megértés alapjait szezonális affektív zavar

depresszió Trends

Szezonális affektív zavar (SAD) egy szélsőséges formája a “téli depresszió,” depresszió fordul elő, hogy ugyanabban az időben minden évben, így levertség és korlátozzák normális működését. Ezt csak a közelmúltban ismerték adott betegség, de 1982 óta, sokat tudtunk róla, és hogyan kell kezelni azt. Az emberek szenvednek SAD mennek szélsőséges hangulatváltozások, hogy ingadozik az évszakok, mintha megoszlik a “nyári személy” és a “téli személy.

Ahogy az várható volt, a földrajzi elhelyezkedés játssza a legnagyobb szerepet a hajlam SA; minél közelebb egy él, hogy az egyik pólus, annál nagyobb az előfordulási. Az emberek Kanadában vagy az északi egyesült államokbeli nyolcszor nagyobb valószínűséggel esnek áldozatul a SAD mint élők napos, több mérsékelt területeken, mint Florida vagy Mexikóban.

SAD általában kezdődik egy ember korai 20-as évek és a kockázatot a fejlődő ez a kor előrehaladtával csökken.

A kutatók még mindig messze egyetértés a pontos okát EV és azt sugallják, hogy lehet több oka is. Jelenleg a legvalószínűbb magyarázat az eltérések az agyi útvonalakat használó neurotranszmitterek (vegyszerek), mint a szerotonin. A rövid téli napokon, szerotonin működhet kevésbé hatékonyan kulcsfontosságú részei az agy, hogy szabályozza a hangulatot. Ezen túlmenően, SAD váltja elégtelen kültéri fény és súlyosbítja a stressz. Az öröklődés is szerepet játszhat.

Egyes kutatók úgy vélik, hogy a napfény hiánya megzavarja a cirkadián ritmusok, amelyek szabályozzák a szervezet belső óráját.

Azoknak a gyermekeknek, az őszi kezdete EV jön az alkalom, hogy kezdődik az iskola, és nehéz rendezni SAD egyéb lehetséges okait hangulati változások. SAD kell tekinteni okot hangulati változások gyerekek.

FORRÁS

Psychiatric Association.

Magnusson, A. Chronobiol International, 2003.

: “Mi a szezonális depresszió?”

új e-mail sorozat diagnosztizálására, kezelésére, valamint élő mértéktelen evészavar