típusú löket: ischaemiás, vérzéses, és TIA

Már megtanulta, hogy valaki törődik volt szélütése? Nem ugrik a következtetéseket milyen hatással lesz rá. Nem minden stroke egyforma. Három fő fajta, különböző figyelmeztető jelek és tünetek.

Az egész kezdődött a fejfájás – lüktető fájdalom mögött a bal szem -, hogy nem megy el; Egy egészséges 37 éves idején, Jill Bolte Taylor próbálta lerázni a fájdalom egy cardioworkout. De ez nem működik; Feeling sziklás, Taylor vezette neki zuhanyzó. Észrevette magát vesztes koordináció és küzd a mérleg – kellett hajolnia ellene zuhany fal; A zuhany ordít megriasztotta, és az ő értelme az, ahol a testét kezdetének és végének elhalványult. “Saját megítélése magam az volt, hogy …

Az agysejtek szüksége az oxigén, ami által szállított a vérben. Így amikor egy csapásra elvágja a kínálat, néhány sejt elkezd meghalni. És, hogy indul a baj, mint a memóriazavar, a zavartság és a zsibbadás egyik oldalon a tested.

Három fő típusa a stroke

Ha tünetei közül bármelyik, hívja a 911 azonnal. Minél hamarabb kapsz kezelni, annál kevésbé valószínű, hogy a hosszú távú hatásokat.

A legtöbb stroke ilyen típusú. Kapsz őket, amikor egy zsírszerű anyag plakk gyűjt az artériákban és szűkíti azokat. Ez az úgynevezett érelmeszesedés, és ez lassítja a vér áramlását. Mivel medencék, vér facsoport és formában vérrögök – és az artéria eltömődik.

Emellett az érelmeszesedés, más oka az isémiás stroke

Kétféle ischaemiás stroke

Trombotikus stroke. Ők okozta vérrög képződik az artéria szolgáltatja vért az agyba.

Embóliát stroke. Ők történik, amikor egy vérrög formái valahol máshol a szervezetben, és áthalad az ereket az agy. Beszorul és ott megáll az áramlás a vér.

A tünetek egy ischaemiás stroke függ, amelyek részei a agy érintett. Ezek közé tartoznak például az

Te sokkal valószínűbb, hogy egy ischaemiás stroke, ha

Néha lehet kapni szövődmények. A stroke károk az agysejteket. Minél több, hogy kész, annál több problémát akkor lehet. Ezért fontos, hogy orvoshoz, amilyen hamar csak lehetséges. Ha nem kap kezelést, akkor van baj, mint

Ischemi; Hemorrhagi; Tranziens ischaemiás attack (TIA) vagy a “mini-sztrók