próbáld ki ezeket a tippeket, hogy dolgozzanak ki biztonságosan, ha a forró nyári napokon

Phoenix, a helyiek hívják a “hideg légtömeg”, amikor a hőmérő alá 105 fok. Fürdőzés után ideje egy építkezésen, Arizona builder Albert Ayala talált fejét fürdés és észrevettem, hogy már nem izzad. “Úgy éreztem, szörnyű,” emlékszik vissza. Hazament, és pár órával később, tapasztalt heves izomgörcsöket. “Azt hittem, meleg,” mondja, “de ez van nekem.

“Ez bárkivel megtörténhet”, mondja Andrea M. McCauley, kommunikációs igazgató a Vöröskereszt a Phoenix területen. Bár egyre akklimatizálódott fokozatosan hő segít (Phoenix, azt mondják, ha lehet átjutni az egyik nyáron, akkor nem veszi észre a hőt, mint sok), akklimatizációs nem az egész választ.

Mikor kell aggódni gyakorolják a hő? “Kérdezi William O. Roberts, MD, a sportorvos szakember MinnHealth White Bear Lake, Minnesota., (Nem a sivatagban, értesítést – ez bárhol megtörténhet).” Ez egy mozgó célpont. Sok függ a páratartalomtól. Ha nincs akklimatizációs, 70 fok, magas páratartalom is veszélyes lehet. Az izzadság nem tud elpárologni.

Hő, Roberts ismétli, nem az, amit lehet ösztönösen felmérni. “Az emberek gyakran nem veszik észre, milyen meleg és nedves ez, amíg azok már a baj.”

Ha a szervezet nem tudja a hőt ad le gyakorló izmok a testfelületen elég gyors – és ha egyszer ott van, ha a környező levegő nem hűvösebb vagy párolgó izzadság nem hűti a testet – az egyik belsőségek szó pörkölt, megsemmisítése és leállítása szervrendszerek. Ez nem az a kérdés a fegyelem vagy akarat, ez a kérdés a hőcserélő – fizika és fiziológia, nem a fizikai állóképességet.

Amíg az edzést, akkor számíthat között …

Amíg az edzést, akkor számíthat között …