triciklikus antidepresszánsok (TCA)

Hogyan ciklikus antidepresszánsok munka

Triciklikus és tetraciklikus antidepresszánsok befolyásolják az agy vegyi anyagok, amelyek megkönnyítik a depresszió tüneteit. Vizsgálja meg a lehetséges mellékhatások, és hogy egy ilyen antidepresszánsok lehet egy jó megoldás az Ön számára.

Ciklikus antidepresszánsok elismert depresszió

Triciklikus és tetraciklikus antidepresszánsok, más néven ciklusos antidepresszánsok, az egyik legkorábbi antidepresszánsok fejlett. Ők hatékony, de már általánosan felváltotta antidepresszánsok okoznak kevesebb mellékhatása van. Azonban ciklikus antidepresszánsok lehet egy jó lehetőség a néhány ember. Bizonyos esetekben ezek enyhíti a depresszió, ha más kezelés sikertelen volt.

Lehetséges mellékhatások és figyelmeztetések

Ciklikus antidepresszánsok jelölték triciklikus vagy tetraciklikus, attól függően, hogy hány csengetés a kémiai szerkezete – három (tri) vagy négy (tetra).

Ciklikus antidepresszánsok enyhíti a depresszió ütközése kémiai hírvivők (neurotranszmitterek) közötti kommunikációt agysejteket. Mint a legtöbb antidepresszáns, ciklikus antidepresszánsok által végül megváltoztatásának agyi kémia és a kommunikáció az agy idegsejtek áramkör ismert, hogy szabályozza a hangulatot, hogy segítsen enyhíteni a depresszió.

Ciklikus antidepresszánsok blokkolja az abszorpció (reuptake) a neurotranszmitterek a szerotonin (Ser-O-Toe-NIN) és norepinefrin (NOR-EP-IH-Nef-rin), növelve az ezen két neurotranszmitter az agyban. Ciklikus antidepresszánsok is befolyásolják más kémiai hírvivők, ami oda vezethet, hogy számos mellékhatást.

A Food and Drug Administration (FDA) jóváhagyta a ciklusos antidepresszánsok a depresszió kezelésére

triciklikus antidepresszánsok

Maprotilin, egy tetraciklusos antidepresszáns, szintén az FDA jóváhagyott depresszió.

Néha ciklusos antidepresszánsok kezelésére használják más feltételeket, mint a depresszió, mint a szorongásos rendellenességek vagy idegi kapcsolódó (neuropátiás) fájdalom.

Mivel a különböző módon ciklikus antidepresszánsok, mellékhatások némileg változhat kapott gyógyszeres gyógyszert. Egyes mellékhatások elmúlnak egy idő után, míg mások vezethet, és az orvos, hogy megpróbál egy másik gyógyszert. Mellékhatások is függ az adagtól, nagyobb adagok gyakran okoz több mellékhatást.

Néhány gyakori lehetséges mellékhatások

Egyéb lehetséges mellékhatások többek között tartalmazzák

Általában véve

Melyik antidepresszáns a legjobb az Ön számára attól függ számos kérdésben, mint például a tüneteket, és bármilyen más egészségügyi feltételek, akkor lehet. Kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a leggyakoribb lehetséges mellékhatások az Ön által meghatározott antidepresszáns és olvassa el a beteg gyógyszeres kezelés útmutatóban, hogy jön a recept.