fogköszörülés, zománc erózió, és a fogak sérülések: mi csikorgatja le a fogait

A fogak készült kemény cucc. A külső réteg, a zománc, a legerősebb anyag a szervezetben. De szokások, egészségi állapot, és a sérülések vezethet kopás.

Ismerje meg, mit tehetünk, hogy megvédjük a mosoly a problémáktól, mint ezek.

A fogak célja, hogy harap le és rágni, de túl sokat tud kárt okozhat.

“A hosszú távú, a súrlódás kopik a zománc és törés tömés”, mondja Kimberly Harms, DDS, a cég szóvivője a Dental Association.

A fogorvos nevezhetnénk ezt fogcsikorgatás, és ez befolyásolja a több millió felnőtt. Ez megtörténhet a nap folyamán, vagy alvás közben. Pár dolog okozhatja

A tudatosság az első védelmi vonal ellen csiszolás és clenching.

“Tudom, hogy a személyes tapasztalat, hogy akkor lehet őrölni a fogak anélkül, hogy észrevennénk,” Harms mondja.

Ha azt veszi észre magát csinálja, dörzsölje a nyelved mögött az elülső fogak, vagy helyezze a hegyét a fogak között.

Tájékoztassa orvosát és fogorvosát, ha fejfájást vagy az arc vagy az állkapocs fájdalom, szorító érzés, vagy fájdalom. Ha a stressz az oka, hogy némi pihentető tevékenységek: Exercise, időt tölteni a barátaival, vagy egy pár mély lélegzetet.

Ha őrölni a fogak éjjel, a fogorvos ajánlhatja a fogvédő. Az orvos előírása szerint egy izom relaxer. Azt érdemes nyomon követni az alvás, hogy ellenőrizze a alvászavar.

Ezek a problémák származhatnak nagy erő vagy nyomás, mondja Eugene Antenucci, DDS, klinikai adjunktusa NYU College of Dentistry.

Ez történik akkor, amikor harap le egy nehéz étel vagy tárgy, mint egy darab ropogós kenyér, jég, vagy toll. Hatás a sport vagy a baleset is károsíthatja a fogakat. Sport sérülések eredménye akár 39% fogászati ​​sérülések gyerekek.

Stressz és szorongás. Azok kiváltó, vagy hogy rosszabb; Fogak összehangolás. Az, ahogyan ők sorakoznak okozhat csiszolás; Gyógyszerek. Néhány antidepresszáns vezethet azt; Alvási apnoe. Kezeljük az apnoe és a csiszolás a végén.