kiváltó okok és a kezelés ujj

Kioldó ujját egy fájdalmas állapot, ami miatt az ujjak vagy a hüvelykujj fogni vagy zár, amikor hajlott. A hüvelykujj az úgynevezett kiváltó hüvelykujját.

A ín általában siklik könnyedén át a szövetet, amely magában foglalja azt (úgynevezett köpeny), mert a kenőanyag körülvevő hártya közös úgynevezett ízületi hártya. Néha egy ín begyulladhat és duzzadt. Amikor ez megtörténik, hajlítás az ujj vagy a hüvelykujj lehet húzni a gyulladt ín egy szűkített ínhüvely, így beépülő vagy pop.

Trigger ujj okozta ismételt mozgás vagy erőteljes használata az ujj vagy a hüvelykujj. A reumatoid artritisz, köszvény, és a cukorbetegség is okozhat ravaszt ujját. Így lehet megérteni valamit, például egy elektromos szerszámot, egy fogást sokáig.

A mezőgazdasági termelők, ipari munkások, zenészek sokszor ravaszt ujját, mert ismétlem ujja mozgását sokat. Még a dohányosok kaphat ravaszt hüvelykujj ismételt használata könnyebb, például. Trigger ujj gyakoribb a nők, mint a férfiak, és általában történni leggyakrabban az emberek, akik 40-60 éves.

Az egyik az első tünetek a kiváltó ujj fájdalom az alapja az ujj vagy a hüvelykujj. A leggyakoribb tünet a fájdalmas kattintva, vagy harapós ha hajlító vagy egyengetése az ujját. Ez fogása érzés egyre rosszabbá után pihenő az ujj vagy a hüvelykujj és fellazítja a mozgás.

Egyes esetekben az ujj vagy a hüvelykujj zár egy hajlított vagy egyenes helyzetben, mint az állapot rosszabbodik, és finoman kell kiegyenesedett a másik kezével.

Trigger ujj diagnosztizáltak a fizikális vizsgálat, a kéz és az ujjak. Egyes esetekben, az ujj lehet duzzadt és előfordulhat, hogy egy dudor felett együttes a tenyér. Az ujj is be lehet úgy hajlott helyzetben, vagy lehet, hogy merev és fájdalmas. Nem röntgen vagy laboratóriumi vizsgálatokat diagnosztizálni ravaszt ujját.