mi CPAP?

CPAP vagy folyamatos pozitív légúti nyomás, olyan kezelés, amely enyhe nyomást a légutakat nyitva. CPAP általában használják az emberek, akik légzési problémák, mint például alvási apnoe.

CPAP is lehet használni, hogy kezeljék a koraszülött csecsemőket, akiknek tüdő még nem fejlődött ki teljesen. Például, az orvosok használhatják CPAP kezelésére csecsemők, akiknek légzési distressz szindróma vagy bronchopulmonalis diszplázia (Brong-ko-PULL-mun-ed rendű dis-PLA-ze-ah).

A fő hangsúly az e cikk CPAP kezelés alvási apnoe, bár a kezelés koraszülöttek tárgyalja röviden.

Áttekintés

CPAP kezelés magában foglalja a CPAP gép, amely három fő részből áll

kilátás

Néhány CPAP gép más funkciók is, mint például a fűtött párásító. CPAP gép kicsi, könnyű, és viszonylag csendes. A zaj hogy azok lágy és ritmikus.

CPAP gyakran a legjobb kezelés az obstruktív alvási apnoe. Az alvási apnoe egy gyakori betegség, ami miatt szünetek légzés vagy sekély lélegzetvétel alvás közben. Ennek eredményeként, nem elég levegő eléri a tüdőbe.

Obstruktív alvási apnoe, a légúti összeesik, vagy eldugult alvás közben. Amikor megpróbálja lélegezni, a levegőt, hogy összenyomja már az elzáródás okozhat hangos horkolás. A horkolás akkor ébred más ember a házban.

Az enyhe nyomás CPAP megakadályozhatja a légutak összeomlását vagy eltömődik.

Az alábbi animáció bemutatja, hogyan működik CPAP kezelésére alvási apnoe. Kattintson a “Start” gombra, hogy játszani az animációt. Írásbeli és szóbeli magyarázatok minden keretben. A gombokkal a jobb alsó sarokban, hogy szüneteltesse, indítsa újra, vagy visszajátszani az animáció, vagy használja a görgetősávot alatti gombokkal mozoghat a kereteket.

Ha orvosa CPAP, akkor dolgozni valaki egy otthoni berendezések szolgáltató kiválasztásához CPAP gép. (Home berendezések szolgáltatók néha nevezik Gyógyászati ​​segédeszközök, vagy DME).

Orvosa fogja dolgozni, hogy ellenőrizze, hogy a beállítások, hogy ő írja a CPAP készülék helyes. Ő lehet ajánlani egy éjszakai alvás tanulmány, hogy megtalálják a megfelelő beállításokat. Orvosa, hogy ellenőrizze, hogy a levegő nyomás a gép éppen elég ahhoz, hogy a légutak nyitva alvás közben.

Sok féle CPAP gép és maszkokat. Tudassa orvosával, ha nem elégedett a típus, amit használ. Ő arra utalhat, hogy másik típusú, amelyek jobban működnek az Ön számára.

CPAP is kezelésére használják koraszülött csecsemőket, akiknek tüdő még nem fejlődött ki teljesen. Ehhez az állapothoz, puha tüskék vannak elhelyezve a csecsemő orrát. A CPAP gép óvatosan levegőt fúj a baba orra, amely segít felrántsa vagy tüdejében.

CPAP számos előnye van. Az tud

Sok ember, aki használja CPAP jelentés jobban amint elkezdeni a kezelést. Úgy érzik, figyelmesebb és jobban tud dolgozni a nap folyamán. Arról is beszámolnak kevesebb panaszt ágyból partnereket horkolás és az alvási zavarok.

Egyes koraszülött csecsemők, akiknek a tüdő teljesen ki nem fejlődött, CPAP javítja a túlélést. Azt is csökkentheti a szükségességét szteroid kezelés a tüdőbe.

Ezenkívül egyes csecsemők, CPAP megakadályozza annak szükségességét, hogy helyezzen be egy csövön át lélegzik a szájon keresztül a légcső szállít levegőt egy ventilátor. (A ventilátor egy olyan gép, amely támogatja a légzést.)

CPAP kezelés kevésbé invazív, mint a szellőztető terápiát. Kutatások szerint a CPAP megfelelő kezelés első néhány koraszülöttek.

Alvászavarok és elégtelen alvás: egészség javítása révén Research