felsőtest erőssége: a férfiak fejleszteni gyorsabb?

Tom DiChiara

A Pletyka: A férfiaknak könnyebb idő, mint a nők épület felsőtest erőssége

Ez egy elterjedt hiedelem, hogy a felsőtest erőssége elsősorban a férfiak területének, illetve hogy a nők egy keményebb idő, amikor a végző él, mint a push-up és pull-up. De ez az a sztereotípia igaz?

Az Ítélet: A nők ugyanolyan képes kialakítani felsőtest erejének … viszonyított teljes izomtömeg

A 2011-es tanulmány vizsgálja a csont-izom kapcsolat férfiak és nők között megállapította, hogy a magas szintű a “női” hormon, az ösztrogén megemelik a csont sűrűségét és szilárdságát képest izomtömeg, miközben magas szintű a “férfi” hormon, a tesztoszteron vezetni nagy nyereség mindkét izom- és csonttömeg. Lényegében az egyszerű férfi előnye, hogy több tesztoszteront ad nekik arra, hogy megszerezzék az izomtömeget.

Sean Fortune, személyi edző és futó edző a New York City, nem lepte meg a tanulmány megállapításait. “Mint edző, tudom, hogy néhány nagyon erős nő,” mondja. “De nyugodtan mondhatjuk, hogy általában véve, könnyebb a férfiak fejlesztése nem csak a felsőtest erőssége, hanem erő bármely testrész, egyszerűen azért, mert a hormonális előnye, hogy több tesztoszteront.” Valóban, a tesztoszteron bizonyult anabolikus hatását, serkenti az izomnövekedést kötődve csontváz szálakat, és jelentősen hozzájárul a növekedés fehérjék építőkövei izom. Mivel a nők átlagosan rendelkeznek mintegy tizede a tesztoszteron szintje a férfiak, akkor van értelme, hogy lenne nehezebben fejlődő felsőtest erejét.

Fortune hangsúlyozza, hogy ez nem elrettenteni a nők próbálják erősíteni felső felében – távolról sem. “A nők mennek, hogy ugyanazt az eredményt, mint a férfiak,” mondja, “csak valamivel kisebb mértékű.” Kutatás által összeállított erőt edző William P. Ebben és egészségügyi tanár Randall L. Jensen, Ph.D., támogatja ezt a folyamatot. “Ha az összeg a sovány testtömeg beépül az erejét egyenlet, relatív erőssége különbség a férfiak és a nők kevésbé érzékelhető,” Ebben és Jensen írni. “Alapján a szilárdság-Lean-Body-tömeg arány, a nők körülbelül egyenlő erőt, hogy a férfiak, és amikor szilárdság számítják keresztmetszeti területe az izom, nincs szignifikáns különbség a nemek között létezik.” Dióhéjban, ez a kutatás azt jelenti, hogy relatív értelemben, erősítő edzés ugyanolyan jól működik a nők, ahogyan azt a férfiak.

Még így is, ömlesztett idegenkedő nőknek nem kell aggódnia csomagolás az annyira izmos izom, hogy néz ki, mint ő, Hulk. “Sok nő elkerül erősítő edzés, mert a tévhit, hogy ők fognak túl nagy. Nem ez a helyzet egyáltalán,” Fortune mondja. “Erő képzés annyira fontos részint a csontsűrűség és strengt, ez jó, hogy segítesz helyes testtartás és ez jó a zsírégetés, mert ha csinálsz erősítő edzés, te létre több száraz izom, amely segít felgyorsítani az anyagcserét. Mivel a nők egy kis hátránya miatt csökkenti a tesztoszteronszintet, van vitathatatlanul inkább elengedhetetlen a nők, hogy nem erő képzés – és ott valószínűleg egy nagyobb nyeremény számukra csinálja.

Amíg az edzést, akkor számíthat között …

Amíg az edzést, akkor számíthat között …