mi hirtelen szívmegállás?

A hirtelen szívleállás (SCA) egy olyan állapot, amikor a szív hirtelen és váratlanul leáll dobogó. Ha ez történik, a vér már nem folyik, hogy az agy és más létfontosságú szerveket.

SCA általában nem okoz halált, ha nem kezelik perceken belül.

Ahhoz, hogy megértsük az SCA, segít megérteni, hogy a szív működik. A szív elektromos rendszer, amely szabályozza a sebességet és ritmust a szívverés. Problémák a szív elektromos rendszere is okozhat szabálytalan szívverés az aritmiás.

Áttekintés

Sok fajta ritmuszavar. Során az aritmia, a szív verni túl gyors, túl lassú, vagy szabálytalan ritmust. Egyes ritmuszavarok okozhat a szív megáll pumpáló vért a test-ezen aritmiák ok SCA.

kilátás

Az SCA nem ugyanaz, mint a szívroham. Egy szívroham következik be, ha a vér áramlását része a szívizom van tiltva. Közben szívroham, a szív általában nem hirtelen megáll verte. SCA azonban előfordulhat után vagy a helyreállítás során egy szívroham.

Emberek, akik a szívbetegségek nagyobb a kockázata az SCA. Azonban SCA megtörténhet, akik egészségesnek tűnnek, és nem ismert szívbetegség vagy egyéb kockázati tényezők SCA.

A legtöbb ember, akik SCA halnak meg, gyakran perceken belül. Gyors kezelés Az SCA egy defibrillátor is életmentő. A defibrillátor egy olyan eszköz, amely elküldi áramütést a szíve, hogy megpróbálja helyreállítani a normális ritmust.

Automatizált külső defibrillátorok (AED) lehet használni a járókelők, hogy mentse az emberek életét, akik miután SCA. Ezek a hordozható eszközök gyakran találhatók a nyilvános helyeken, például bevásárlóközpontokban, golfpályák, repülőterek, repülőgépek, kaszinók, kongresszusi központok, szállodák, sportlétesítmények, és az iskolákban.

Egy vizsgálatban online kiadásában ma a New England Journal of Medicine, a kutatók megállapították, hogy a szív-tüdő újraélesztés (CPR) által kezelt sürgősségi egészségügyi szolgáltatások (EMS) szolgáltatók a hirtelen szívmegállás, amely egyesíti a mellkasi kompresszió megszakításokkal szellőztető eredményezett hosszabb túlélést és rövidebb kórházi tartózkodást, mint CPR, amely folyamatos mellkasi kompressziót.