pajzsmirigy-stimuláló hormon (TSH): TSH teszt

Női Egészség Trends

A pajzsmirigy -stimulating hormon (TSH) vérvizsgálat használják, hogy ellenőrizze a pajzsmirigy problémákat. TSH keletkezik, amikor a hipotalamusz nevű anyag tirotropin felszabadító hormon (TRH). TRH majd kiváltja az agyalapi mirigy, hogy kiadja TSH.

Trijód-tironin (T3) és tiroxin (T4) van szükség, a normális növekedéshez, az agy, különösen az első 3 év az élet. A csecsemő, akinek pajzsmirigy nem termel elegendő pajzsmirigyhormon (veleszületett hypothyreosis) lehet, súlyos esetben mentálisan retardált. Az idősebb gyermekek is kell pajzsmirigyhormonok növekszik és fejlődik rendesen.

Ez a vizsgálat elvégezhető ugyanabban az időben, mint tesztek mérésére T3 és T4.

A vizsgálat a pajzsmirigy-stimuláló hormon (TSH) úgy történik, hogy

Mondja el orvosának, ha korábban olyan vizsgálatok, amelyekben kaptak a radioaktív anyagok, vagy volt röntgensugarak használt jód festék az elmúlt 4-6 hétben. A vizsgálati eredmények nem lehet helyes, ha volt már jód kontrasztanyaggal, mielőtt a pajzsmirigy-stimuláló hormon (TSH) teszt.

Tudja meg, hogy a pajzsmirigy megfelelő működését; A pajzsmirigy-alulműködés (hypothyreosis) tüneteket okozhat, mint a súlygyarapodás, fáradtság, száraz bőr, székrekedés, egy érzés, hogy túl hideg, vagy gyakori menstruációs ciklusok; Egy pajzsmirigy (hyperthyreosis) is okozhat tüneteket, mint például a fogyás, gyors szívverés, idegesség, hasmenés, egy érzés, hogy túl meleg van, vagy szabálytalan menstruációs ciklusok.