytán van, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez idő előtt. Ne engedd meg magadnak, hogy elfogy a ezt a gyógyszert.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Megfelelő a Truvada

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

A tartályt tartsa jól lezárva. Tartsa a gyógyszert az eredeti palackban, amit kaptak a gyógyszertárban.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat. Meg kell maradnia az ellátást az orvos a gyógyszer szedése alatt.

Akkor ne használja ezt a gyógyszert, ha Ön vagy gyermeke is szed adefovir (Hepsera®), Atripla®, Complera®, Emtriva®, Stribild® vagy Viread®. Ne használja ezt a gyógyszert, ha gyógyszereket is szed lamivudin-tartalmú (pl Combivir®, Epivir®, Epivir-HBV®, Epzicom®, Trizivir®). Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke használ ilyen gyógyszerekkel. Nem indíthatja emtricitabint és tenofovir kombináció, amíg orvosa ezt nem mondja.

Két ritka, de súlyos reakció ez a gyógyszer is tejsavas acidózis (túl sok sav a vérben) és máj-toxicitás, amely magában foglalja a máj megnagyobbodása. Ezek gyakoribbak, ha Ön nő, nagyon túlsúlyos (elhízott), vagy már figyelembe HIV-ellenes gyógyszerek hosszú ideig. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke hasi vagy gyomorpanaszok, étvágycsökkenés, hasmenés, gyors, felszínes légzés, általános rossz közérzet, izomfájdalom vagy görcsök, hányinger, légszomj, álmosság, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szem vagy a bőr.

Ez a gyógyszer nem a kezelés a hepatitis B vírus fertőzés. Fertőzött betegek mind HBV és HIV akik emtricitabint és tenofovir pályára kell kísérni orvosi nyomon követése több hónapig a kezelés abbahagyása után, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a hepatitis B fertőzés ne romoljon tovább.

Ez a gyógyszer okozhat vese problémák. Ne használja más gyógyszerekkel, amelyek sérülést okozhatnak a vesét, mint például a többszörös vagy nagy dózisú NSAID fájdalomcsillapítók vagy bizonyos más vírusellenes gyógyszerekkel.

Óvintézkedések használat közben Truvada

Ez a gyógyszer is növeli a kockázatot a fejlődő törések (törött csontok). Kérdezze meg erről orvosát, ha Ön vagy gyermeke olyan aggályok.

Ez a gyógyszer okozhat, hogy van felesleges testzsír. Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy gyermeke változást észlel a test alakját, mint a nagyobb mennyiségű zsír a felső hát és a nyak körül, vagy a mellkas és a has területén. Esetleg ezek is a testzsír a lábak, karok és az arc.

Az immunrendszer erősebbé, amikor elkezdi szedni a HIV gyógyszerek. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke bármilyen változást észlel az egészségre. Néha az immunrendszer elkezd harcolni a fertőzések, amelyeket rejtett a szervezetben, mint a tüdőgyulladás, herpesz, vagy a tuberkulózis. Autoimmun betegségek (mint például a Graves-betegség, polimiozitisz, és Guillain-Barré-szindróma) is előfordulhat.

Emtricitabint és tenofovir kombináció nem csökkenti a átvitelének kockázatát a HIV-fertőzést nemi kapcsolat útján vagy szennyeződés vér útján. HIV lehet szerzett vagy elterjedt keresztül másokra fertőzött testnedvek, például a vér, hüvelyváladék, vagy sperma. Ha a fertőzött, akkor a legjobb, hogy elkerüljék a szexuális tevékenység, amely egy testfolyadékok cseréje másokkal. Ha van szex, mindig viseljen (vagy a partner kopás) óvszer ( “gumi”). Csak óvszer készült latex vagy poliuretán, és használja őket, minden alkalommal, amikor kapcsolatba a ondó, hüvelyváladék vagy vér. Továbbá, ne ossza tűket vagy berendezés senkivel vagy használja szennyezett tűk. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

Ha használja ezt a gyógyszert, Pre-expozíciós profilaxis

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Truvada Side Effects

Truvada (emtricitabin / tenofovir)

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Pre-expozíciós profilaxis emtricitabin / tenofovir

HIV fertőzés Atripla Stribild Viread, Norvir Complera, Prezista

Nonoccupational Expozíció Atripla Viread, lamivudin, zidovudin, abakavir, a tenofovir

A munkahelyi expozíciós Atripla Viread, lamivudin, Isentress, zidovudin, abacavir