tífusz vakcina, élő

Terápiás Osztály: Vaccine

Használja a tífusz vakcina élő

Tífusz nagyon ritka az Egyesült Államok (USA) és más területeken a világ, hogy a jó víz és szennyvíz (hulladék) rendszerek. Azonban ez a probléma a világ, amelyek nem rendelkeznek ilyen rendszereket. Ha utazik, hogy bizonyos országokban vagy távoli területeken, tífusz vakcina védelmet nyújt a tífusz. Az egyesült államokbeli CDC azt javasolja, óvatosan a következő területeken a világ

Tífusz vakcina szájon segít megelőzni a tífusz, de nem nyújt 100% -os védelmet. Ezért nagyon fontos, hogy elkerüljük a fertőzött személyek és az élelmiszer és a víz, hogy fertőzöttek lehetnek, még akkor is, ha megtették a vakcina.

Ahhoz, hogy a lehető legjobb védelmet a tífusz, akkor ki kell töltenie a vakcina adagolási terv (mind a 4 adag vakcina) legalább 1 héttel az utazás előtt a területekre, ahol lehet kitéve tífusz.

Ha lesz rendszeresen utazó részein a világon, ahol a tífusz a probléma, akkor kap egy emlékeztető (ismétlés) adag vakcinát minden 5 évben.

Tífusz vakcina csak egy egészségügyi szakember.

Annak eldöntésében, hogy egy vakcina, a kockázatokat figyelembe a vakcina mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a vakcinát, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a tífusz vakcina élő vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt tífusz vakcina élő

Tífusz vakcina alkalmazása nem javasolt csecsemők és gyermekek részére 6 éves korig. Bár nincs specifikus információ összehasonlításával használata tífusz vakcina gyermekek 6 éves kor fölött a használat más korcsoportokban, ez az oltóanyag várhatóan nem okoz más mellékhatásokat vagy problémák ezek a gyerekek, mint ez a felnőtteknél.

Számos gyógyszer nem vizsgálták kifejezetten az idős emberek. Ezért nem lehet ismert, hogy azok pontosan ugyanúgy ők a felnőtteknél. Bár nincs specifikus információ összehasonlításával használata tífusz vakcina az idősek használható más korcsoportokban, ez az oltóanyag várhatóan nem okoz más mellékhatásokat, problémájával idősebbek, mint ez a felnőtteknél.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha megkapja az oltást, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Megkapja az oltást minden a következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Megkapja az oltást bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a vakcina beadását. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Fontos, hogy mind a 4 adag oltást kell venni, pontosan irányított. Ha minden dózist nem veszik, vagy ha dózisban nem veszik a megfelelő idő, hogy a vakcina nem működik megfelelően.

A vakcina kapszulákat azt jelentette, hogy feloldja a belekben. Ezért ezeket meg kell vizsgálni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem törött vagy repedt, ha figyelembe őket. Ha bármelyik törött vagy repedt, akkor ki kell cserélni őket.

Tífusz vakcina kell tárolni a hűtőszekrényben közötti hőmérsékleten, 2 és 8 ° C (35,6 és 46,4 fok F) minden alkalommal. Ha a vakcina szobahőmérsékleten hagyjuk állni, akkor elveszti hatékonyságát. Ezért ne feledje, hogy cserélje ki a fel nem használt vakcinát hűtőszekrényben az adagok között.

Minden adag vakcina kell venni körülbelül 1 órával az étkezés előtt. Vegyünk egy hideg vagy langyos ital, amelynek hőmérséklete nem haladja meg a testhőmérséklet (például 37 ° C vagy 98,6 ° F).

Nyelje le a kapszulát egészben. Ne rágja lenyelés előtt. Szintén lenyelni a kapszulát a lehető leghamarabb történő elhelyezése után a szádba.

Az adagot a tífusz vakcina élő más lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú tífusz vakcina élő. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Azonnal hívja orvosát vagy gyógyszerészét utasításokat.

Ha nem emlékszik a kimaradt adagot, amíg a következő napon, pótolja az elmaradt adagot, hogy időt és átütemezni a minden-más napi adagok majd. Fontos, hogy ez a vakcina venni utasításait pontosan így megadja a legnagyobb védelmet hastífusz ellen.

Tárolja a hűtőszekrényben. Nem fagyasztható.

Helyes használata a tífusz vakcina élő

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Mondja az összes orvos, hogy megtették ezt a vakcinát, ha azt tervezi, hogy megkapja minden más élő vakcinák után 1 hónapon belül az utolsó adag.

Ha megkapja az oltást, ne vegye proguanil (Paludrine (R)) egyetlen gyógyszert (nem kapható az Egyesült Államokban) legalább 10 nappal az utolsó adag.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Óvintézkedések használat közben tífusz vakcina élő

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Tífusz profilaxis Vivotif Berna Vaccine, tífusz, Vivotif Berna, tífusz vakcina, inaktivált

tífusz vakcina élő Side Effects

tífusz vakcina, élő