rákbetegségek kezelésére: műtét

Műtét, amikor a rák kezelésére használt, egy olyan eljárás, amelyben egy sebész eltávolítja a rák a szervezetből. Sebészek orvosok speciális képzést műtét.

Orvosok gyakran kicsi, vékony kés, az úgynevezett szikék és egyéb éles eszközöket, hogy vágja a test a műtét során. Sebészet gyakran átvágja bőr, az izmok, és néha csont. A műtét után, ezek a darabok is fájdalmas, és időbe telik, hogy felépüljön.

Altatás megakadályozza, hogy fájdalmat érez a műtét során. Altatás utal gyógyszerek vagy egyéb anyagok következtében elveszti érzés, vagy a tudatosság. Háromféle érzéstelenítés

Vannak más módon végző műtét, amelyek nem járnak vágást szike. Néhány ezek közé

További információkért lásd az adatlap Cryosurgery a rák kezelése.

A lézerek a leggyakrabban használt tumorok kezelésére a felszínen a test, vagy a belső bélés a belső szervek. A példák közé tartoznak a bazális sejt karcinóma, méhnyakrák változások, amelyek esetleg alakulnak rák, és a méhnyak, a hüvely, a nyelőcső, és a nem-kissejtes tüdőrák.

További információkért lásd a lézerek a rák kezelése.

További információkért lásd a hipertermia rák kezelése.

További információkért lásd Fotodinámiás terápia a rák.

Sok fajta műtét. A típusok különböznek alapján a célja a műtét, a testrész, amely előírja a műtét, az összeg a szövetet el kell távolítani, és bizonyos esetekben, amit a beteg részesíti előnyben.

Műtét lehet nyitott vagy minimálisan invazív.

Mivel minimálisan invazív műtét kisebb vágások, kevesebb időt vesz igénybe, hogy felépüljön, mint a nyílt műtét.

Ahhoz, hogy megtudjuk, milyen típusú műtétet, hogy lehet használni, hogy kezelni a rákos daganatot, hogy a rák kezelése összefoglalók felnőtt és gyermekkori rákos.

Sokan a rákos kezelni műtét. Műtét működik a legjobban szolid tumorok, amelyek szerepelnek az egyik területen. Ez egy helyi kezelés, ami azt jelenti, hogy kezeli csak a testrészt a rák. Nem használható leukémia (a vér egyfajta rákos betegsége) vagy a rák, amely már elterjedt.

Néha műtét lesz az egyetlen kezelési amire szüksége van. De a leggyakrabban, akkor is más rákkezelés.

Attól függően, hogy a rák típusától, és hogyan haladó van, a műtét lehet használni, hogy

Sebészek magasan képzett és mindent megtesz azért, hogy megakadályozza a problémákat a műtét során. Még így is, néha problémák nem fordulnak elő. Gyakori problémák

Orvosa vagy a nővér segítségével kezelheti a fájdalmat a műtét után. Beszéljen orvosával vagy a nővérrel a műtét előtt arról, hogyan csökkenti a fájdalmat. A műtét után, mondd el nekik, ha a fájdalom nem kontrollált.

További információkért tekintse meg a füzetet, fájdalom Control.

További kockázatokat a műtét a vérzés, kár, hogy a környező szövetekre, és a reakciók az érzéstelenítés. Beszéljen orvosával a lehetséges kockázatokat a műtét típusa lesz.

A költség a műtét számos tényezőtől függ, beleértve a

Beszélje meg az egészségügyi biztosító társaság körülbelül milyen szolgáltatásokat fog fizetni. A legtöbb biztosítási tervek fizeti a műtét a rák kezelésére. Ha többet szeretne megtudni, beszélj az irodájából a klinikán vagy kórházban, ahol megy a kezelésre. Ha szüksége van finaal segítséget, vannak olyan szervezetek, amelyek képesek segíteni. Ahhoz, hogy megtalálja az ilyen szervezetek, menj az adatbázis, a szervezetek nyújtanak Support Services és keressen a “finaal segítséget.” Vagy ingyenesen hívható 1-800-4-Rák (1-800-422-6237), hogy kérjen információkat szervezetek, amelyek segíthetnek.

Hol van a műtét függ

Akkor lehet ambuláns műtét orvosi rendelő, sebészet központ, vagy a kórházban. Járóbeteg azt jelenti, hogy nem töltik az éjszakát. Vagy lehet, hogy a műtét a kórházban, és az éjszakát. Hány éjszakát marad függ a műtét típusa van, és milyen gyorsan talpra.

A műtét előtt egy nővér hívni, hogy elmondjam, hogyan kell elkészíteni. Ő lehet meséljek tesztek és vizsgák szükség van a műtét előtt. Gyakori vizsgálatok, hogy szükség lehet, ha még nem volt velük az utóbbi időben, a

Lehet, hogy nem lesz képes enni, inni, egy bizonyos ideig a műtét előtt. Fontos, hogy kövesse az utasításokat evés és ivás. Ha nem, akkor a műtét is kell ütemezni.

Azt is kérte, hogy a beszállított kéznél ügyelve a sebek a műtét után. Supplies lehetnek fertőtlenítő kenőcs és kötszerek.

Miután altatásban, a sebész eltávolítja a rák, általában együtt néhány egészséges szövetek körül. Eltávolítása ezt az egészséges szövet javítja az esélye, hogy az összes rák már eltávolították.

Előfordul, hogy a sebész is törli nyirokcsomók, illetve egyéb szövetek mellett a tumor. Ezeket a szöveteket ellenőrizni fogják a mikroszkóp alatt, hogy ha a rák. Ismerve ha az adott szövet tartalmaz rák segít a orvosok azt sugallják, hogy a legjobb kezelési tervet az Ön számára a műtét után.

Ha készen áll, hogy menjen haza a műtét után, a nővér fogja mondani, hogyan kell vigyázni magára. Ő elmagyarázza

Lesz még legalább egy látogatást a sebész egy vagy két hét után hazamész. Bonyolultabb műtétek, akkor lehet, hogy a sebész gyakrabban. Lehet, hogy varratokat eltávolítjuk, és a sebész ellenőrizze, hogy Ön gyógyító, ahogy kellene.

Műtét növeli az igény a helyes táplálkozás. Ha gyenge vagy, vagy sovány, akkor lehet enni egy magas fehérjetartalmú, magas kalóriatartalmú étrend a műtét előtt.

Bizonyos típusú műtét lehet változtatni, hogy a szervezet használ élelmiszer. Műtét is befolyásolhatja enni, ha a műtét, a száj, a gyomor, a belek, vagy a torokban. Ha problémája van evés után műtét, akkor adható tápanyagok tápszondán vagy IV (tűn keresztül közvetlenül vénába).

Beszélgess el egy dietetikus segítséget étkezési problémák okozta műtét. További információt megbirkózni étkezési problémák lásd a füzet Eating tanácsok.

Meg kell kivenni a munkából, hogy van, és helyreálljon a műtét. Szükség lehet csak 1 nap, vagy több hétig. Meddig kell helyreállítani számos tényezőtől függ, mint például a

Kérdezze meg orvosát, hogy milyen hosszú ideig kell, hogy felépüljön a műtét. Ha vársz egy hosszabb gyógyulási idő, beszéljen a munkáltató, hogy megtudja, ha lehet, hogy orvosi szabadság. Ügyeljünk arra, hogy az egészségbiztosítási költségeket fogja fedezni, ha az orvosi szabadság és nem működik egy ideig.