mi policitémia vera?

Polycythemia vera (POL-e-si-THEE-me-ah ÓRIÁS-rah vagy VE-rah), vagy PV, egy ritka vér betegség, amelyben a szervezet túlságosan sok vörös vérsejtek.

Az extra vörösvértestek, hogy a vér sűrűbb, mint a normális. Ennek eredményeként a vérrögök képezhet könnyebben. Ezek a vérrögök elzárhatják a vér áramlását az artériák és vénák, ami okozhat szívrohamot vagy stroke.

Vastagabb vér is nem folyik olyan gyorsan a szervezet normális vér. Lelassított véráramlás megakadályozza, hogy a szervek kap elég oxigént, ami komoly problémákat okozhat, mint például angina (egy-JI-nuh vagy AN-juh-nuh) és a szívelégtelenség. (Angina mellkasi fájdalom vagy kellemetlen érzés.)

Áttekintés

A vörösvértestek szállítják az oxigént minden testrészén. Azt is a szén-dioxidot (salakanyag) nevű szervezet sejtjei és vigye a tüdőbe kell kilélegzett.

kilátás

Vörös vérsejtek a csontvelőben-szivacsszerű szövet belsejében a csontokat. A fehérvérsejtek és a vérlemezkék (PLATE-teszi) is készülnek a csontvelőben. A fehérvérsejtek segítenek a fertőzések leküzdésében. A vérlemezkék összeragadnak, hogy lezárjuk a kis darabok vagy elszakad a véredények falán és a vérzés.

Ha PV, a csontvelő tesz túl sok vörös vérsejtek. Azt is tudja, hogy túl sok a fehér vérsejtek és vérlemezkék.

A mutáció, vagy változás, a test JAK2 gén a fő oka a PV. Ez a gén teszi a fehérje, amely segíti a test vérsejttermelésének. Mi okozza a változás a JAK2 gén nem ismert. PV általában nem öröklődik, vagyis át a szülők a gyerekek a géneket.

PV lassan alakul ki, és nem okoz tüneteket évekig. A betegség gyakran megtalálható rutin vérvizsgálat során végzett egyéb okok miatt.

Amikor a tünetek vannak jelen, ők az eredmény a sűrű vér fordul elő, hogy a PV. Ez a vastagság lassítja az oxigén dús vér minden testrészén. Anélkül elég oxigént, sok testrészét nem fog működni rendesen.

Például lassabb véráramlást megfosztja a karok, a lábak, a tüdő és a szemét az oxigén szükséges. Ez okozhat fejfájást, szédülést, viszketés és látási problémák, például homályos vagy kettős látás.

PV súlyos, krónikus (folyamatos) betegség, amely halálos is lehet, ha nem diagnosztizálják és kezelik. PV nincs gyógymód, de kezelés segíthet a betegség elleni védekezés és annak szövődményei.

PV kezeljük eljárások, gyógyszerek, és más módszerekkel. Szükség lehet egy vagy több kezelés kezelni a betegséget.