szamárköhögés

Szamárköhögés (pertusszisz) olyan erősen fertőző légúti fertőzés. A sok ember, ez jelöli a súlyos köhögés, majd egy magas hangú levegővétel, hogy úgy hangzik, mint a “kiáltás”.

Mielőtt a vakcina kifejlesztése, szamárköhögés tartották gyermekkori betegség. Most szamárköhögés elsősorban befolyásolja a gyermekek túl fiatalok ahhoz, hogy elvégezte a kurzust a védőoltásokat és a tizenévesek és a felnőttek esetében, akiknek mentelmi elhalványult.

Összefüggő halálesetek szamárköhögés ritkák, de leggyakrabban fordul elő olyan csecsemőknél. Ezért olyan fontos a terhes nők – és mások, akik szoros kapcsolatot a csecsemő – kell elleni védőoltást szamárköhögés.

Miután megfertőződhet szamárköhögés, ez kb hét 10 nap jelek és tünetek jelennek meg, bár ez néha hosszabb időt vesz igénybe. Ők általában enyhék első és hasonlítanak egy megfázás

Egy hét múlva, vagy két, jelek és tünetek rosszabbodnak. Sűrű váladék halmozódik fel benne a légutakat, ami ellenőrizhetetlen köhögés. Súlyos és elhúzódó köhögés rohamok

Azonban sokan nem alakul ki a jellegzetes kiáltás. Előfordulhat, hogy egy tartós köhögés az egyetlen jele annak, hogy a serdülő vagy felnőtt szamárköhögés.

Csecsemők nem köhög egyáltalán. Ehelyett küzdenek lélegezni, vagy akár ideiglenesen megáll a légzés.

Csecsemők

Amit megtehetsz

Mikor kell orvoshoz

Hívja fel orvosát, ha hosszan tartó köhögés varázslatokat okozni, vagy a gyermek

Mit várnak el az orvos

Szamárköhögés baktériumok okozzák. Amikor egy fertőzött személy köhög vagy tüsszent, parányi csíra megrakott cseppeket permetezett a levegőbe, és lehelt a tüdejébe, aki történetesen a közelben.

Gyógyszerek

Szamárköhögés Úgy gondolják, hogy a nő két fő ok miatt. A szamárköhögés vakcina kap, mint a gyermek végül elmúlik. Ez meghagyja a legtöbb tinédzser és felnőtt fogékony a fertőzésre járvány idején -, és ott továbbra is rendszeres kitörések.

Vakcina mellékhatások

Ezen kívül, a gyerekek nem teljesen immunisak a szamárköhögés, amíg már kapott legalább három lövést, így azok 6 hónapos vagy annál fiatalabb, nagyobb valószínűséggel ajánlatkérő a fertőzés.

emlékeztető oltások

Tizenévesek és a felnőttek gyakran talpra szamárköhögés nem okoz problémát. Amikor komplikációk lépnek fel, mivel általában a mellékhatások a megerőltető köhögés, mint például a

Csecsemőkben – különösen azok alatt 6 hónapos kor – szövődmények szamárköhögés sokkal súlyosabb, és tartalmazhatnak

Mivel a csecsemők és a kisgyermekek vannak a legnagyobb szövődmények kockázata szamárköhögés, ők nagyobb valószínűséggel kezelésre van szüksége a kórházban. Szövődmények lehetnek életveszélyes aluli csecsemők 6 hónapos.

Ha úgy gondolja, vagy gyermekének szamárköhögés, hogy egy találkozót a háziorvos vagy a gyerekorvos. Súlyos tünetek indokolják a látogatás sürgős ellátást központ vagy kórház sürgősségi osztályához.

Érdemes lehet írni egy listát, amely tartalmazza

Orvosa fog végezni a fizikális vizsgálat, és használja a sztetoszkópot figyelj, hogy a tüdőbe. Kérdések orvosa közé

Diagnosztizálása szamárköhögés korai szakaszában is nehéz, mert a jelek és tünetek hasonlítanak más közönséges légúti betegségek, mint a megfázás, az influenza, hörghurut.

Néha orvosok diagnosztizálni szamárköhögés beteszem tüneteiről, és hallgatta a köhögés. Orvosi vizsgálatokra lehet szükség a diagnózis megerősítésére. Az ilyen vizsgálatok lehetnek

A csecsemők általában kórházban kezelik, mert a szamárköhögés sokkal veszélyesebb az adott korcsoportban. Ha a gyermek nem tudja tartani le folyadékok vagy élelmiszer, intravénás folyadék lehet szükség. A gyermek is izolálhatok mások, hogy megakadályozza a fertőzés terjedését.

A kezelés az idősebb gyermekek és felnőttek általában kezelhetők otthon.

Az antibiotikumok elpusztítják a baktériumok okozta szamárköhögés és segítség gyors regenerálódást. A családtagok adható megelőző antibiotikus.

Sajnos, nem sok áll rendelkezésre, hogy enyhíti a köhögést. Over-the-counter köhögés elleni gyógyszerek, például kevés hatása van a szamárköhögés és a kedvét.

A következő tippeket foglalkozó köhögés varázslatokat alkalmazni, hogy bárki kezelik szamárköhögés otthon

A legjobb módja, hogy megakadályozzák a szamárköhögés van a szamárköhögés elleni vakcina, amelyet az orvosok gyakran adnak együtt elleni vakcinák két más súlyos betegségeket – diftéria és tetanusz. Az orvosok azt javasolják kezdődő oltási csecsemőkorban.

A vakcina áll egy sor öt befecskendezést, jellemzően adott gyermekek az életkorban

Mellékhatások a vakcina mellékhatásai általában enyhék és lehetnek: láz, crankiness, fejfájás, fáradtság, vagy fájdalom az injekció beadásának helyén.

keresse fel orvosát