trichotillomania (haj-húzás zavar) kezelések és gyógyszerek

Kutatás a kezelés trichotillomania korlátozott. Azonban néhány kezelési lehetőségek sok embernek segített csökkenteni a haj húzás vagy abba teljesen.

Szokás megfordítása képzés elsődleges pszichoterápia trichotillomania. Ez a fajta kezelés segít megtanulni, hogyan lehet felismerni az esetekben, amikor te valószínűleg húzza haj és hogyan kell helyettesíteni más viselkedések helyett. Például előfordulhat, hogy a kilincs az öklével időszakra “befagyasztása” a vágyat, vagy átirányítani a kezét a haját a füle.

Néha elemeit egyéb terápiák keverhetők szokás megfordítása képzésben, beleértve

Nem gyógyszerek jóváhagyta a Food and Drug Administration kifejezetten kezelésére trichotillomania. Azonban bizonyos gyógyszerek segíthetnek kordában tartani a tüneteket.

Pszichoterápia

Gyógyszerek

Például az orvos ajánlhat egy antidepresszáns, például klomipramin (Anafranil). Egyéb gyógyszerek, amelyek a kutatás azt sugallja lehet némi előnye többek között az N-acetilcisztein (as-uh-tul-SIS-tee-een), egy aminosav, amely befolyásolja a neurotranszmitterek kapcsolatos hangulat, és olanzapin (Zyprexa), atípusos antipszichotikumok.

Beszélje meg orvosával, ha bármilyen gyógyszert, hogy ő sugallja. A lehetséges előnyök gyógyszereket mindig egyensúlyban kell lennie az esetleges mellékhatásokat.