mi történik fogyás műtét?

Melinda Ratini, DO, M; A szeptember 10, 2014

Pontosan mi a sebész fog tenni, ha kap fogyás műtét attól függ, milyen típusú műtétet kapsz. Fogyás műtét működik három alapvető módon

Íme az egyes eljárás során.

A két tisztán korlátozó típusú fogyás műtét nevezzük gyomor sávozás és függőleges hüvely gastrectomia.

Mindkét művelet, hogy kevesebb hely a gyomorban élelmiszer után ez ártalmas.

A sebész használ egy kis része a gyomor, hogy egy zacskó végén a nyelőcső (a cső csatlakozó a szájába, hogy a gyomorban). Ez tok tart csak mintegy fél uncia – nagyjából a tér egy kupica. Ez hamar megtelnek, és kiüríti lassan, egy keskeny nyíláson a nagyobb része a gyomor.

Korlátozása, hogy mennyi étel a gyomor fér bármikor. Ez a “megszorító” fogyás műtét; Megelőzése emésztőrendszerre elnyeli a táplálkozás az étel, amit eszik. Ez “malabsorptive” műtét; Ezek kombinációja két módon

A gyomor bandin; magában foglalja a forgalomba egy szalag körül a felső végén a gyomorban. Két elismert gyomor sávozás eszközök és jóváhagyott eljárások az Amerikai Egyesült Államokban – LAP-sáv és a Észre sávban.

Függőleges hüvely gastrectomia során el körülbelül 75% -a a gyomorban. Mi marad a gyomor egy keskeny csövön vagy hüvely, amely összeköti a belek.

Gyomor-bypass műtét is jár ami egy kis tasakot. A különbség a gyomor-bypass és gyomor sávozás, hogy az élelmiszer nem halad át a tasakot kell tovább emésztettük a nagyobb része a gyomor.

Ehelyett, a tasak kiüríti közvetlenül a vékonybélbe. Ahhoz, hogy ez a munka, a vékonybélben megszakad. A sebész összeköti egyik végét, hogy egy nyílás az új gyomorban tasakot.

Miután ezt a műtétet, ha eszik, élelmiszer kikerüli a legtöbb gyomor és az első része a vékonybél. Ez teszi ezt a műtétet is korlátozó és malabsorptive.

Orvosok ritkán fogyás műtét, ami csak malabsorptive. Kivételt a műtét, amely eltávolítja a sok a gyomorban. Ez a műtét nevezik epe átirányítást nyombél kapcsolóval.

Mielőtt van fogyás műtét, akkor menjen át egy értékelési folyamat, amely magában foglalja a tanácsadást és a különböző tesztek.

Minden típusú fogyás műtét van előnye és hátránya. Olyanokkal, amelyek több vágás, varrás, és átrendezve a dolgok benned hozhat valamivel jobb eredményt, de ők is jönnek, több mellékhatást.

FORRÁS; Sajtóközleményben, Allergan; Társaság Metabolikus és BARIATRIC sebészet: “BARIATRIC sebészet; Kelvin D. Higa, MD, a program igazgatója a minimálisan invazív és BARIATRIC műtét, Fresno Heart & Surgical Hospital, Fresno, CA, korábbi elnöke, Társaság Metabolikus és BARIATRIC sebészet, Walter Pories, MD, egyetemi tanár, alapító elnöke sebészeti osztályon, Brody School of Medicine East Carolina University, Greenville, NC, Buchwald, H. T ő Journal of the Medical Association, október 13, 2004, Sjöström, L. New England Journal of Medicine , december 23, 2004, Colquitt, J. Cochrane Database of Systematic Reviews, 2009; Brolin, R. a Journal of Medical Association, december 11, 2002, Buchwald, H. Sebészet, 2007. október; McMahon, M. Proceedings , 2006 október.

Egészséges, finom receptek, és onnan Eating Well magazin.

Amíg az edzést, akkor számíthat között …