mi az a lapított ideg? tünetek, okok, kezelések, és több

A “megcsípte ideg” írja az egyik típusú kárt vagy sérülést egy ideg, vagy állítsa az idegeket. A sérülés származhat összenyomás, zsugorodás, vagy nyújtás. A tünetek többek között zsibbadás, “bizsergés” vagy égő érzés és fájdalom sugárzik kifelé a sérült területet. Az egyik leggyakoribb példája egyetlen tömörített ideg az érzést, egy láb, vagy kéz “elalszik”. Becsípett idegek néha vezethet más körülmények között, például a perifériás neuropátia. A mértéke ilyen sérülések eltérhet kisebb, átmeneti sérülése egy végleges állapot. A korai diagnózis fontos, hogy megakadályozzák a további károsodást vagy komplikációk. A megcsípte ideg gyakori oka az on-the-job sérülések.

A kezelés hatására a legtöbb ember talpra lapított ideg. Azonban egyes esetekben a károsodás visszafordíthatatlan.

A National Institute of Neurológiai Rendellenességek és Stroke (NINDS) kutatási programok, becsípődött ideg foglalkozik elsősorban tanulmányok fájdalommal járó kutatás. A NINDS erőteljesen folytat kutatási program célja az új kezelések a fájdalom és idegkárosodás azzal a végső céllal irányváltó gyengítő körülmények között, például becsípett idegek.

Országos Rehabilitációs Információs Központ (NARIC; 4200 Forbes Boulevar; Suite 20, Lanham, MD 20706-482; naricinfo @ heitechservice; http: //www.nari; Tel: 301-459-5900 / 301-459-5984 (TTY) 800 -346-274; Fax: 301-562-2401