mi aplasztikus anémia?

Aplasztikus anémia (a-PLAS-tik uh-NEE-me-uh) egy vérképzőszervi betegség, amelyben a szervezet csontvelő nem termel elegendő az új vérsejtek. A csontvelő egy szivacs-szerű szövet belsejében a csontokat. Lehetővé teszi, hogy őssejtekből fejlődnek a vörösvértestek, a fehérvérsejtek és a vérlemezkék (PLATE-teszi).

A vörösvértestek szállítják az oxigént minden testrészén. Ők is folytatják a szén-dioxid (salakanyag) a tüdő kell kilélegzett. A fehérvérsejtek segítenek leküzdeni a fertőzéseket. A vérlemezkék sejtfragmentumok hogy összeragadnak a pecsét a kis darabok vagy elszakad a véredények falán és a vérzés.

Ez normális vérsejtek meghalni. Az élettartama a vörösvértestek körülbelül 120 nap. A fehérvérsejtek él kevesebb, mint egy nap. A vérlemezkék élő mintegy 6 nap. Ennek eredményeként, a csontvelőt kell folyamatosan, hogy az új vérsejtek.

Áttekintés

Ha a csontvelő nem képes elegendő új vérsejtek, számos egészségügyi probléma is előfordulhat. A problémák közé tartoznak a szabálytalan szívverés az aritmiás (ah-Rith-me-AHS), a megnagyobbodott szív, szívelégtelenség, fertőzések, és a vérzés. Súlyos aplasztikus anémia is halált okozhat.

kilátás

Az aplasztikus anémia olyan típusú vérszegénység. Az “anémia” általában egy olyan állapot, amelyben a vérben alacsonyabb, mint a normál számú vörös vérsejtek. Vérszegénység is előfordulhat, ha a vörösvértestek nem tartalmaznak elég hemoglobin (Hee-muh-glow-bin). Ez vasban gazdag fehérje segít az oxigént szállítják a szervezetben.

Az emberek, akik aplasztikus anémia, a szervezet nem termel elegendő vörösvérsejt, fehérvérsejt és vérlemezke. Ez azért van, mert a csontvelő őssejtek sérültek. (Aplasztikus anémia is nevezik csontvelő-elégtelenség.)

Számos betegségek, állapotok és tényezők károsíthatják az őssejtek. Ezek a feltételek lehet öröklött vagy szerzett. “Szerzett” azt jelenti, hogy nem született a betegség, de ez kialakult. “Örökölt” azt jelenti, hogy a szülők telt el a gént a feltétel, az Ön számára.

A sok ember, akik aplasztikus anémia, az ok ismeretlen.

Az aplasztikus anémia ritka, de súlyos betegség. Ez kialakulhat hirtelen vagy lassan. A betegség általában a rosszabb lesz idővel, kivéve, ha ok található és kezelni. Kezelései aplasztikus anémia közé vérátömlesztés, a vér és a csontvelő őssejt, és a gyógyszerek.

A gyors és megfelelő ellátást, sokan, akik aplasztikus anémia lehet sikeresen kezelni. Vér és csontvelő őssejt ajánlhat gyógyítja egyesek, akik aplasztikus anémia.

Ebben Dr. Neal Young beszél, hogy fontos a vezető és részt vesz a klinikai vizsgálatok során. Azt magyarázza a különbséget ezek a vizsgálatok tették az életét, akik ritka vér és csontvelő betegségek, például aplasztikus anémia.

A tudósok azonosítottak egy csoport genetikai mutációk betegeknél aplasztikus anémia, amely valószínűleg segít az orvosok a kezelés optimalizálása erre a ritka és halálos vér állapotát. A tanulmány, megjelent a New England Journal of Medicine, vezethet személyre szabott kezelés tervek aplasztikus anémia betegek részeként kialakuló precíziós gyógyszer mozgás. Ez a legnagyobb tanulmány a maga nemében, hogy megvizsgálja génmutációt aplasztikus anémia, a tudósok figyelmét.