Mik a jelei és tünetei angina?

A fájdalom és diszkomfort a fő tünetei az anginás. Az angina gyakran le nyomás, szorító, égő, vagy szorító érzés a mellkasban. A fájdalom vagy kellemetlen érzés általában akkor kezdődik, a szegycsont mögött.

Fájdalom angina is előfordulnak a karok, a vállak, a nyak, állkapocs, a torok, vagy vissza. A fájdalom lehet érezni, mint a gyomorrontás. Egyesek azt mondják, hogy anginás fájdalom nehéz leírni, vagy hogy nem tudják megmondani, hogy hol a fájdalom jön.

Jelek és tünetek, mint hányinger (émelygés a gyomorba), kimerültség (fáradtság), légszomj, verejtékezés, szédülés, gyengeség is előfordulhat.

stabil angina

A nők nagyobb valószínűséggel érzik kényelmetlenséget a nyak, állkapocs, a torok, a has vagy vissza. Légszomj gyakoribb az idősebb emberek és azok, akik a cukorbetegség. Gyengeség, szédülés és zavartság elfedhetik a jelei és tünetei angina idős emberek.

instabil angina

Tünetek is függ, hogy milyen típusú angina van.

Mivel angina annyi lehetséges tünetek okoz, minden mellkasi fájdalom ellenőrizni kell az orvos. Mellkasi fájdalom, hogy tovább tart, mint egy pár perc, és nem enyhül a pihenés vagy angina gyógyszer jele lehet a szívroham. Hívjon 9-1-1 azonnal.

A fájdalom vagy kellemetlen érzés

A fájdalom vagy kellemetlen érzés

A fájdalom vagy kellemetlen érzés

A fájdalom vagy kellemetlen érzés

variáns angina

A microvascularis angina