kamrai tachycardia

Kamrai tachycardia egy olyan típusú szívritmuszavarban (aritmia), amelynek az alsó kamra a szív (kamrák) verte nagyon gyorsan, mert a probléma a szív elektromos rendszerének.

Kamrai tachycardia, a szív nem képes elegendő vért pumpálni a test és a tüdő, mert a kamarák verte olyan gyorsan, hogy nem volt ideje, hogy megfelelően töltse ki. A kamrai tachycardia lehet rövid – tartó másodpercek, és gyakran nem okoz tüneteket – vagy tarthat sokkal tovább, és akkor olyan tünetek jelennek meg, mint például szédülés vagy szédülés, vagy akár meg is elájul. Ez az állapot általában akkor fordul elő az emberek más szívpanaszok, mint például a koszorúér-betegség, cardiomyopathia és bizonyos típusú szívbillentyű betegség.

A kamrai tachycardia vezethet olyan állapot, amelyben az alsó szívüregek tegez (kamrafibrilláció), ami miatt a szív megáll (hirtelen szívmegállás), és halálhoz vezet, ha nem kezelik azonnal. A kamrai tachycardia is okozhatnak a szív, hogy hagyja abba, különösen, ha a szív ver nagyon gyorsan, ha ez tartós hosszú ideig, és ha van egy mögöttes szívbetegsége.