mik a jelei és tünetei a koszorúér-betegség microvascularis?

A jelek és tünetek a koszorúér-betegség microvascularis (MVD) gyakran eltérnek az jelei és tünetei hagyományos szívkoszorúér-betegség (CHD).

Sok nő a koszorúér MVD angina (egy-JI-nuh vagy AN-juh-nuh). Az angina mellkasi fájdalom vagy kellemetlen érzés, amely akkor jelentkezik, amikor a szívizom nem kap elegendő oxigénben gazdag vért.

Angina úgy érezheti, mint nyomást vagy szorította a mellkasát. Ön is lehet érezni a vállak, a karok, a nyak, állkapocs, vagy vissza. Anginás fájdalom is érzi, mint a gyomorrontás.

Az angina is gyakori tünete a CHD. Azonban az angina fordul elő, hogy a koszorúér MVD eltérhetnek a tipikus angina fordul elő, hogy a CHD. Koszorúér MVD, a mellkasi fájdalom általában tovább tart, mint 10 perc, és ez tovább tart, mint 30 perc alatt. Tipikus angina gyakoribb a nők 65 évesnél idősebb.

Egyéb jelek és tünetek a koszorúér-MVD légszomj, alvási problémák, kimerültség (fáradtság), és erőtlenség.

A koszorúér-MVD tünetek gyakran észre először rutin napi tevékenységek (mint például a bevásárlás, főzés, takarítás, és működni fog) és ideje, a mentális stressz. Akkor kevésbé valószínű, hogy a nők ilyen tüneteket észlel, a fizikai aktivitás során (például kocogás vagy séta gyors).

Ez eltér a CHD, amelyben a tünetek gyakran jelennek meg először, míg egy személy fizikailag aktív, mint a kocogás közben, séta a futópadon, vagy megy fel a lépcsőn.

Több mint 100 a közösség tagjai gyűltek össze a Klinikai Központ a Bethesda, MD, hogy felhívják a figyelmet a nők és a szívbetegség. A tömeg alakult egy hatalmas emberi szív tiszteletére Országos Wear Red Day, amely kerül sor minden évben az első péntek február. Hangszórók A rendezvényen Dr. Francis Collins, a rendező az, Dr. Gary H. Gibbons, a rendező a NHLBI; Dr. Griffin Rodgers igazgatója, a National Institute of Diabetes and Digestive és vesebetegségek, Dr. Janine Clayton, a Hivatal igazgatója a kutatás Női Egészség és Dr. John Gallin igazgatója, a Klinikai Központ. További információ a szívbetegség, keresse fel a NHLBI honlapján. Ha megosztod ezt a videót a Twitter, használja #NationalWearRedDay.