Dolgozzanak ki, ha veszélyben a törés a csont

Dolgozzanak ki, ha a csontritkulás kialakulásának kockázatát, és megtörve a csont a következő 10 évben.

Az online Fracture Risk Assessment Tool (FRAX) használ, egy sor kockázati tényezők megjósolni egy személy a csonttörés kockázata, mert a gyenge csontok.

Az önértékelési eszközt ad a 10 éves valószínűsége, hogy egy törés a gerinc, a csípő, váll vagy csukló évesek között 40 és 90.

Becslési törési kockázat lehet az első lépés az, korai kezelés, hogy erősítse a csontokat és csökkenti a csonttörés kockázatát.

Csontritkulás kockázati tényezők

“A csontritkulás kezelés bizonyítottan csökkenti a csonttörés kockázatát a 30-50%,” mondta professzor Anthony Woolf, reumatológus a Royal Cornwall kórházak Trust. “Soha nem késő, hogy valaki elkezd kezelést.”

A csontritkulás általában diagnosztizáltak csontsűrűség szkennelés (úgynevezett DEXA vagy DXA scan). Ugyanakkor az alacsony csontsűrűség nem tökéletes mércéje törési kockázat és figyelembe kell venni mellett más kockázatok, mint az életkor, a nem, az általános egészségi állapot és a gének.

A FRAX eszköz, amely lehet tenni anélkül, hogy a DEXA pontszámot, lehet egy prompt további vitát a csontok egészségének orvosával, hogy ha a DXA szkennelési kell becsülni a kockázatot a jövőbeni csonttörés.

“Van még a törés kockázata, mint a csontsűrűséget,” mondta Sarah Leyland az Országos Osteoporosis Társaság.

“Vannak, akik az alacsony csontsűrűség, akik soha nem törik a csont, és vannak emberek, akik törni egy csontot minimális erőkifejtéssel és mégis csontsűrűség nem a csontritkulás tartomány”, mondja Leyland. “Eszközök, mint FRAX figyelembe venni számos bevált rizikófaktorai csonttörés, vagyis egy DEXA nem mindig szükséges.”

A fő kockázati tényezők a csontritkulás kialakulásának és a törések, amelyek közül néhány által használt FRAX szerszám, vannak

Kor: ahogy öregszünk, a csontok egyre törékeny, és nagyobb valószínűséggel törik általában, bármilyen csont sűrűsége.

Gének: a csontritkulás családi előfordulása növeli a kockázatot. Azokban a családokban, a kisebb csontok, törések, különösen a csípő, sokkal gyakoribbak.

Race: a fekete emberek alacsonyabb kockázatot jelent, mint a fehér vagy ázsiai emberek, mert a csontok általában nagyobb és erősebb.

Nem: a nők kisebb csontok, mint a férfiak, és elveszíti a csont természetes miatt a menopauzán.

Alacsony testsúly: a BMI alatt 19 gyakran társul kisebb és finomabb csontok és kevesebb testzsír, ami lehet védő csökkennek.

Ön veszélyeztetett esés? Az időzített felkel és megy teszt

Táplálkozás: a diéta hiányzik elegendő kálcium és D-vitamin társul gyengébb csontokat.

Feladat: a rendszeres fizikai aktivitás már kimutatták, hogy az erős csontok alatt a fiatalok és csökkentik a csontritkulást, ahogy öregszünk.

Dohányzás: a kutatások azt mutatják rendszeres dohányosok gyengébb csontokat, bár a pontos szerepe dohány játszik a csontritkulásban nem teljesen tisztázott.

Alkohol: a túlzott alkoholfogyasztás úgy gondolják, hogy befolyásolja a kalcium felszívódását, ami azt eredményezheti, gyengébb csontokat.

Előző törések: ha már törött csontok könnyen, akkor sokkal valószínűbb, hogy a törések a jövőben.

Anorexia: alacsony táplálékfelvétel okozhat kalciumhiány, ami a csontok gyengeségének. Azoknál a nőknél, étvágytalanság lehet megállítani a menstruációt, ami szintén gyengíti a csontokat.

Szteroidok: figyelembe prednizolon (egyfajta szteroid) több mint három hónapig is okozhat gyengébb csontokat.

Csontritkulás

Diabetes: emberek, 1. típusú szükség gyógyszeres mert nem tud inzulint termelni, egy hormon gondolják, hogy elősegítik a csont szilárdsága.

Pajzsmirigy problémák: túl sok pajzsmirigyhormon, mert egy pajzsmirigy vagy hormon kezelés a pajzsmirigy is okozhat csontritkulást.

Tesztoszteron hiánya: csökkenti a nemi hormon, a tesztoszteron eredményeként az öregedés vagy betegség, mint például a rák, a társított gyengébb csontokat.

Korai menopausa: a nők, akik a menopauza előtt a 45 év alacsonyabb ösztrogén szint, ami okozhat alacsonyabb csontsűrűséget.

Nem lehet látni vagy érezni a csontok egyre vékonyabb és sokan nincsenek tisztában az esetleges problémákat, amíg el nem törik a csont.

Ha úgy gondolja, hogy a kockázati tényezők a csontritkulás és a törések akkor meg kell beszélnie az orvosával.

17/02 /

17/02 /

DEXA (DXA) beolvasási

lezuhanás megelőzését

Általánosan használt diagnosztizálására csontritkulás, egy DEXA Scan egy olyan típusú röntgen, amely méri a kalcium mennyisége a csontokban

Olvassa el, hogyan speciális gyakorlatok és egyszerű változások a hazai csökkentheti az esélyét annak, esés

Ez az állapot, amely gyengíti a csontokat érinti mintegy 3 millió ember az Egyesült Királyságban

Csontritkulás