felső gi sorozat

Felső GI sorozat

Mi az a felső gasztrointesztinális (GI) sorozat?

Mi az a felső gasztrointesztinális (GI) sorozat ?; Mi a felső gasztrointesztinális traktus ?; Miért van egy felső gasztrointesztinális sorozat végre ?; Hogyan működik egy személy készít egy felső gyomor-sorozat ?; Hogyan épül fel egy felső gyomor-sorozat végre ?; Mit tehet egy ember számíthat, miután a felső gasztrointesztinális sorozat ?; Milyen kockázatai vannak a felső gasztrointesztinális sorozat ?; Keressétek azonnali ellátást; Rámutat arra, Emlékezz;

Egy felső GI sorozat, más néven a bárium fecske, használja a röntgensugarak és átvilágítás problémák diagnosztizálása a felső GI traktusban. Egy x ray kép segítségével létrehozott sugárzás és filmen rögzített vagy egy számítógépen. Fluoroszkópiát egyfajta x ray, amely lehetővé teszi, hogy a belső szervek és a mozgás egy monitor. Ahhoz, hogy a felső tápcsatorna láthatóbbá x ray, egy egészségügyi szolgáltató tölti az ember felső tápcsatorna egy meszes folyadék úgynevezett bárium. A kétféle felső GI sorozat

A felső GI traktusban az első része a GI traktus, amely magában foglalja egy sor üreges szervek csatlakozott egy hosszú, kanyargós csövet a száj a végbélnyílás-egy 1 hüvelyk hosszú nyílás, amelyen keresztül a széklet elhagyja a testet. A felső GI traktusban tartalmazza a száj, a nyelőcső, a gyomor, duodenum, és a vékonybélben. A duodenum az első része a vékonybélben.

A felső tápcsatorna

Mi a felső gasztrointesztinális traktus?

A nyelőcső hordoz ételek és az italok a szájból a gyomorba. Az izmos réteg a nyelőcső általában megcsípte együtt mind a felső és alsó végei által izmok nevezett sphincters. Amikor egy személy lenyeli, a záróizmok ellazulnak, hogy hagyja étel vagy ital át a szájból a gyomorba. Az izmok majd zárja gyorsan csökkenti az étel vagy ital szivárog ki a gyomor vissza a nyelőcsőbe. Ez a folyamat automatikus, és az emberek általában nem is tud róla, de az emberek néha úgy érzi, élelmiszert a nyelőcsőben, amikor nyelni valamit túl nagy, próbálja enni túl gyorsan, vagy ital nagyon forró vagy hideg folyadékok.

szabványos bárium felső GI sorozat, ami a rendszer csak a bárium a vizsgálat során; kettős kontrasztos felső GI sorozat, amely egy kombinációja a levegő és a bárium, hogy hozzon létre egy részletesebb képet a gyomornyálkahártya

A gyomor lassan szivattyúk az élelmiszer- és a folyadékot a vékonybélben, amely elnyeli a szükséges tápanyagokat. A test emészti élelmiszer felhasználásával a mozgás az izmok a gyomor-bél traktusban, valamint a hormonok felszabadulását és enzimeket.

hasi fájdalom; hányinger és hányás; nyelési nehézségei; megmagyarázhatatlan fogyás

Egy felső GI sorozat segíthetnek diagnosztizálni az oka

Egy felső GI sorozat is mutatják

kóros kinövések .; nyelőcső visszértágulat-kóros, nagyított erek az alsó része a nyelőcső .; gastrooesophagealis reflux, ami akkor jelentkezik, ha a gyomor tartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe .; a hiatus hernia, vagy ha a felső része a gyomor átcsúszik a rekeszizom és feljebb a mellkasát. A membrán a izom fal, amely elválasztja a gyomrot mellkas .; gyulladás, vagy duzzanat, a GI traktus .; hegek vagy szűkületet-kóros szűkülete nyílások a szervezetben .; fekélyek, sebek a gyomor vagy a bél nyálkahártyáját.

beszél egy egészségügyi szolgáltató; törli a felső tápcsatorna

Egy személy felkészül egy felső GI sorozat

Beszél egy egészségügyi szolgáltató. Egy személy kell beszélni az ő egészségügyi szolgáltató a

Nők hagyja az egészségügyi ellátást nyújtó, tudom, hogy lehet, hogy terhes, hogy elkerülhetők legyenek az esetleges kockázatok a fejlődő baba. Az egészségügyi szolgáltató különleges óvintézkedéseket, hogy minimalizálja a sugárzásnak való kitettség vagy ő is azt sugallják, egy másik eljárás.

Elszámolás a felső GI traktusban. Ez az eljárás röntgen vizsgálni a felső tápcsatorna az eljárás során. Az x ray nem tudja megjeleníteni a bélés a szervek egyértelműen, ha étel vagy ital belsejében a felső GI traktusban. Ahhoz, hogy a felső gyomor egyértelmű, az egészségügyi szolgáltatók általában tanácsot az emberek, hogy nem szabad enni, inni, dohányozni, rágózni alatt 8 óra előtt az eljárást.

Miért van egy felső gasztrointesztinális sorozat végre?

A röntgen technikus és egy radiológus-egy orvos, aki specializálódott orvosi képalkotó végre egy felső GI sorozat egy kórházban vagy járóbeteg központ. A betegnek nem kell érzéstelenítés. Az eljárás általában körülbelül 2 órát vesz igénybe. Azonban, ha a bárium lassan mozog keresztül a vékonybélbe, a vizsgálat is eltarthat akár 5 órát vesz igénybe.

A tesztre

Ha egy személy egy dupla kontraszt vizsgálat, ő fogja nyelni a gáz-képző kristályok, ami elindul, ha keverednek a bárium. A gáz kitágítja a bárium-bevonatú gyomor, kitöltve a levegőt és kiteszik a finomabb részleteket a felső gyomor nyálkahártyáját. A szakember vesz további röntgent.

Miután a felső GI sorozat, egy személy számíthat a következő

Egy személyt figyelmesen olvassa el és kövesse az utasításokat kisülés, amely elmagyarázza, hogyan kell öblíteni a maradék bárium a tápcsatornából. A radiológus értelmezi a képeket, és jelentést küld a megállapítások az egyén egészségügyi szolgáltató.

A kockázatok a felső GI sorozatban

Sugárzás expozíció rákot okozhat, bár a szintje a sugárzás expozíció, amely elvezet a rák ismeretlen. Az egészségügyi szolgáltatók becsülni a rák kockázatát az ilyen típusú vizsgálat, hogy kicsi.

Emberek, akik bármelyikét követően a következő tünetek felső GI sorozatot kell azonnal forduljon orvoshoz

Hogyan működik egy személy készít egy felső gyomor-sorozat?

betegségben ő van; összes előírt és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és kiegészítőket ő veszi

az a személy áll vagy ül előtt egy röntgengép és italok bárium, amely bevonja a bélés a felső tápcsatorna; a személy fekszik az x-ray asztali és a radiológus figyeli a bárium mozoghat a gyomor-bél traktusban a röntgensugarak és átvilágítás; A technikus nyomhatják a has-terület között a mellkas és a csípő-vagy kérje meg a személyt, hogy cseréljen helyet, hogy teljes mértékben vonja be a felső tápcsatorna a bárium

puffadás, hányinger egy rövid idő után az eljárást; folytatásához legtöbb szokásos tevékenységet, miután elhagyta a kórházat és járóbeteg központ; bárium a gasztrointesztinális traktusban, ami miatt széklet, hogy fehér vagy világos színű néhány napig az eljárás után

székrekedés a bárium-a leggyakoribb szövődménye a felső GI sorozat .; Allergiás reakció a bárium vagy ízesítő a bárium .; bélelzáródás-részleges vagy teljes elzáródása a kis vagy a vastagbél. Bár ritka, bélelzáródás lehet életveszélyes állapota miatt sürgősségi egészségügyi ellátást.

elmulasztása székletürítés 2 napon belül az eljárás; láz; nehezen kezelhető gáz; súlyos hasi fájdalom; súlyos székrekedés

Hogyan épül fel egy felső gyomor-sorozat végre?

A National Institute of Diabetes and Digestive és vesebetegségek zati) és egyéb alkatrészek theernment zati) irányítja és támogatja a kutatást a sok betegségek és állapotok.

szabványos bárium felső GI sorozat, ami a rendszer csak a bárium a vizsgálat során; kettős kontrasztos felső GI sorozat, amely egy kombinációja a levegő és a bárium, hogy hozzon létre egy részletesebb képet a gyomornyálkahártya

hasi fájdalom; hányinger és hányás; nyelési nehézségei; megmagyarázhatatlan fogyás

puffadás, hányinger egy rövid idő után az eljárást; folytatásához legtöbb szokásos tevékenységet, miután elhagyta a kórházat és járóbeteg központ; bárium a gasztrointesztinális traktusban, ami miatt széklet, hogy fehér vagy világos színű néhány napig az eljárás után

elmulasztása székletürítés 2 napon belül az eljárás; láz; nehezen kezelhető gáz; súlyos hasi fájdalom; súlyos székrekedés

Mik azok, és azok az Ön számára ?; része a klinikai kutatás és a szíve minden orvostudományi fejlődés. nézd meg az új módja, hogy megakadályozzák, felderítsék, illetve a betegségek gyógyítására. A kutatók azt is használja, hogy nézd meg egyéb szempontok ellátás, például javítja az életminőséget a krónikus betegségek. Tudja meg, ha az Ön számára megfelelő.

Mi nyitottak ?; A jelenleg nyitott és toborzó is megtekinthető www.ClinicalTrials.

Ez az információ tartalmazhat tartalmat a gyógyszereket, és amikor azt az előírt módon a feltételeket bánnak. Amikor elkészült, a tartalom szerepel a legfrissebb rendelkezésre álló információk. Frissítések, vagy kérdése van bármilyen gyógyszert, forduljon a US Food and Drug Administration ingyenesen hívható 1-888-INFOernment (1-888-463-6332), illetve látogasson wwwernment. Beszélje meg az egészségügyi szolgáltató a további információkért.

Theernment szeretnék köszönetet mondani; M. Brian Fennerty, M. D., Oregon Health and Science University

Mit tehet egy ember számíthat, miután a felső gasztrointesztinális sorozat?

Milyen kockázatai vannak a felső gasztrointesztinális sorozat?

may-14

Azonnal kérjen Care

Rámutat arra, Emlékezz