trichomoniasis útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

Trichomoniázis, becenevén “trükk”, a szexuális úton terjedő betegségek (STD) által okozott mikroszkopikus egysejtű organizmus nevű Trichomonas vaginalis. Trichomoniázis okozhat hüvelyi fertőzések a nők és a gyulladás a húgycső (a cső csatornába vizeletet a hólyagból) mindkét nemnél. A terhes nők, a Trichomonas fertőzések is növelheti annak kockázatát, idő előtti burokrepedés és a koraszülés .; Trichomonas halad a fertőzött személy az ő partnere a közösülés során az óvszer nélküli. Jelenleg Trichomonas fertőzés befolyásolja körülbelül 3 millió nő az Egyesült Államokban minden évben. A férfiak is át a fertőzést a szexuális partnerek, de csak ritkán alakulnak ki tünetek önmagukban .; Tünetek; Azoknál a nőknél, Trichomonas szervezetek élhetnek a hüvelyben évekig nem okoz tüneteket. Amennyiben mérgezési tünetek jelentkeznek, akkor magában; A sárga-zöld, bűzös hüvelyfolyás; Hüvelyi fájdalom vagy viszketés; Irritáció és gyulladás körül hüvelybemenet; Hüvelyi fájdalom közösülés során; Égő kellemetlen vizelés közben

Tünetek

Azoknál a nőknél, Trichomonas szervezetek élhetnek a hüvelyben évekig nem okoz tüneteket. Amennyiben mérgezési tünetek jelentkeznek, akkor magában; A sárga-zöld, bűzös hüvelyfolyás; Hüvelyi fájdalom vagy viszketés; Irritáció és gyulladás körül hüvelybemenet; Hüvelyi fájdalom közösülés során; Égő kellemetlen vizelés közben

Diagnózis

Miután írja le a tüneteket, kezelőorvosa ellenőrizni fogja a hüvely vagy a húgycső gyulladás és kóros folyás, és nem egy kismedencei vizsgálat. A vizsgálat során, ő fogja gyűjteni egy példány egy tampont, és küldje el a laboratóriumban kell megvizsgálni. Trichomoniázis lehet diagnosztizálni megtekintésével a parazita a mikroszkóp alatt az irodában, vagy pontosabban tenyésztve a laboratóriumban. Mert az emberek Trichomonas fertőzések nagyobb valószínűséggel kap más STD-k, az orvos is végezhet vizsgálatokat a gonorrhoea, chlamydia, szifilisz és HIV.

Meddig tart?

Kezelés nélkül a Trichomonas fertőzés évekig.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

Mivel trichomoniázis átvihető a szexuális aktivitás, akkor segít, és megelőzze a

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

Trichomonas fertőzés legjobban kezelni egy szájon át gyógyszert nevezett metronidazol (Flagyl, Metryl). Bár metronidazol gél is rendelkezésre áll, akkor nem olyan hatékony, mint a gyógyszeres kezelés szájon át alkalmazható. Annak megakadályozása érdekében megfertőződnek újra, minden nemű partnerek egy fertőzött személy kell kezelni, és tartózkodjanak a közösülés, amíg a kezelés befejeztével. Terhes nők nem szedhetik metronidazol első trimeszterében a terhesség, ezért egy alternatív gyógyszert kell használni, vagy a kezelést meg kell halasztani később a terhesség. Az emberek, akik alkoholt fogyasztanak, metronidazol kiváltó görcsök, hányinger, hányás, fejfájás és kipirulás. Ezen problémák megelőzésére, ne igyon alkoholos italok, miközben a metronidazol és három nappal azután, hogy hagyja abba a gyógyszer szedését.

Mikor kell orvoshoz

Ha egy nő, forduljon orvoshoz, ha van hüvelyi diszkomfort vagy rendellenes hüvelyi folyás, különösen akkor, ha terhes. Ha Ön férfi, forduljon orvoshoz, ha van bőrpír vagy kellemetlen érzés körül a végén a pénisz.

Prognózis

Orális metronidazol meggyógyítja trichomoniasis 90% -ról 95% -ában. Ha a feltétel nem gyógyítható, gyakran azért, mert a fertőzött személy szexuális partnere még nem kezeltek, és továbbra is továbbítja Trichomonas.