mire számíthat során kardiológiai rehabilitáció

Alatt kardiológiai rehabilitáció (rehabilitációs), akkor megtanulják, hogyan kell

A rehab csapat fog dolgozni, hogy hozzon létre egy tervet, amely megfelel az Ön igényeinek. Minden része szív rehabilitációs segít csökkenteni a kockázatát a későbbi szívproblémák.

Idővel az életmódbeli változások csinál közben rehab lesz rutin. Ők segítenek fenntartani a csökkentett szívbetegség kockázatát.

Növelje testmozgással és gyakorlat biztonságos

Támogatást a család segíthet, hogy a szív-rehabilitációs könnyebb. Például, a családtagok segítségével tervet az egészséges étkezés és a fizikailag aktív. Az egészséges életmód változások megtanulod során kardiális rehabilitáció előnyös lehet az egész család számára.

Kövesse a szív egészséges táplálkozás

A testmozgás fontos része az egészséges életmód. Ez erősíti a szívizmot, csökkenti a szívbetegség kockázatát, és javítja a izomerő, a rugalmasság, és az állóképességet.

A rehab csapat felméri a fizikai aktivitás szintje, hogy megtanulják, hogyan aktívabb otthon, a munkahelyen, és közben pihenésre. Ha a munka magában foglalja a nehéz munka, a csapat újra a munkahelyi körülmények, hogy segítsen gyakorlat biztonságos környezetben.

Akkor dolgozik a csapat, hogy megtalálják a módját, hogy biztonságosan hozzá fizikai aktivitás a napi rutin. Például, akkor dönthet úgy, hogy park távolabb az épület bejárata, menjen fel a két vagy több lépcsősort, vagy gyalog 15 perc alatt az ebédszünetben.

A rehab csapat is fog dolgozni, hogy hozzon létre egy biztonságos, könnyen követhető gyakorlat tervet. Ez magában foglalja a bemelegítést, a rugalmasság gyakorlatokat, és lehűlés.

A terve is lehetnek aerob testmozgás és az izom-tevékenység erősítését. Aerobic gyakorlat olyan feladat, amelyben a szív üt keményebben és többet használ oxigént, mint máskor.

Jellemzően a rehabilitációs team fogja kérni, hogy nem aerob testmozgás 3-5 nap hetente 20-45 percig. Példák aerob testmozgás sétálnak (külső vagy a futópadon), kerékpározás, evezés, vagy lépcsőzés.

A rehab csapat valószínűleg kérem, hogy az izom-tevékenység erősítését 2 vagy 3 napot hetente. Az edzéstervet kiírja minden gyakorlatot és hányszor kell megismételni.

Példák az izom erősítése tevékenységek súlyemelés (kézi súlyok, súlyzók, vagy súlya gépek), egy fal csiga segítségével, vagy gumiszalag, hogy nyúlik és kondicionálja az izmokat.

Te sokkal valószínűbb, hogy gyakorolja a szokás, ha élvezni az aktivitás. Dolgozz a rehabilitációs team, hogy megtalálják a tevékenységeket, hogy örömmel, és hogy biztonságos az Ön számára. Ha inkább gyakorolni másokkal, csatlakozzon a csoporthoz, vagy kérdezze meg barátját, hogy csatlakozzanak hozzád.

Tréningprogram részeként kardiális rehabilitáció nem lehet biztonságos minden beteg számára. Például ha nagyon magas a vérnyomása vagy súlyos szívbetegségben, akkor nem lehet készen tréning. Az is előfordulhat, hogy képes legyen kezelni csak nagyon könnyű kondicionáló torna. A rehabilitációs team fogja meghatározni, milyen szintű gyakorlat biztonságos az Ön számára.

Amikor elindítja a szív rehab, akkor gyakorolja a rehabilitációs központban. Tagjai a rehabilitációs csapat gondosan figyelni, hogy győződjön meg róla, gyakorló biztonságos.

A csapat egyik tagja ellenőrzi a vérnyomását során többször tréning. Előfordulhat az is, hogy egy EKG (elektrokardiogram), hogy ellenőrizze a szív elektromos aktivitását edzés közben. Ez a vizsgálat azt mutatja, milyen gyors a szív ver, és hogy a ritmus lehet egyenletes vagy egyenetlen.

Az edzésprogram változni fog, ahogy az egészségre javul. Egy idő után, akkor add meg az otthoni gyakorlatokat a tervet.

A rehab csapat segít létrehozni, és kövesse a szív egészséges táplálkozás. Az étrend segít elérni a rehabilitációs célokat, amelyek magukban foglalhatják az irányító a súly, a koleszterinszintet, a vérnyomást, a cukorbetegség, vesebetegség, szívelégtelenség, vagy más egészségügyi problémákat, hogy a diéta befolyásolhatja.

Majd megtanulják, hogyan kell tervezni ételeket, amelyek megfelelnek az Ön igényeinek kalória és kevés telített és transz-zsírok, a koleszterin, és nátrium (só).

A rehab csapat is jelezheti, hogy korlátozzák az alkohol és egyéb anyagok. Az alkohol növelheti a vérnyomást és károsíthatják a májat, az agyat és a szívet.

Csökkentse kockázati tényezői Future Szív problémák

A kardiális rehabilitáció csapat fog dolgozni, hogy ellenőrizzék a kockázati tényezők a szívbetegségek. A kockázati tényezők közé tartozik a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, túlsúly vagy elhízás, a cukorbetegség és a dohányzás.

A rehab csapat fog dolgozni, hogy elérjük a célt vérnyomás orvosához állítja. Ezt a célt olyan tényezőktől függ, mint például a kor és hogy van-e a szívelégtelenség, a cukorbetegség, vagy vesebetegség.

Életmódbeli változások, mint például a fizikai aktivitás és az azt követő, a szívbarát étrend, segíthet csökkenteni a vérnyomást. Ha az életmódbeli változások nem elegendőek, orvosa gyógyszert csökkentheti a vérnyomást.

További információt csökkenti a vérnyomást, keresse fel az egészségügyi témák magas vérnyomás és a DASH étkezési tervet cikkek és a honlapon “A Guide to a magas vérnyomás csökkentésében.”

Túl sok koleszterin a vérben egy kockázati tényező a szívbetegség. A rehab csapat fog dolgozni, hogy csökkentse a magas koleszterinszint.

Javaslatot tehetnek életmódbeli változások, mint például a következő szív egészséges táplálkozás, fogyás, fizikai aktivitás, dohányzásról való leszokás, és korlátozza, hogy mennyi alkoholt iszik. (A fizikai aktivitás szintén növelheti a HDL-koleszterin, ami a jó típusú koleszterin.)

Javítani érzelmi egészség

Az orvosa a gyógyszert, hogy csökkentse a koleszterin, ha az életmódbeli változások nem elegendőek.

További információt csökkenti a koleszterinszintet, keresse fel az egészségügyi témák magas koleszterinszint a cikket, és a NHLBI “Your Guide to csökkenteni a koleszterin TLC”.

Ha túlsúlyos vagy elhízott, a rehabilitációs team segít beállítani a rövid és hosszú távú súlycsökkentő célokat. Akkor éri el ezeket a célokat az alábbiak szerint: a diéta és a testmozgás tervek, hogy a csapat teremt az Ön számára.

További információ a fogyás vagy fenntartása a testsúly, keresse fel az egészségügyi témák túlsúllyal és elhízással cikket és a NHLBI célja az egészséges súly webhelyen.

Ha Ön cukorbeteg, a rehabilitációs csapat dolgozik együtt, hogy ellenőrizzék a vércukorszintjét. Követően szív egészséges táplálkozás, fogyás, és a fizikai aktivitás csökkentheti a vércukorszintjét.

Orvosa javasolhatja, hogy vércukorszintjét előtt és edzés után nézni a számokat, melyek túl magas vagy túl alacsony. Az orvosok megmondja, milyen számokat kell keresni.

Orvosa írhat gyógyszert, hogy csökkentse a vércukorszint, ha az életmódbeli változások nem elegendőek.

További információ a cukorbetegség, látogasson el a National Institute of Diabetes and Digestive és a vesebetegségek “Diabetes áttekintése.

A dohányzás kockázati tényező a szívbetegségek. Ha dohányzik, a leszokás segítségével a jövőben ne szívproblémák. A leszokás is csökkentheti a vérnyomást, és tartsa a koleszterin szintet egészséges.

Ha problémája van a dohányzásról való leszokás a saját, úgy csatlakozott a támogató csoport. Sok kórház, munkahelyek, közösségi csoportok kínálnak osztályok, amelyek segítenek leszokni a dohányzásról.

További információ arról, hogyan lehet leszokni a dohányzásról, menj az egészségügyi témák a dohányzás és a szív a cikket, és a NHLBI “Your Guide a szív egészségét.”

Lelki tényezők is növelik a szívbetegség kialakulásának, vagy hogy rosszabb. A depresszió és a szorongás gyakoribb azoknál, akik szívbetegségben szenved vagy szenvedett szívrohamot vagy szívműtét.

Ha úgy érzi, szomorú, szorongó, ideges vagy izolált, beszéljen orvosával. Ezek az érzések hatással lehet a fizikai regenerálódás. Depresszió kapcsolódik szövődmények, mint a szabálytalan szívverés, mellkasi fájdalom, hosszabb gyógyulási idő, hogy vissza kell térni a kórházba, és még egy megnövekedett halálozási kockázatot.

Kezelése érzelmi problémákat javíthat a jólét és csökkenthetik a kockázatot a jövőben szívroham vagy halál. A kezelés is motiválhatja, hogy gyakorolja és segít pihenni, és megtanulják, hogyan lehet csökkenteni a stresszt.

A rehab csapatban lehet a mentális egészségügyi szakember. Ha nem, akkor valaki a csapatból utalhat, hogy egy. Segítsége nélkül egy profi, ezek a problémák nem szűnnek meg.

Egyes közösségek támogató csoportok számára, akik szívroham vagy szívműtét. Azt is lehet, hogy séta csoportokat vagy tornaprogramjainkon. Segítség az alapvető szükségletek és a szállítás is rendelkezésre állhatnak.

Emberek, akik szívbetegségben szenved néha szexuális problémák. A leggyakoribb probléma kevésbé érdeke vagy nem érdekli a szex. Az impotencia vagy a korai vagy késleltetett ejakuláció előfordulhat férfiaknál.

Depresszió, gyógyszer, félelem szívinfarktust okozva, vagy a cukorbetegség is hozzájárulhat a szexuális problémák.

A szexuális tevékenység gyakran biztonságosan alacsony kockázatú betegeknél. A maximális pulzusszám alatt megszokott szexuális aktivitása hasonló más napi tevékenységek, mint például séta fel egy vagy két lépcsősort.

Beszéljen orvosával, ha szexuális problémák, vagy hogy megtudja, hogy a szexuális aktivitás nem biztonságos az Ön számára.