típusú vérátömlesztés

A vér transzfúziót vagy teljes vér (annak minden rész), vagy még gyakrabban, mint az egyes részek. A típus a vérátömlesztés, amire szükség van az Ön körülményeitől függ.

Például ha olyan betegsége van, amely megakadályozza, hogy a szervezet nem képes megfelelően, hogy egy része a vérben, akkor lehet, csak azt a részét, hogy kezelje a betegséget.

A vörösvérsejtek a leggyakrabban transzfundált része a vérben. Ezek a sejtek oxigént szállítja a tüdőből a test szerveinek és szöveteinek. Azt is segít a szervezet megszabadulni a szén-dioxid és egyéb hulladék.

Vörösvérsejt transzfúzió

Lehet, hogy egy transzfúzió vörösvértestek ha elvesztette a vér miatt sérülés vagy műtét. Akkor is szükség lehet az ilyen típusú transzfúzió ha súlyos anémia (uh-NEE-me-uh), amely betegség vagy vérveszteség.

A vérlemezkék és alvadási faktor transzfúziókról

Az anémia olyan állapot, amely a vér alacsonyabb, mint a normál számú vörös vérsejtek. Vérszegénység is előfordulhat, ha a vörösvértestek nem elég hemoglobin (Hee-muh-glow-bin).

A hemoglobin egy vasban gazdag fehérje, amely megadja a vér vörös színét. Ez a fehérje az oxigént szállítja a tüdőből a test többi részébe.

A vérlemezkék és véralvadási faktorok segítik a vérzés, beleértve a belső vérzés, amit nem lehet látni. Egyes betegségek okozhatják a szervezet nem termel elegendő vérlemezkék vagy alvadási faktorokat. Szükség lehet rendszeres transzfúziót ezek részei a vér, hogy egészséges maradjon.

Például ha a hemofília (Heem-o-fill-ee-ah), akkor szükség lehet egy speciális alvadási faktor helyett a véralvadási faktor te hiányzik. A hemofília egy ritka, örökletes vérzési rendellenesség, amelyben a vér nem alvad normálisan.

Ha hemofília, akkor vérzik hosszabb ideig, mint a többiek, miután egy sérülés vagy baleset. Ön is lehet vérzik belül, különösen az ízületek (térd, boka, könyök és).

Plazma a folyékony része a vérben. Ez elsősorban a víz, hanem tartalmaz fehérjéket, alvadási faktorok, hormonok, vitaminok, koleszterin, cukor, nátrium, kálium, kalcium, és így tovább.

Ha már megégett, vagy májelégtelenség vagy súlyos fertőzése van, akkor szükség lehet egy plazma transzfúzió.

plazmatranszfúziót