mi bronchopulmonális dysplasia?

Bronchopulmonális (Brong-ko-PUL-mo-NAR-e) diszplázia (dis-PLA-ze-ah), vagy a BPD, súlyos tüdő betegség, ami a csecsemők. BPD leginkább érinti a koraszülöttek, akiknek szükségük van oxigén terápia (oxigén adott orron ágakkal, egy maszk, vagy egy csövön át lélegzik).

A legtöbb csecsemő akiknél BPD születnek több mint 10 héttel esedékes időpontját, súlya kevesebb, mint 2 fontot (körülbelül 1000 gramm) születéskor és légzési problémák. Fellépő fertőzések előtt vagy röviddel a születés után is hozzájárulhat a BPD.

Egyes csecsemők, akiknek BPD szüksége lehet hosszú távú légzés támogatását orr folyamatos pozitív légúti nyomás (nCPAPban) gépeken vagy ventillátorok.

Áttekintés

Sok baba akiknél BPD születnek komoly légzési distressz szindróma (RDS). Az RDS egy olyan légzési rendellenesség, amely leginkább érinti a koraszülöttek. Ezek a csecsemők “tüdeje nem alakult ki teljesen, vagy nem tudja, hogy elég felületaktív anyag (sur-FAK-tant).

kilátás

Felületaktív anyag egy folyékony, befedi a belsejében a tüdőbe. Ez segít, hogy nyitva tartsa, így egy csecsemő is belélegezhető levegő egyszer ő született.

Anélkül felületaktív anyagot, a tüdő összeomlás, és a csecsemő keményen kell dolgoznia, hogy lélegezni. Ő lehet, hogy nem lesz képes lélegezni elegendő oxigén, hogy támogassa a test szervei. A megfelelő kezelés, az oxigénhiány károsíthatja a csecsemő agyat és más szerveket.

Csecsemőknél, akiknél az RDS kezelik felületaktív anyaggal terápia. Azt is el kell oxigénterápia. Röviddel a születés után néhány csecsemőknél, akiknél az RDS is kezelik nCPAPban vagy ventillátorok (gépek, amelyek támogatják a légzés).

Gyakran előfordul, hogy a tünetek a RDS kezdeni, hogy javítsa lassan után körülbelül egy hétig. Azonban néhány babák rosszabbodik, és több kell, oxigént vagy levegőt támogatást nCPAPban vagy ventilátort.

Ha koraszülöttek még mindig szükség van az oxigén terápia, mire elérik az eredeti esedékesség ők diagnosztizált BPD.

Az előleget a gondozás ma már lehetővé teszik több koraszülöttek, hogy túlélje. Azonban ezek a csecsemők nagy a kockázata a BPD.

A legtöbb csecsemőnek, akik BPD jobb időben, de szükség lehet a kezelés hónapokig vagy akár évekig. Ezek továbbra is problémát jelent az egész tüdő gyermekkor, sőt felnőttkorban is. Van némi aggodalomra ad okot, hogy az emberek, akik a BPD a csecsemők valaha normális tüdő működését.

Ahogy a gyerekek, akik a BPD nőnek, szüleik segíthet csökkenteni a kockázatot a BPD komplikációk. A szülők segítik az egészséges étkezési szokások és a helyes táplálkozás. Azt is tudja kerülni a cigarettafüstöt és más tüdőt irritáló.