miért van szükség az élelmiszer-allergia irányelveket?

Mi az a Clinical Practice Guideline?

Háttér

Ezen az oldalon

“A klinikai gyakorlatra vonatkozó iránymutatások olyan szisztematikusan kifejlesztett megállapítások, hogy segítse az orvos és a beteg döntéseket a megfelelő egészségügyi ellátás speciális klinikai körülmények között” (Institute of Medicine, 1990). Irányelvek szerepének meghatározása speciális diagnosztikai és kezelési módszerek a diagnózis és a kezelés a betegek. A nyilatkozatokat tartalmaz ajánlásokat, amelyek bizonyítékok alapján szigorú rendszeres értékelése a publikált orvosi szakirodalomban, és azt is támaszkodhat klinikai szakértői véleményt.

Alkalmazási kör

A cél az, hogy segítsen iránymutatások klinikusok és a betegek a megfelelő döntéseket az egészségügyi ellátás. Útmutató megpróbálja ezt az alábbi módokon

Az ajánlások nem rögzített protokollokat kell követni. Felelős klinikusok ítéletet betegek kezelésében is kiemelkedő. És a páciensek kell fejleszteni az egyéni kezelési tervek, amelyek igazodnak a különleges igényeket és körülményeket a beteg.

Útmutatók elsősorban általi használatra szánt

Élelmiszer allergia befolyásolja a felnőttek és a gyermekek az Egyesült Államokban, és úgy tűnik, hogy egyre nagyobb az előfordulási gyakoriságát. Ételallergia társul súlyos allergiás reakciók és a leggyakoribb oka a mentők látogatások anafilaxia. Annak ellenére, hogy személy ételallergiák igyekeznek elkerülni ismert allergén reakciókat véletlen expozíció viszonylag gyakori.

Annak ellenére, hogy fennáll a súlyos, életveszélyes allergiás reakciók, jelenleg nincs más kezelésnek, mint allergén elkerülése és kezelése a tünetek összefüggő súlyos reakciók. Sőt, a diagnózis élelmiszer-allergia problematikus lehet adni, hogy a nem-allergiás élelmiszer reakciók, mint például az élelmiszer-intolerancia, gyakran helytelenül osztályozott mint élelmiszer-allergia.

Március 13-14-i, 2006, kérésére a kongresszus, egy szakértői csoport a nemzeti és nemzetközi élelmiszer-allergia szakértők hívták össze byernment nevében a HHS titkár megoldhatók ételallergia kutatás. A jelentésben a testület megvizsgálta a jelenlegi állapot ofernment finanszírozott ételallergia kutatás és a fejlett és fontossági sorrendbe ajánlások listája a HHS titkár a legfontosabb lehetőségek és kutatási irányok.

“Irányelvek a diagnózisa és kezelése Ételallergia” Workshop

A döntés, hogy dolgozzon ki az iránymutatások jött egy napos workshop című “Útmutató az diagnózisa és kezelése ételallergia,” közös szervezésében theernment, az American Academy of Allergy, Asthma & Immunology, és a Food Allergy & anafilaxia Network. Held 2007 júliusában ez a műhely összehozta a több mint 20 szakmai szervezetek, a betegek érdekvédelmi csoportok és severalernment intézetek.

Az elsődleges cél a műhely volt, hogy meghatározzák, hogy szükség van a klinikai irányelvek a diagnózis és a kezelés ételallergia és az akut allergiás reakciók, amelyek az élelmiszer lehet használni a különböző egészségügyi intézményekben. A résztvevők egyetértettek abban, hogy nem volt jelentős igény mutatkozik az ilyen iránymutatások, valamint javasolta egy folyamat, hogy ezt a fogalmat a gyümölcsét. Ezen kívül a résztvevők azt javasolta, hogy a koordinációs bizottságot kell létrehozni, hogy a felügyelet, hogy vizsgálja felül a tervezet irányelveket, és jóváhagyja a végleges változat az irányelveket. A koordinációs bizottság is dolgozzon ki egy tervet terjesztése a végleges iránymutatás.

Az iránymutatások elsősorban két immunglobulin E (IgE) által közvetített reakciók ételek és egyes nem-IgE-közvetített reakciókat az élelmiszer. Az irányelvek nem tárgyaljuk lisztérzékenység, amely egy immunológiai nem IgE által közvetített reakciót bizonyos élelmiszerekre.

Összefoglalva, az irányelveket az alábbiakat kell tennie

Ezek az irányelvek nem foglalkoznak a betegek kezelésében ételallergia külső klinikai ellátás beállításokat (például iskolák, éttermek), vagy a kapcsolódó közegészségügyi politikai kérdéseket. Ezek a kérdések kívül esnek az irányelveket.