nagyon alacsony kalóriatartalmú étrend

Nagyon alacsony kalóriatartalmú diéták

Mi az a VLCD?

Mi a VLCD ?; Kell használni VLCD fogyni ?; Milyen egészségügyi előnyei VLCD ?; Milyen egészségügyi kockázatokat VLCD ?; Lesz visszanyerje a súlyát ?; kutatás; ; erőforrás

Számos szervezet, akik támogatást nyújtanak a betegek és az egészségügyi szakemberek. Tekintse meg a teljes listát a forrásokat.

Egy nagyon alacsony kalóriatartalmú étrend (VLCD) nem akármilyen hogy az étrend alacsony kalória. Ez egy speciális diéta, amely felváltja az összes étkezést előkészített képletek gyakran a folyékony rázza.

A VLCD lehet használni egy rövid ideig, hogy támogassák gyors fogyás között egyes emberek, akik kell tekinteni elhízott. A diéta igényel szoros gondozás orvosától és általában együtt más módon fogyni (lásd Hogyan elhízás kezelni? Alább).

Ez az adatlap fogja mondani, többet a kockázatok és előnyök a fajta diéta. Ne menj a VLCD saját. Ha kell, hogy lefogy, beszéljen az egészségügyi szolgáltató a megközelítéseket, amelyek működnek a legjobban az Ön számára.

Kell használni VLCD fogyni?

Elhízás kezeljük egy vagy több ilyen stratégiák

étrend alacsony kalória; fokozott fizikai aktivitás; viselkedés terápia; vényköteles gyógyszerek; súlycsökkentő műtét

A VLCD egy speciális diéta, amely akár 800 kalória naponta. VLCDs használja kereskedelmi képleteket, általában folyékony turmixok, levesek, vagy rúd, amely helyettesíti az összes rendszeres étkezés. Ezek a képletek nem ugyanaz, mint a ételhelyettesítők megtalálható a grocerystores vagy gyógyszertárakban, amelyek célja, hogy cserélje ki egy vagy két étkezés naponta.

1000-1200 kalória / nap egy nő; 1,200-1,600 kalória / nap egy férfi

Attól függően, hogy számos tényező, egészséges felnőttek kell különböző mennyiségű kalóriát, hogy megfeleljen a napi energiaszükségletét. A szabványos mennyiség mintegy 2000 kalóriát. VLCDs nyújt sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a legtöbb ember kell fenntartani az egészséges testsúlyt. Ez a fajta diéta támogatására használják gyors fogyás, gyakran olyan módon, hogy ugrik-start elhízás kezelési program.

VLCD képleteket úgy tervezték, hogy az összes tápanyagot, amire szükség van, miközben segít a fogyásban gyorsan. Azonban ez a típusú diéta csak akkor kell használni, hogy rövid idő általában mintegy 12 hét.

Egy LCD határok kalória, de nem annyira, mint a VLCD. Egy tipikus LCD nyújthat

A kalóriák számát lehet beállítani úgy, hogy az életkor, a testtömeg és hogyan aktívabb. Az LCD általában áll rendszeres ételek, de tartalmazhatnak ételhelyettesítők. Ennek eredményeként, akkor meg ez a fajta diéta sokkal könnyebb követni, mint egy VLCD. Hosszú távon, LCD-k azt találták, hogy vezet az azonos mennyiségű fogyás mint VLCDs.

A legtöbb ember, akiknek szükségük van, hogy lefogy ne használjon VLCD. Sok közülük, egy alacsony kalóriatartalmú étrend (LCD) is jobban működnek (lásd Az alacsony kalóriatartalmú étrend (LCD)).

VLCDs lehet használni, hogy támogassák a gyors fogyás a felnőttek körében, akik az elhízás. Az egészségügyi szolgáltatók ellenőriznie kell a kockázatok és előnyök egy eseti elbírálás alapján.

Általában VLCDs nem megfelelő a gyermekek számára. Néhány esetben, azokat is fel lehet használni egyes serdülők, akik kezelik az elhízás.

Milyen egészségügyi előnyei VLCD?

Nem sokat tudunk a használatát VLCDs súlyvesztés elősegítésében az idősebb felnőttek. Néhány év feletti emberek 50 lehet orvosi problémák, amelyek nem teszik őket jó jelöltek az ilyen típusú étrend.

A VLCD lehetővé teszik, hogy veszíteni körülbelül 3-5 font hetente. Ez ahhoz vezethet, hogy az átlagos teljes testtömeg-csökkenése 44 £ 12 héten keresztül. Egy ilyen fogyás gyorsan javítani orvosi állapotok kapcsolódó elhízás, beleértve a cukorbetegség, magas vérnyomás, és a magas koleszterinszint.

A gyors fogyás tapasztalható a legtöbb ember a VLCD lehet nagyon motiváló. A betegek, akik részt vesznek a programban VLCD, amely magában foglalja az életmódbeli változások is elveszíti körülbelül 15-25 százaléka a kezdeti tömeg az első 3-6 hónapban. Ezek fenntartani egy 5 százalékos fogyás 4 év után, ha elfogadja az egészséges étkezési tervet és a testmozgás szokások.

Az orvosok ellenőriznie kell minden VLCD betegek rendszeresen ideális minden 2 hétben a kezdeti időszakban a gyors fogyás, hogy biztosan beteg nem tapasztal súlyos mellékhatások.

Sok beteg a VLCD 4 és 16 hét jelenteni enyhébb mellékhatások, mint fáradtság, székrekedés, hányinger, vagy hasmenés. Ezek a feltételek általában javul néhány héten belül, és csak ritkán akadályozza a betegek program elvégzése.

A leggyakoribb súlyos mellékhatás a epekő. Epekő, amely gyakran alakul ki az emberekben, akik túlsúlyosak, különösen a nők, lehet még gyakrabban során kifejlesztett gyors fogyás. Néhány gyógyszer megakadályozhatja az epekő kialakulásának idején a gyors fogyás. Az egészségügyi szolgáltató tudja határozni, ha ezek a gyógyszerek megfelelő az Ön számára. További információkért tekintse meg a WIN az adatlap a diétázás és epekő, felsorolt ​​források.

Bár a hosszú távú eredményei VLCDs eltérőek, visszahízás gyakori. Annak megakadályozása érdekében visszahízás, a VLCD mindig kombinálható más módon fogyni, és az aktív nyomon követő program.

A legtöbb ember számára, akik az elhízás, az állapot hosszú távon, és megköveteli egy életre a figyelmet után is formális módszerekkel kezelni a elhízás végén. Lehet, hogy kötelezzék el magukat az állandó változások egészségesebb táplálkozás, a rendszeres testmozgás, és a jobb kilátások az élelmiszer.

Milyen egészségügyi kockázatokat VLCD?

A National Institute of Diabetes and Digestive és a vesebetegségek zati) vezeti és támogatja a széles körű alap- és klinikai kutatások az elhízás. További inform áció az elhízás kutatás a http: //www.obesityresearchernment.

Lesz visszanyerje a súlyát?

A National Institute of Diabetes and Digestive és vesebetegségek zati) és egyéb alkatrészek theernment zati) irányítja és támogatja a kutatást a sok betegségek és állapotok.

Mik azok, és azok az Ön számára ?; része a klinikai kutatás és a szíve minden orvostudományi fejlődés. nézd meg az új módja, hogy megakadályozzák, felderítsék, illetve a betegségek gyógyítására. A kutatók azt is használja, hogy nézd meg egyéb szempontok ellátás, például javítja az életminőséget a krónikus betegségek. Tudja meg, ha az Ön számára megfelelő.

kutatás

december 2012

Erőforrások