ének-szeres bénulás

Mi ének szeres bénulás?

Mi okozza ének szeres bénulás?

Mik a tünetek?

Hogyan ének szeres bénulás diagnosztizáltak?

Hogyan ének szeres bénulás kezelni?

Mi kutatást végeznek a vokális szeres bénulás?

Hol kaphatok segítséget?

Hol kaphatok további információt?

Vocal szeres bénulás (más néven hangszál bénulás) egy hang rendellenesség, amely akkor jelentkezik, ha az egyik vagy mindkét vokális redők ne nyissa vagy zárja megfelelően. Egységes ének szeres bénulás egy gyakori betegség. Bénulás mindkét ének redők ritka és életveszélyes lehet.

Az ének redők két gumiszalag izomszövet található a gége (hang doboz) közvetlenül felette a trachea (légcső) (lásd az ábrát). Ha lélegezni, az ének ráncok maradnak egymástól, és amikor nyel, ezek szorosan lezárva. Amikor használja a hangját, de a levegő a tüdőbe okozza a vokális bedobja rezeg a nyitott és zárt helyzetben.

Ha vokális szeres bénulás, megbénult hajtogatás vagy hajtogatások maradhat nyitva, így a légutak és a tüdő védtelen. Lehet, hogy nyelési nehézség vagy élelmiszer vagy folyadék véletlenül írja a légcső és a tüdő, ami komoly egészségügyi problémákat.

Vocal szeres bénulás okozta kárt a fej, a nyak vagy mellkasi, a tüdő vagy a pajzsmirigy rákos tumorok a koponya bázis, nyak vagy mellkasi, vagy fertőzés (pl Lyme-kór). Emberek bizonyos neurológiai állapotok, például szklerózis multiplex vagy Parkinson-kór, vagy akik tartósan egy stroke, tapasztalhatnak vokális szeres bénulás. Sok esetben azonban, az ok ismeretlen.

Tünetei ének szeres bénulás terjednie a hang, mint a rekedtség vagy ziháló hangon, nehézségek a légzést, mint a légszomj, vagy zajos légzési és nyelési problémák, mint például a fulladás vagy köhögés, ha enni, mert az élelmiszer véletlenül belépő légcső helyett a nyelőcső (a izmos cső, mely összeköti a torkát, hogy a gyomorban). Változások a hangminőség, mint az elmaradt mennyiség vagy szurok is előfordulhat. Kár, hogy mind a vokális bedobja, bár ritkán, de általában nem okoz komoly légzési problémák.

Vocal szeres bénulás általában diagnosztizálják egy otolaryngologist-egy orvos, aki specializálódott fül-orr-gégészeti betegségek. Ő fogja kérdezni a tünetek, és amikor a problémák kezdtek annak érdekében, hogy segítsen meghatározni ügyüket. A otolaryngologist is hallgatni a hangját azonosítani breathiness vagy rekedtség. Endoszkópos-csövet a fény végén Az orvosa nézzen bele közvetlenül a torok, a vokális redők. Néhány orvos is használja a nevezett eljárás gége electromyography, amely méri az elektromos impulzusokat az idegek a gége, hogy jobban megértsék a területeken bénulás.

A leggyakoribb kezelési vokális szeres bénulás van hang terápia és a sebészet. Vannak emberek hangját természetesen vissza valamikor a diagnózis utáni egy évben, ami miatt az orvosok gyakran késlelteti a műtét legalább egy évig. Ezalatt az idő alatt, az orvos valószínűleg utalja be a beszéd-nyelv patológus hang terápia, amely magában gyakorlatok erősítése a vokális összehajtott vagy javítása lehelet szabályozó beszéd közben. Esetleg azt is megtanulják, hogyan kell használni a hangját másképp, például beszéd vagy lassabban nyitó szádba szélesebb, ha beszél. Számos műtéti eljárások állnak rendelkezésre, attól függően, hogy az egyik vagy mindkét ének ráncok megbénult. A leggyakoribb eljárások változása a helyzet az ének szeres. Ezek vonjuk be a strukturális implantátumot vagy öltéssel áthelyezésére a gége porcos és hogy a vokális redők közelebb egymáshoz. Ezek az eljárások általában erősödhet a hang. A műtétet követő további hang terápia segítségével finomíthatja a hang.

Ha mindkét ének ráncok megbénult, egy tracheotomiát szükség lehet segíteni a légzést. Egy Gégemetszés egy bemetszést ejtenek az elülső, a nyak és a légzés cső van behelyezve egy nyíláson keresztül, az úgynevezett sztóma, a légcső. Ahelyett át bekövetkező orr és a száj, a légzés most történik a csövön keresztül. A műtétet követően a kezelést egy beszéd-nyelv patológus segít megtanulni, hogyan kell használni a hangját, és hogyan kell helyesen gondozni a csövön át lélegzik.

A National Institute on süketség és egyéb kommunikációs zavarok (NIDCD) támogatja a kutatási tanulmányok okainak feltárásával vokális szeres bénulás, valamint a jobb módja, hogy a betegség kezeléséhez. Egy sebészeti eljárás, az úgynevezett medialization laryngoplasty, szúr szerkezeti implantátumot a gége, hogy visszatérjen a hangminőséget. Ugyanakkor közel egynegyede az emberek, akik kapnak a kezelést vissza kell újrapozícionálásának műtét finomhangolását elhelyezésének az implantátum. Egy NIDCD támogatott kutató jelenleg fejleszt egy műtét előtti tervezési rendszer, amely a 3-D számítógépes modellezés, hogy meghatározzák a legjobb hely, és konfigurálását, az implantátum. A műtét is használ egy kép-vezérelt rendszer, amely lehetővé teszi a sebész, hogy szemléltesse a pontos helyét a vokális hajtás garantálja a pontos elhelyezését az implantátum. A kutatók remélik, az új rendszer csökkenti az ismételt műtétek és az alacsonyabb költségek és a kockázat a műtéti komplikációk az eljárást.

Az is már támogatja a több évtizedes fejlesztési projekt elektromos stimulációt technológia segítségével az emberek ne kelljen egy tracheotomiát amikor mindkét ének ráncok megbénult. A készülék, amely jelenleg tesztelik állatokon, és az emberek, használja a beültetett pacemaker ösztönzésére gége ideg. Ez visszaállítja a mobilitás a vokális redők úgy, hogy meg tudja nyitni, hogy a légzés, közel ahhoz, hogy a beszéd és a nyelés.

Ha bármilyen megmagyarázhatatlan hang megváltozik, vagy kellemetlen érzés, azonnal forduljon otolaryngologist vagy beszéd-nyelv patológus az értékelés és a lehetséges kezelési.

A fenntartja a könyvtár a szervezetek, amelyek tájékoztatást adnak a normális és rendezetlen folyamatok hallás, egyensúly, íz, illat, hang, beszéd és nyelv. Kérjük, olvassa el a lista szervezetek www.nidcdernment / könyvtárba.

A következő kulcsszavak segítségével keresni a szervezetek, amelyek választ kérdéseire, és a nyomtatott vagy elektronikus tájékoztatást vokális szeres bénulás

További információkért, kiegészítő címek és telefonszámok, vagy egy nyomtatott szervezetek listáját, kapcsolat, információ adategyeztető, 1 Kommunikációs Avenue, Bethesda, MD 20892-3456; Díjmentes Voice: (800) 241-1044; Díjmentes TTY: (800) 241-1055, E-mail: nidcdinfo @ nidcdernment

Publication No. 11-4306; Updated október 2011