mi pericarditis?

Szívburokgyulladás (PER-i-kar-DI-tis) olyan állapot, amelyben a membrán, vagy zacskó, mintegy a szíve gyulladt. Ez sac nevezik a szívburok (per-i-KAR-de-um).

A szívburok tartja a szívet a helyére, és ez elősegíti működik megfelelően. A zsák készült két vékony réteg szövet, hogy csatolja a szívet. A két réteg között egy kis mennyiségű folyadékot. Ez a folyadék megtartja a rétegek egymáson súrlódó és okoz súrlódást.

Perikarditiszt a selyempapír rétegek begyulladnak, és dörzsölje a szíve. Ez okozza a mellkasi fájdalom, gyakori tünete a pericarditis.

Áttekintés

A mellkasi fájdalom pericarditis úgy érzik, mint a fájdalom egy szívroham. Gyakrabban, a fájdalom lehet éles és rosszabb lesz, ha belélegzi, és javítani, ha ül, és előrehajolt. Ha mellkasi fájdalom, akkor hívja a 911-et rögtön, ahogy lehet, hogy miután egy szívroham.

kilátás

Sok esetben, az oka a szívburokgyulladás ismeretlen. Vírusos fertőzés valószínűleg egy gyakori oka a pericarditis, azonban a vírus nem található. Bakteriális, gombás, és más fertőzések is okozhatnak pericarditis.

Egyéb lehetséges okok közé tartozik a szívroham vagy szívműtét, más betegségben, sérülések, és bizonyos gyógyszerek.

Pericarditis lehet akut vagy krónikus. “Akut” azt jelenti, hogy hirtelen és általában nem tart sokáig. “Krónikus” azt jelenti, hogy az idő előrehaladtával fejlődik, és hosszabb időt vehet igénybe kezelésére.

Akut és krónikus szívburokgyulladás megzavarhatja a szív normális ritmusát vagy funkciót, és esetleg (bár ritkán) halálhoz vezet. A legtöbb esetben azonban a pericarditis enyhék, ezek tisztázni a saját, vagy a többi, és egyszerű kezelés.

Máskor, intenzívebb kezelés szükséges a szövődmények megelőzése. A kezelések magukba foglalhatnak gyógyszereket, ritkábban, beavatkozás vagy műtét.

Ez eltarthat néhány napig, hogy hetekig vagy akár hónapokig, hogy helyreálljon a pericarditis. A megfelelő és azonnali kezelés, mint a többi, és a tartós gondozást, a legtöbb ember teljesen felépüljön pericarditis. Megfelelő kezelés is segíthet csökkenteni a valószínűségét, hogy az állapot újra.