miért theernment kutatja Zika-vírus

Zika a vírus területeken Afrika és Délkelet-Ázsiában, de nem ismert, hogy a nagy járványok. A 2007-ben okozott járvány egy új régió, Yap sziget Mikronézia. 2013-ban a vírus által okozott még nagyobb járvány Francia Polinézia. 2015 májusában, a Pan American Health Organization kiadott figyelmeztető jelzésre vonatkozó első megerősített Zika vírusfertőzés Brazíliában. Azóta, Brazília és más országok és területek Közép- és Dél-Amerika, valamint a Karib-térség (beleértve Puerto Rico és a US Virgin-szigetek) már tapasztalt folyamatos Zika vírus átvitelét.

A kontinentális Egyesült Államokban, nem volt helyi Zika átvitel fertőzött szúnyogok aktuális, de voltak esetek fertőzött egyedek a Zika vírus segítségével utazás az érintett országok és a szexuális átvitel visszatérő férfi utazók.

Terhes nők fertőzött Zika vírus át a fertőzést rá babák a terhesség alatt, vagy bárhol a születési időt. A magzati fejlődés során, Zika vírus okozhat súlyos születési rendellenesség, az agy úgynevezett microcephalia, olyan állapot, amelyben a baba feje szokatlanul kicsi, és kapcsolatba hozható a hiányos agy fejlődését. Emellett Zika-vírus is társul más magzati fejlődési problémákat, beleértve a szem hibák, halláscsökkenés és károsodott növekedést. Ez nem jelenti azt, hogy minden terhes nők Zika vírusfertőzés lesz csecsemők microcephalia vagy egyéb orvosi problems.ernment és más kutatási szervezetekkel dolgozik, hogy jobban megértsék a magzati kockázata microcephalia és a teljes körű egyéb lehetséges egészségügyi problémák Zika vírusfertőzés a terhesség alatt okozhat.

Érkeztek jelentések Guillain-Barré szindróma (GBS) felnőtteknél Egyes országokban, ahol Zika átvitel történik. GBS egy ritka autoimmun betegség, amelyben a sérült idegsejtek izomgyengeséget okozhat, és néha, bénulás. A legtöbb ember talpra GBS, de egyesekben maradandó károsodást, és ritka esetekben GBS halálhoz vezet. Nem ismert, hogy a Zika vírusfertőzés okozza a GBS és az Amerikai Egyesült Államok Centers for Disease Control and Prevention dolgozik, hogy válaszoljon erre a fontos kérdésre.

theernment kutatás segít többet megtudni a Zika-vírus, hogy segítse az érintettek. A National Library of Medicine kínál Zika Virus egészségügyi információs Resource Guide további információkat, ahol a jelenlegi kockázatok és egyéb kutatási kezdeményezések világszerte.