D-vitamin és rokon vegyületei (szájon át, parenterálisan) leírása és márkanevek

Kanadai Márkanév

Vitaminok olyan vegyületek, meg kell adnunk a növekedés és az egészség. Ezek szükségesek csak kis mennyiségben, és rendelkezésre állnak az élelmiszerek, amit esznek. A D-vitamin szükséges az erős csontok és fogak.

D-vitamin hiánya vezethet nevezett állapot angolkór, különösen a gyerekek számára, amelyben a csontok és a fogak gyengék. Felnőtteknél okozhat nevezett állapot osteomalacia, amelyben kalcium távozik csontokat hogy elgyengülnek. Lehet, hogy orvosa kezelni ezeket a problémákat, D-vitamint rendel az Ön számára. A D-vitamin is néha kezelésére használják más betegségek, amelyekben a kalcium nem használják megfelelően a szervezetben.

Ergokalciferol a formája a D-vitamin kinyert vitaminok.

Bizonyos körülmények között növelheti a szükség D-vitamin Ezek közé

Ezen túlmenően, az egyének és a szoptatott csecsemőknél, akik nem a napfény, valamint a sötét bőrű egyének nagyobb valószínűséggel van egy D-vitamin-hiány. Fokozott igény a D-vitamin kell meghatározni az egészségügyi szakember.

Kapszula, tabletta, oldat, kapszula, folyadékkal töltött, olaj, folyékony, ostya, Tablet, rágótabletta

Alfacalcidol kalcifediol kalcitriol és dihidrotachisterol formái D-vitamin kezelésére használják hypocalcaemia (nincs elég kalcium a vérben). Alfacalcidol kalcifediol, és kalcitriol is kezelésére használt bizonyos típusú csont betegség, amely akkor fordulhat elő, vesebetegséggel betegeknél, akiken vese dialízis.

Azt állítja, hogy a D-vitamin hatásos ízületi gyulladás kezelésére és megelőzésére rövidlátás vagy idegi problémák nem bizonyított. Néhány psoriasisos betegek számára előnyös lehet a D-vitamin-kiegészítők, de kontrollált vizsgálatokat nem végeztek.

A diéta fontosságáról

Injekciós D-vitamin által vagy felügyelete mellett egy egészségügyi szakember. Néhány erőssége ergocalciferol és minden erőssége alfacalcidol kalcifediol kalcitriol és dihidrotachisterol állnak csak az orvos előírása szerint. További előnye ergocalciferol rendelvény nélkül kapható készítményeket is. Azonban lehet, hogy egy jó ötlet, hogy ellenőrizze az egészségügyi szakember, mielőtt a D-vitamin a saját. A kezelés ideje alatt nagy mennyiségű, hosszú ideig tartó okozhat súlyos nemkívánatos hatásokat.

A jó egészség, fontos, hogy eszik a kiegyensúlyozott és változatos étrendet. Kövesse gondosan minden diétás program egészségügyi szakember javasolhatja. A konkrét étrendi vitamin és / vagy ásványi igényeinek, kérdezze meg az egészségügyi szakember a listát a megfelelő élelmiszerek. Ha úgy gondolja, hogy nem kap elég vitamint és / vagy ásványi anyag a diéta, akkor dönthet úgy, hogy egy étrend-kiegészítő.

A D-vitamin megtalálható a természetben csak a halak és halmájolajokat. Azonban, az is a tejben (a D-vitamin-dúsított). Főzés nem befolyásolja a D-vitamin az élelmiszerekben. A D-vitamin is nevezik a “napfény vitamin” mivel készült a bőrt, ha ki vannak téve a napsugárzásnak. Ha kiegyensúlyozott étrendet, és kap azon kívül a napsütésben legalább 1,5-2 órát egy héten, akkor is kap a D-vitamin van szüksége.

Vitaminok önmagában nem helyettesítheti a jó étrend, és nem szükséges energiát. A szervezet is szüksége egyéb anyagok élelmiszerekben található, mint a fehérje, ásványi anyagok, szénhidrátok, és zsírok. Vitaminok önmagukban nem tudnak dolgozni anélkül, hogy a jelen lévő más élelmiszerek. Például, a zsír van szükség, hogy a D-vitamin bejuthat a szervezetbe.

A napi D-vitamin mennyisége szükség van meghatározva számos különböző módon.

A múltban az RDA és RNI D-vitamin már kifejezett egységek (U). Ez a kifejezés váltotta mikrogramm (mcg) D-vitamin

Normál napi ajánlott bevitel mcg és egységek általában meghatározása a következő

Emlékezik

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák