mi az a pacemaker?

A pacemaker egy kis eszköz, amely akkor az a mellkas vagy a has, hogy segítsék a szívritmuszavarok. Ez a készülék az elektromos impulzusok, hogy jelezzen a szív verni normál ütemben.

Szívritmus-kezelésére használják aritmia (ah-Rith-me-AHS). Ritmuszavar probléma a sebesség vagy ritmust a szívverés. Során az aritmia, a szív verni túl gyors, túl lassú, vagy szabálytalan ritmust.

A szívverés, ami túl gyorsan hívják tachycardia (TAK-ih-KAR-de-ah). A szívverés, ami túl lassú a bradikardia (Bray-de-KAR-de-ah).

Megértése a szív elektromos rendszerének

Során az aritmia, a szív nem képes a elegendő vért pumpálni a testbe. Ez okozhat tüneteket, mint a fáradtság (fáradékonyság), légszomj, vagy ájulás. Súlyos szívritmuszavarok károsíthatja a szervezet létfontosságú szervek és az is okozhatja eszméletvesztés vagy halál.

Áttekintés

A pacemaker enyhíthetik aritmia tüneteket, mint a fáradtság és ájulás. A pacemaker is segíthet a személy, aki a szívritmuszavarok újra aktívabb életmódot.

A szív saját belső elektromos rendszer, amely ellenőrzi a sebességét és ritmusát a szívverését. Minden szívdobbanás, egy elektromos jel terjed a tetején a szív az aljára. Mivel a jel utazik, ez okozza a szív összehúzódását és pumpálni a vért.

Minden elektromos jelet általában kezdődik sejtek egy csoportja az úgynevezett szinusz csomó vagy szinusz (SA) csomópontot. Mivel a jel terjed a tetején a szív az aljára, hogy koordinálja az időzítés a szív sejt aktivitást.

Először is, a szív két felső kamra, a pitvarok (AY-tree-uh), szerződést. Ez az összehúzódás pumpálja a vért a szív két alsó kamra, a kamrák (VEN-trih-kuls). A kamrákat ezután összehúzódnak, és pumpálni a vért, a többi a szervezetben. Az egyesített összehúzódása a pitvarok és a kamrák egy szívverés.

További információt a szív elektromos rendszerének és részletes animációk, megy az egészségügyi témák, hogy a szív működik cikket.

Hibás elektromos jelátvitel szívében okoz szívritmuszavarok. Szívritmus-használja az alacsony energiájú elektromos impulzusok, hogy megoldja ezt a hibás elektromos jelátvitelt. A szívritmus-szabályozó is

Szívritmus-is nyomon követi és rögzíti a szív elektromos aktivitását és szívritmuszavar. Újabb pacemakerrel nyomon tudja követni a vér hőmérséklete, légzés, és egyéb tényezők. Azt is beállíthatja a pulzusszám változása a tevékenység.

Szívritmus-lehet ideiglenes vagy végleges. Ideiglenes pacemaker kezelésére használják a rövid távú szívproblémák, mint például a lassú szívverés, ami okozta szívroham, a szívműtét, vagy túladagolt gyógyszer.

Ideiglenes pacemakerek is használják a vészhelyzetek során. Ezeket fel lehet használni, amíg az orvos implantátum végleges pacemaker, vagy amíg egy átmeneti állapot elmúlik. Ha van egy ideiglenes pacemaker, akkor maradjon a kórházban, amíg a készülék a helyén van.

Állandó pacemaker ellenőrzésére használják a hosszú távú szívritmuszavar. Ez a cikk elsősorban tárgyalja állandó pacemaker, hacsak másként nincs feltüntetve.

Az orvosok is kezelni szívritmuszavarok egy másik eszköz úgynevezett beültethető cardioverter defibrillátor (ICD). Az ICD hasonlít egy pacemaker. Azonban használata mellett alacsony energiájú elektromos impulzusok, az ICD is lehet használni a nagy energiájú impulzusok kezelésére életveszélyes szívritmuszavarok.