hüvelykujj szopás – téma áttekintése

Thumb-szívó normális csecsemők és kisgyermekek. A legtöbb csecsemők és kisgyermekek szopni a hüvelykujját. Azt is kiszívja a saját ujjak, kezek, vagy tételek, mint a cumi.

Fon tos; Lehetséges, hogy a fő jelentés címe tirozin hidroxiláz hiány nem a név, amit várt. Kérjük, ellenőrizze a szinonimák felsorolja, hogy megtalálják az alternatív neve (i) és a betegség alegység (ek) a jelentés által lefedett.

Babák természetes vágyat, hogy szopni. Ez késztetés általában csökken, miután a 6 hónapos kor. De sok baba továbbra is szopni a hüvelykujját, hogy megnyugtassa magát. Thumb szopás válhat szokás a csecsemők és a kisgyermekek, akik azt vigasztalni magukat, ha éhes, fél, nyugtalan, csendes, álmos, vagy unatkozik.

Ritkán, hüvelykujj-szívó 5 éves kor után, válaszul egy érzelmi probléma, vagy más betegség, mint például a szorongás.

Thumb-szívó évnél fiatalabb gyermekekben 4 általában nem jelent problémát. A gyerekek, akik szopni a hüvelykujját gyakran vagy nagy intenzitással kor körül 4 vagy 5, vagy azok, akik még mindig szopás hüvelykujját 6 éves korban, veszélyben vannak a fogászati ​​vagy beszéd problémák.

Hosszan tartó hüvelykujj szopás okozhat a fogak válik helytelenül igazodik (malocclusion), vagy nyomja meg a fogak kifelé. Ez általában kijavítja magát, ha a gyermek megáll hüvelykujj szopás. De minél tovább hüvelykujj szopás folytatódik, annál valószínűbb, hogy a fogszabályozó kezelés lesz szükség.

Beszéd problémák okozta hüvelykujj szopás magában, hogy nem tud mondani a Ts és a Ds, pöszeség, és szúró ki a nyelvét, amikor beszél.

Sok szakértő javasolja figyelmen kívül hagyva hüvelykujj szopás egy gyermek, aki az óvodai vagy fiatalabb.

A gyerekek, akik szopni a hüvelykujját kezelést igényelnek, amikor

Egyszerű otthoni kezelés intézkedések megáll a legtöbb gyerek szopja az ujját. De ha gyermekének egy szívó szokás kor körül 4 vagy annál idősebb, ütemezése látogatást a gyermek orvosi vagy fogorvosi.

Továbbra is szopni a hüvelykujját gyakran vagy nagy intenzitással éves kor körül a 4 vagy annál idősebb. (A kallusz a hüvelykujj az egyik jele, intenzív szopás .; segítséget kérni, hogy hagyja abba, Develop fogászati ​​vagy beszéd problémák miatt szívó a hüvelykujját, zavarban vagy bosszantanak, vagy szégyenbe mások.