kurkuma és kurkumin: egészségügy, fűszer, és kiegészíti információk

Az Egyesült Államokban, a kurkuma a legismertebb, mint a fűszer. Ez az egyik fő összetevője a curry por. Indiában és más ázsiai, kurkuma kezelésére használják számos egészségügyi feltételeket. Úgy gondolják, hogy a gyulladás elleni, antioxidáns, és talán még rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik.

A kurkumin, egy anyagot kurkuma, segíthet csökkenteni a gyulladást. Számos tanulmány arra utalnak, hogy talán Egyszerű tünetei osteoarthritis és a rheumatoid arthritis, mint a fájdalom és a gyulladás. Más vegyületek a kurkuma is lehet gyógyszer.

Laboratóriumi vizsgálatok, a kurkumin úgy tűnik, hogy blokkolja a növekedés bizonyos típusú daganatok. Egy tanulmány kimutatta, hogy a kurkuma kivonat kurkumin képes – bizonyos esetekben – stabilizálja a kolorektális rák nem segített egyéb kezelések. De több kutatásra van szükség.

Egyéb előzetes laboratóriumi vizsgálatok arra utalnak, hogy a kurkumin vagy kurkuma meglehet véd típusú bőrbetegségek, Alzheimer-kór, vastagbélgyulladás, gyomorfekély, és a magas koleszterinszint. Ennek alapján Lab tanulmányok, a kurkuma és a kurkumin is segíthet gyomorpanaszainak kezelésére, rüh, diabétesz, HIV, uveitis, és vírusos fertőzések.

ÉN használ kupon; Én vásárlás áruház márka; Azt üzlet akciós; Nem veszem vitaminok és kiegészítők

De fontos szem előtt tartani, hogy a legtöbb ilyen vizsgálatot végeztek a laboratóriumban. A kutatók még nem végeztek jelentős tanulmányok előnyeit kurkuma és a kurkumin. Tehát ez túl korai lenne megmondani, hogy milyen egészségügyi előnyökkel kurkuma volna.

A kurkuma egy bizonyítatlan kezelés, bár több éves hagyományos használat és néhány előzetes meggyőző kutatás. Nincs egységes adagolás. Kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató tanácsát.

A kurkuma mint fűszer, gyakori összetevője az indiai konyha. A fűszer (és kiegészítő) származik a föld alatti szár (rizóma) az kurkumát.