mandulagyulladás-mikor kell hívni az orvos

Oral Health Trends

Hívja fel orvosát, ha az alábbiak történnek.

Éber várakozás az az időszak, amely alatt Ön és orvosa figyelje az Ön vagy gyermeke tünetei vagy állapot használata nélkül orvosi kezelést. Éber várakozás akkor megfelelő, ha mandulagyulladás mentén valósul hideg tünetek, mint orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés, köhögés. Mandulagyulladás ezek a tünetek leggyakrabban vírus okozza. Vírusfertőzés a mandulák lehet kezelni otthon és a legtöbb esetben kezelés nélkül 2 héten belül. Általában a több, mint egy hideg a feltétel, annál kevésbé valószínű, hogy az állapot okozta strep baktériumok.

Éber várakozás nem megfelelő, ha mandulagyulladás fordul elő lázas 101 ° F (38,3 ° C) vagy magasabb, vagy duzzadt nyirokcsomók a nyakon, és a tünetek nélkül egy felső légúti fertőzés. Ha ezek a tünetek együttesen, forduljon orvoshoz. Lehet, hogy torokgyulladást, amelyet kezelni kell azonnal.

Az egészségügyi szakemberek, akik tudják értékelni mandulagyulladás, végre gyorsteszt vagy torok kultúrák, és felírni az antibiotikus kezelés, szükség szerint tartalmazhat

Ha műtéti eltávolítása a mandulák (mandulaműtét) jelzi, orvosa utalnak, hogy egy otolaryngologist (fül, orr és a torok, vagy orr-gégészeti, orvos).

Ahhoz, hogy felkészüljenek a találkozó, így a legtöbbet a találkozó.

\ ‘Ll talál tippeket és trükköket, valamint a legfrissebb híreket és kutatások Oral Health.

Ön jelenleg

Mindössze 18,5% -a sok ember a világon soha fogselymet. Akkor kimaradnak egy egyszerű módja annak, hogy egy nagy különbség az egészségét a száj. Függetlenül attól, hogy milyen jól megkenjük, plakk még alkot, a fogai közé, és végig az íny. Floss eltávolítja az élelmiszer közé szorult a fogak, és eltávolítja a film baktériumok alkot, mielőtt kiderül, hogy plakk, ami okozhat ínygyulladás (gingivitis), üregek, és a fogak elvesztése. Próbálja fogselyem csak egy fog elindulni.

Te vagy az egyik 31% a sok ember a világon, aki nem fogselymet naponta. Akkor kimaradnak egy egyszerű módja annak, hogy egy nagy különbség az egészségét a száj. Függetlenül attól, hogy milyen jól megkenjük, plakk még alkot, a fogai közé, és végig az íny. Fogkefe sörtéi önmagában nem tisztítanak hatékonyan közötti szűk helyen. Fogselyem eltávolítja akár 80% -os, a film, amely megkeményedik plakk, amely okozhat ínygyulladás (gingivitis), üregek, és a fogak elvesztése. Cél még 3 nap alatt!

Te vagy az egyik 31% a sok ember a világon, aki nem fogselyem napi, de te is az utat ahhoz, hogy pozitív hatással van a fogak és az íny. Függetlenül attól, hogy milyen jól megkenjük, plakk még alkot, a fogai közé, és végig az íny. Fogkefe sörtéi önmagában nem tisztítanak hatékonyan közötti szűk helyen. Fogselyem eltávolítja akár 80% -os, a film, amely megkeményedik plakk, amely okozhat ínygyulladás (gingivitis), üregek, és a fogak elvesztése. Cél az összes 7 nap!

Csak 50,5% -a sok ember a világon fogselyem napi, és jó neked, hogy te vagy az egyik közülük! Függetlenül attól, hogy milyen jól megkenjük, plakk még alkot, a fogai közé, és végig az íny. Fogkefe sörtéi önmagában nem tisztítanak hatékonyan közötti szűk helyen. Fogselyem eltávolítja akár 80% -os, a film, amely megkeményedik plakk, amely okozhat ínygyulladás (gingivitis), üregek, és a fogak elvesztése. Gratulálok a jó orális egészség szokás!

Megtalálja tippeket és trükköket, valamint a legfrissebb híreket és kutatások Oral Health.

FORRÁS

Dental Association, egészséges emberek 2010

Torokfájás, valamint ezek közül bármelyik két jelek bakteriális infectio; Láz 101 ° F (38,3 ° C) vagy highe; Fehér vagy sárga bevonat a mandula; Duzzadt, érzékeny mandula; Duzzadt nyirokcsomók a nec; Ras; Hasi (hason) fájdalom és headach; Súlyos pai; Súlyos nehézség swallowin; Fájdalom csak az egyik oldalán a torok

Pediatricia; Family Medicine physicia; Otolaringológus (fül, orr és a torok, vagy orr-gégészeti, orvos, nővér practitione, orvos Assistan; Belgyógyász