tripszin: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Enzim ProtĂolytique, proteináz, ProtĂinase, fehérjebontó enzim, tripszin, Tripsina, tripszin.

A tripszin egy enzim. Az enzim egy fehérje, amely felgyorsítja egy bizonyos biokémiai reakció. Tripszin megtalálható a vékonybélben. Azt is meg lehet tenni a gombától, növények, és a baktériumok. De általában a kereskedelmi célzattal készített a hasnyálmirigy állatállomány; Tripszin adják az embereknek, akik nem az emésztéshez szükséges enzimeket; Azt is adnak együtt bromelain és rutint kezelésére osteoarthritis; Egyesek alkalmazni tripszin közvetlenül sebek és fekélyek az elhalt szövetet és javítja a gyógyulás; Van is egy kombináció recept spray-termék, amely használható gyógyító szájüregi fekélyek. Ez tartalmazza a tripszin, Peru balzsam, és a ricinusolaj.

A tripszin eltávolítja az elhalt hámsejteket (szövet), és lehetővé teszi az egészséges szövetek növekedését.

Esetleg Hatékony fo; Osteoarthritis. Egy kombinációs termék, amely tartalmazza a tripszin, bromelain, és a rutin (Phlogenzym) úgy tűnik, működik körülbelül valamint egy gyógyszert nevű diklofenak a fájdalomcsillapításban és javítja a térd funkció; Seb tisztító és gyógyító. Alkalmazása tripszin a bőrt úgy tűnik, segít eltávolítani az elhalt szövetet sebek és javítja a gyógyulás. A kombinált spray-(aeroszol) terméket tartalmazó tripszin, Peru balzsam, és ricinusolaj egy FDA által jóváhagyott vényköteles termék; Elegendő bizonyíték fo; Javítása az emésztést; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség, hogy értékelje a hatékonyságát tripszin e célra.

Tripszin tűnik biztonságosnak, ha használják az egészségügyi szakemberek számára seb tisztulást és gyógyulást. Ez okozhat mellékhatásokat, például fájdalom és égő; Nem tudunk eleget a biztonsági tripszin annak más célokra; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Terhesség és szoptatás -feeding: Nem tudunk eleget a tripszin használatára terhesség alatt és a mell -feeding. Legyen a biztonság kedvéért, és ne használja.

Jelenleg nincs információ tripszin interakciók

A következő adagot vizsgálták tudományos KUTATÁS; BY MOUT; Osteoarthritis: két tabletta egy kombinációs termék (Phlogenzym), amely 100 mg rutin, 48 mg tripszin, és 90 mg bromelain naponta háromszor. Alkalmazzák a SKI; Sebgyógyításra: bizonyos termékekre (Dermuspray, Granulderm, Granulex és GranuMed) tartalmazó tripszin, Peru balzsam, és ricinusolaj FDA által engedélyezett vényköteles termékeket.

Referenciák

Burnham TH, ed. Kábítószer Tények és összehasonlítások, havonta frissítik. Tények és összehasonlítások, St. Louis, MO.

Hellgren L, Vincent J. lebomlás és elfolyósítja hatása streptokinase-streptodornáz és stabilizált tripszin a szövetelhalás, kéreg a fibrinoid, gennyes váladék és alvadt vért lábszárfekély. J Int Med Res 197; 5: 334-7.

Klein G, Kullich W. rövid távú kezelése fájdalmas gonarthrosis szájon át enzimeket. Clin Drug Invest 200; 19: 15-23.

Latha B, Ramakrishnan M, Jayaraman V, Babu M. szérum enzimatikus változások modulált tripszin: kimotripszin előkészítés során égési sebek emberben. Burns 199; 23: 560-4.

Latha B, Ramakrishnan M, Jayaraman V, Babu M. hatékonyságát tripszin: kimotripszin előkészítés csökkentésére oxidatív károsodás során égési sérüléseket. Burns 199; 24: 532-8.

Spraycar M, Ed. Stedman Orvosi szótár. 26. ed. Baltimore, MD: Williams & Wilkins, 1995.

Suomalainen O. értékelése két enzim készítmény-Trypure és Varidase traumás fekély. Ann Chir Gynaecol 198; 72: 62-5.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ÂTherapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió