Ezért nem szabadna mosni nyers csirke

Mosás nyers csirke főzés előtt, mert növelheti a kockázatát, ételmérgezés származó Campylobacter.

Fröccsenő víz mosás csirke csap alatt is elterjedt a baktériumok a kezét, munkafelületek, ruházat és főző berendezések.

Vízcseppek többet utaznak, mint 50 cm, minden irányban, és csak néhány Campylobacter sejtek van szükség, hogy okozhat ételmérgezést.

Campylobacter a leggyakoribb oka az ételmérgezést az Egyesült Királyságban, érintő 280.000 ember évente, beleértve a több mint 100 halálos áldozatot követeltek.

fertőzött cseppek

Mintegy négy öt esetben a Campylobacter fertőzés származik baromfi és a becslések szerint 65% -a csirke értékesített az Egyesült Királyságban hordozza a baktériumot.

Campylobacter mérgezés okozhat hasi fájdalom, súlyos hasmenés, láz és hányás.

A tünetek általában fejleszteni 2-5 nap evés után a szennyezett élelmiszer, de a legtöbb ember meggyógyul kezelés nélkül belül a 2-5 nap.

Egyes esetekben, a Campylobacter fertőzés okozhat az irritábilis bél szindróma, a reaktív artritisz, vetélés és Guillain-Barré-szindróma.

Végzetes lehet a kisgyermekek, az idősek, és az emberek, akik a legyengült az immunrendszere, mint például a HIV és a rák.

Tisztítás nyers csirke vagy kimosása látható vér nem teszi többé higiéniai vagy eltávolítani a baktériumokat – csak alapos hőkezelés eléri ezt.

Akadályozza campylobacter mérgezés

Fagyasztás nyers csirke csökkenti az intenzív Campylobacter de nem szünteti meg teljesen. A legbiztonságosabb módja annak, hogy megöl minden nyomát Campylobacter van a főzés csirke alaposan.

A tanács önmagában nem új, de a hívás után kiadott egy felmérés szerint a Food Standards Agency (FSA) eredménye 44% -a még mindig mossuk csirke főzés előtt.

A felmérés azt is megállapította, hogy míg a legtöbb ember (90%) hallott már a szalmonella és E. coli, csak 28% -a tud campylobacter.

“Campylobacter okoz több esetben az ételmérgezés, mint az E. coli, a Listeria és a szalmonella össze,” mondta egy FSA szóvivője.

1. Fedjük le és hideg nyers csirke; Cover nyers csirke és tárolja az alján a hűtőben, így gyümölcslevek nem csöpög tovább más élelmiszerek és beszennyezik őket ételmérgezés baktériumok, például Campylobacter.

Kezelése campylobacter mérgezés

2. Ne mossa a nyers csirke, főzés megöli a baktériumokat jelen van, köztük Campylobacter, mosás közben csirke terjedését baktériumok által fröccsenő.

3. Mossa használt edények, alaposan mossa és tisztítsa edények, vágódeszkák és felületek előállítására használt nyers csirke. Alaposan kezet kell mosni szappannal és meleg vízzel kezelése után nyers csirke. Ez segít megállítani a terjedését campylobacter.

4. Cook csirke alaposan; Ügyeljen csirke gőzölgő forró végig tálalás előtt. Vágjuk a legvastagabb része a hús, és ellenőrizze, hogy tűzforró nem rózsaszín hús és a lé távon egyértelmű.

Self-kezelés során ivóvíz sok vizet, és figyelembe orális rehidratáló sók a kiszáradás elkerülése érdekében, pihenő és étkezési könnyen emészthető ételeket, ha elég erősnek érzi magát hozzá. Súlyos fertőzések lehet antibiotikumokkal kezelik.

Meg kell orvoshoz, ha bármilyen, a következő panaszok és tünetek

Mindig forduljon orvosához, ha kap ételmérgezést a terhesség alatt. További óvintézkedések lehetnek szükségesek.

17/06 /

Hogyan kell elkészíteni és étel biztonságosan

17/06 /

Hogyan kell elkészíteni, és étel helyesen kockázatának csökkentése érdekében az ételmérgezés, beleértve az E. coli

Hogyan lehet megelőzni ételmérgezés otthon, beleértve az E. coli, és tanácsot is az élelmiszer-biztonsági és folyamatosan a baktériumok ellenőrzés

Élelmiszerbiztonság