triptorelin (intramuscularisan) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, vagy a száj, miután megkapta a gyógyszert.

Amikor először kezdi el használni ezt a gyógyszert, néhány a tünetek rosszabbodhatnak, vagy lehet, hogy új tünetek rövid ideig. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van csont fájdalom, hátfájás, bizsergés vagy zsibbadás a test, a vér a vizeletben, vagy baj vizelés.

Forduljon orvosához, rögtön, ha bármilyen változás a szívritmust. Lehet, szédülés vagy ájulás, vagy lehet, hogy egy gyors, lüktető, vagy egyenetlen szívverés. Győződjön meg arról, hogy orvosa tud, ha Ön vagy bárki a családban volt már egy szívritmus problémát, mint a QT-szakasz megnyúlása.

Ez a gyógyszer okozhat változásokat a vércukorszintet. Kérdezze meg orvosát, ha azt veszi észre a változást az eredmények a vér vagy vizelet cukor vizsgálatokat.

Ez a gyógyszer növelheti a kockázata, hogy a szívroham vagy a stroke. Hívja fel orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalmat vagy kellemetlenséget, fájdalmat vagy kellemetlen érzés a karok, állkapocs, hát, vagy a nyak, légszomj, hányinger, izzadás, vagy hányás.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.