trimipramin

Az antidepresszánsok fokozott kockázata az öngyilkossági gondolatok és viselkedés a gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek rövid távú vizsgálatokban súlyos depresszióban (MDD) és egyéb pszichiátriai betegségek kezelésére. A rövid távú vizsgálatok nem mutatnak a kockázatok növekedéséhez szuicidalitás antidepresszánsokkal placebóhoz képest felnőttek idősebb mint 24 éve, és ott volt a kockázat csökkentéséhez antidepresszánsokkal placebóhoz képest felnőtteknél 65 éves vagy idősebb. Ez a kockázat egyensúlyban kell lennie a klinikai igény. Betegeket megfigyelés szoros klinikai rosszabbodás, az öngyilkossági hajlam, vagy szokatlan magatartásbeli változások. A családok és a gondozók figyelmét fel kell hívni, hogy szükség van a szoros megfigyelés és a kommunikáció a gyógyszert felíró orvosnak. Nem engedélyezett a gyermekkorú betegeknél.

Használja a trimipramin

Terápiás Osztály: Antidepresszáns

Farmakológiai Osztály: Antidepresszáns, triciklikus

trimipramin csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert trimipramin a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a trimipramin vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását trimipramin a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Bár a megfelelő vizsgálatok a kapcsolatot a kor hatása trimipramin nem végeztek az idős populációban, nem geriátriai-specifikus problémák is dokumentálták a mai napig. Az idős betegek azonban sokkal valószínűbb, hogy a nem kívánt hatások (pl, zavartság vagy szokatlan álmosság) vagy az életkorral összefüggő máj- vagy vesebetegségben szenved, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél trimipramin.

Használata előtt trimipramin

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed trimipramin, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata trimipramin bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata trimipramin bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata trimipramin bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát trimipramin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye trimipramin kizárólag az orvos utasítása szerint javára a feltétellel, amennyire csak lehetséges. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

trimipramin jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van.

Trimipramin teheti meg álmos ezért orvosa megmondja, hogy a kapszulát lefekvés előtt.

Lehet, hogy trimipramin egy hónapig vagy tovább, mielőtt jobban érzi magát.

Az adagot a trimipramin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú trimipramin. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag trimipramin, pótolja, amilyen hamar csak lehet. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Helyes használata trimipramin

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások lehetővé teszik a változásokat a dózis és hogy ellenőrizze az esetleges nemkívánatos hatások.

Ne vegyen trimipramin egy monoamin-oxidáz (MAO) inhibitor (pl, izokarboxazid [Marplan®], linezolid (Zyvox®), metilén-kék injekció, fenelzin [Nardil®], szelegilin [Eldepryl®], tranilcipromin [Parnate®]). Ne kezdje el szedni trimipramin alatt a 2 hét után abbahagyja a MAO-gátló, és várjon 2 hét után megállás trimipramin, mielőtt elkezdi szedni a MAO-gátló. Ha az előírtnál össze őket, vagy ne várjon 2 hetet, akkor alakulhat zavartság, izgatottság, nyugtalanság, gyomorpanaszokat, hirtelen magas testhőmérséklet, a rendkívül magas vérnyomás, vagy súlyos görcsök.

Trimipramin okozhat súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma, ha együtt bizonyos gyógyszerekkel. Ne használjon trimipramin a buspiron (BUSPAR®), fentanil (Abstral®, Duragesic®), lítium (Eskalith®, Lithobid®), triptofán, orbáncfű, vagy valamilyen fájdalom vagy migrén gyógyszerek (pl rizatriptán, szumatriptán, tramadol , Frova®, Imitrex®, Maxalt®, Relpax®, Ultram®, Zomig®). Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen más gyógyszert a trimipramin.

Egyes gyermekek, a fiatalok és a fiatal felnőttek, trimipramin növelheti öngyilkossági gondolatok. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha kezd érezni több depressziós és gondolatok fáj magad. Bármilyen szokatlan gondolatok vagy viselkedés, hogy baj van, különösen, ha azok az új vagy rosszabbodnak gyorsan. Győződjön meg arról, hogy orvosa tudja, ha alvászavar, ideges könnyen, egy nagy energiaárak növekedése, vagy kezdenek, vakmerő. Szintén tájékoztassa az orvost, ha hirtelen vagy erős érzelmek, mint például ideges, dühös, nyugtalan, erőszakos, vagy félek. Hagyja, hogy a kezelőorvosával, ha Ön vagy valaki a családban a bipoláris zavar (mániás-depressziós), vagy megpróbált öngyilkos lenni.

Ne hagyja abba a trimipramin ellenőrzése nélkül orvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen. Ez segíthet abban, hogy egy esetleges súlyosbodása állapotát és csökkenti a megvonási tünetek, mint a fejfájás, hányinger, vagy általános rossz közérzetet vagy betegség.

trimipramin okozhat néhány ember, szédülést vagy álmosságot. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagál a trimipramin, mielőtt a volánhoz, használja gyógyszer, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha álmos vagy tűzött.

Mielőtt bármilyen műtét, mondja az orvos a felelős, amit használ trimipramin. Figyelembe trimipramin gyógyszerekkel együtt használják a műtét során növelheti a kockázatot a mellékhatások.

trimipramin befolyásolhatja a vércukorszintet. Ha cukorbeteg, és vegyük észre a változást az eredmények a vér vagy vizelet cukor tesztek, kérdezze meg orvosát.

Óvintézkedések használat közben trimipramin

trimipramin növeli az alkohol hatásait és egyéb központi idegrendszeri (CNS) depresszáns (gyógyszerek álmosságot okozó). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, allergia, vagy nátha, nyugtatók, nyugtatók, vagy alszik, gyógyszer, recept fájdalom gyógyszer vagy kábítószer, gyógyszer görcs vagy barbiturátok, izomlazítók, vagy érzéstelenítők, köztük a fogászati ​​érzéstelenítő. Ez a hatás az utolsó néhány nappal azután, hogy abbahagyja a trimipramin. Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen a fenti használata közben trimipramin.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

trimipramin Side Effects

trimipramin

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Depresszió Xanax, trazodon, citalopram, szertralin, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac, Wellbutrin, Celexa, alprazolam, amitriptilin, fluoxetin, escitalopram, bupropion, venlafaxin, Abilify, duloxetin, mirtazapin, paroxetin, Paxil, kvetiapin Efectin, Remeron, nortriptyline