Ezért BMI (testtömeg-index) nem mondják el a teljes történetet

Ön valószínűleg hallott kifejezés BMI (testtömeg index). Ez alapján a magasság és a súly, és ez széles körben használják, hogy meghatározzák, ha egy egészséges testsúly tartományban. De mint kiderült, a BMI nem lehet a legjobb módja annak, hogy mérete akár a forma.

A focista, aki nagyon izmos volna egy magas BMI és még a testzsír valójában alacsony. – Scott Kahan, MD

Számított egy személy magassága és súlya, a BMI lebontja négy kategóriába

De, hogy mennyire hasznos ez a szám valójában?

Soványság: BMI 18 alatti .; Normál: BMI közötti 18,5 és 24 .; Túlsúly: BMI 25 és 29 .; Elhízott: BMI 30 vagy magasabb

“Valószínűleg 90% vagy 95% -át a lakosság, BMI csak finom általános intézkedésnek az elhízás”, mondja Richard L. Atkinson, MD, a kutató és szerkesztője az International Journal of Obesity.

De egyes kritikusok eltérő álláspontot. Scott Kahan, aki irányítja a National Center for Tömeg és Wellness, azt mondja: “Hagyományosan, mi határozza meg az elhízás egy bizonyos küszöbérték a BMI skála.” De ítélve, hogy egy személy elhízott alapján csak a méretük, régimódi és nem túl hasznos, mondja.

Kahan specializálódott segíti az embereket kezeli a túlsúly, ami egészségügyi problémákhoz vezethet, beleértve a cukorbetegség és a szívbetegség. Az ő center, mérő BMI csak egy kiindulási pont. Úgy látja, akik túlsúlyosak, de egészséges, és a BMI nem tükrözi az egészségi kockázatokat.

Ők nehéz. Az BMI helyezi őket az elhízás tartományban. És mégis, minden szinten, hogy megnézzük, hogy egészségi állapota tényleg nagyon jó, “mondja.” A koleszterin és vérnyomás kiválóak. A vércukor kiváló. Nem úgy tűnik, hogy bármilyen egészségügyi hatások társítva túlsúly.

Bár BMI hasznos, mint egy gyors szűrővizsgálat orvos vagy a nővér, Kahan mondja, hogy nem elég, hogy nézd meg csak ezt a számot.

A BMI nem mond semmit a smink a tested, mint például, hogy mennyi izom vs zsír van. Ezért következtetéseket alapján csak ez a szám félrevezető lehet, különösen, amikor a következő

Egészséges, finom receptek, és onnan Eating Well magazin.

Amíg az edzést, akkor számíthat között …